3 ΒΙΝΤΕΟ Έρευνα-σοκ αποκαλύπτει την καταστροφική πολιτική Σαμαρά!








Μπορεί η κυβέρνηση Σαμαρά με απύθμενο θράσος να ομιλεί για «πρωτογενές πλεόνασμα» και άλλα παρεμφερή ψεύδη, όμως η ίδια η ζωή συνθλίβει τους κενούς ισχυρισμούς της. Τα στοιχεία τα οποία έρχονται στην δημοσιότητα, ύστερα από έρευνα του παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, είναι εξόχως αποκαλυπτικά για την πραγματικότητα, την οποία προσπαθεί να αποκρύψει η κυβέρνηση για ευνόητους λόγους.


Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή την έρευνα τρεις στους τέσσερις μισθωτούς έχουν χάσει εισόδημα μέσα στον τελευταίο χρόνο, ένας στους τρεις μισθωτούς δηλώνει νέα μείωση εισοδήματος μέσα στο τελευταίο τρίμηνο και τέσσερις στους δέκα φοβούνται νέα περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους στο επόμενο τρίμηνο.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών, η οποία οδηγεί σε μεγάλες περικοπές ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα είδη διατροφής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και για την κάλυψη βασικών αναγκών 1 στους 2 μισθωτούς χρειάστηκε το τελευταίο τρίμηνο να κάνει ανάληψη από τις καταθέσεις του στην τράπεζα, ενώ το 22% χρειάστηκε να δανειστεί.


Αποτέλεσμα αυτής της δυσχερούς πραγματικότητας αποτελεί και ο σαφής περιορισμός της δυνατότητας διακοπών. Φέτος το καλοκαίρι θα πάει διακοπές μόνο το 38% των μισθωτών. Μέσα σ΄ένα χρόνο το 22% των μισθωτών έχασε την δυνατότητα να κάνει καλοκαιρινές διακοπές, ενώ για το 24% όσων θα πάνε οι διακοπές θα είναι μικρότερες και για το 59% ίσες με εκείνες του προηγούμενου καλοκαιριού.


Όταν, λοιπόν, η κατάσταση είναι χειρότερη από πέρυσι, όταν οι ήδη συμπιεσμένοι μισθοί παίρνουν κι άλλο την κατηφόρα, όταν γίνονται αναγκαίες περικοπές ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης φαντάζει κάτι παραπάνω από οξύμωρο να καυχιέται και να καμαρώνει η κυβέρνηση για μια ανύπαρκτη ανάπτυξη, η οποία ούτε ήρθε ούτε πρόκειται φυσικά να έρθει με την παρούσα οικονομική πολιτική.


Η πραγματικότητα κονιορτοποιεί κάθε προσπάθεια φτηνής προπαγάνδας από τον Σαμαρά και το επιτελείο του, καθώς τα αποτελέσματα της απαράδεκτης κυβερνητικής τακτικής είναι πλέον ορατά από παντού και απ΄όλους. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Σαμαράς για τα οικονομικά μέτρα

Σαμαράς για συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ 

Σαμαράς για ξεπούλημα ΔΕΗ 
Με πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων οι αποφυλακίσεις στη Χούντα Σαμαρά - Θετική πρόταση του Εισαγγελέα για Μπούκουρα



Ήταν Χρυσαυγίτης, αλλά τώρα δεν είναι. Σε αυτές τις λέξεις συμπυκνώνεται το σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης για το αίτημα αποφυλάκισης του Στάθη Μπούκουρα. Ο Εισαγγελέας Εφετών προτείνει η προσωρινή κράτηση του Μπούκουρα να αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους. Με εγγύηση συγκεκριμένα.
Αντιθέτως, στην περίπτωση του Συναγωνιστή Παναγιώτη Ηλιόπουλου σε βάρος του οποίου δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, ο εγκάθετος εισαγγελέας προτείνει να παραταθεί η κράτησή του για ένα ακόμα εξάμηνο.
Αυτό αποδεικνύει ότι οι διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής έχουν πολιτικό κίνητρο, γίνονται κατόπιν πολιτικών εντολών και σκοπό τους έχουν την επίτευξη πολιτικών σκοπών. Με λίγα λόγια η δικαστική εξουσία έχει καταντήσει προεκλογικό περίπτερο της ΝΔ, που εξαρτάται από τηλεφωνήματα και παρεμβάσεις.
Αυτό επιβεβαιώνει την δήλωση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Πανούση, ο οποίος είπε ότι «εξαγοράζουν βουλευτές με χρήμα, εξυπηρετήσεις και... διορισμούς συγγενών». Στην προκειμένη εξαγοράζουν με αποφυλακίσεις.
Είναι προφανές ότι στη μπανανία Βενιζέλου-Σαμαρά μετράνε τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων για την αποφυλάκιση απ' τα σύγχρονα γκουλάγκ. Οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής όμως δεν διαθέτουν δηλώσεις μετανοίας! Θα υποβληθούν σε οποιαδήποτε θυσία προκειμένου να ελευθερωθεί η Πατρίδα μας!
Υ.Γ. Το μέλλον θα δείξει εάν υποκρύπτεται και συνδιαλλαγή όπως π.χ. υπερψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας ΧΑ
Ο «μαύρος Αύγουστος» που ετοιμάζει η κυβέρνηση




«Μαύρος Αύγουστος» θα είναι ο επόμενος μήνας για τον Ελληνικό Λαό και αυτό προκύπτει από τα κρίσιμα ζητήματα, τα οποία θα τεθούν από την μνημονιακή συγκυβέρνηση, εν όψει της επικείμενης αξιολόγησης από την Τρόικα τον Σεπτέμβριο. Η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, όπως το φαντάζεται η κυβέρνηση, σημαίνει αυτομάτως νέα μέτρα οικονομικής αφαίμαξης. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι πρακτικές του Σαμαρά αντί να βελτιώσουν –έστω και ελάχιστα- το κλίμα, αντιθέτως το έχουν χειροτερέψει κατά πολύ, με την Χώρα μας να βρίσκεται σε καθεστώς πρωτοφανούς πολιτικής και οικονομικής ομηρίας και με τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν ναυαγήσει από τη στυγνή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Σ΄αυτό το άκρως αρνητικό κλίμα έρχονται οι εγχώριοι εντολοδόχοι των διεθνών τοκογλύφων να επιχειρήσουν για πολλοστή φορά να ξεγελάσουν το Λαό, ρίχνοντάς του στάχτη στα μάτια. Μπορεί να ισχυρίζεται η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της ότι προσπαθούν να προωθήσουν κάποιες φοροελαφρύνσεις, στην ουσία όμως δεν φεύγουν καθόλου από τις απαιτήσεις των τροϊκανών, οι οποίοι και σ΄αυτές τις περιπτώσεις ζητούν να εφαρμοστούν.
Στην ουσία, λοιπόν, οι μόνες μειώσεις που θα υπάρξουν είναι αυτές που αφορούν κοινωνικές δαπάνες και εισοδήματα εργασίας, συνεχίζοντας έτσι η κυβέρνηση την απαράδεκτη φοροληστρική επιδρομή.
Οι όποιες προσπάθειες του Σαμαρά, του «εταίρου πλήρους ευθύνης» Βενιζέλου και των υπολοίπων συνοδοιπόρων στο μονοπάτι του ξεπουλήματος, δεν έχουν να κάνουν στο παραμικρό με την οποιαδήποτε απόπειρα ανακούφισης των Λαϊκών στρωμάτων και της καταπράϋνσης του πόνου τους. Απεναντίας, πρόκειται για μια συνειδητή υπακοή στις εντολές του ξένου παράγοντα, για την εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου της Χώρας και την «κινεζοποίηση» των Ελλήνων, στα πλαίσια της επαλήθευσης ενός απάνθρωπου κοινωνικού πειράματος με απώτερο σκοπό την καταστροφή του Εθνικού ιστού και την ταχεία εξάπλωση της παγκοσμιοποίησης.
Γιώργος Μάστορας





Το σκεπτικό της “προσωπικής υπόθεσης” ως μέθοδος κουκουλώματος σκανδάλων και παρανομιών







«Θέλω όμως παράλληλα να ξεκαθαρίσω πως όσα χρόνια θα βρίσκομαι στο δημόσιο βίο θα αγωνίζομαι για το δικαίωμα όλων να κάνουν ελεύθερα επιλογές στην προσωπική τους ζωή». Αυτή ήταν η απάντηση της κυρίας Μαρίας Σπυράκη στα δημοσιεύματα για την πρόσληψη του υιού Ζαγορίτη ως επιστημονικού της συνεργάτη στην Ευρωβουλή.
Εμείς οι Χρυσαυγίτες θεωρούμε προσωπικη υπόθεση το να φέρεις μία κοπέλα σπίτι σου και όχι το να την πας στην στρατιωτική μονάδα που υπηρετείς. Το σκεπτικό της "προσωπικής υπόθεσης" ακούγεται όλο και συχνότερα όταν θέλουν να κρύψουν κάτι που δεν κρύβεται.
Προσωπική υπόθεση είπαν και για το βίντεο Μπαλτάκου, ένα βίντεο που αναφέρει την κατάλυση του συντάγματος (θα ασχοληθεί κανείς εισαγγελέας; Αλλά μάλλον ασχολούνται με το που θα επενδύσουν τα αναδρομικά τους), αύριο θα πουν προσωπική υπόθεση την τηλεφωνική παρέμβαση υπουργών στους εισαγγελείς, προσωπική υπόθεση τα σκάνδαλα των υποβρυχίων, προσωπική υπόθεση η ενέργκα, προσωπική υπόθεση η ψευδής δήλωση πόθεν έσχες κ.τ.λ.
Αντιθετα δημοσίου ενδιαφέροντος είναι το μηνύμα ενός Χρυσαυγίτη στην κοπέλα του, οι φωτογραφίες ενός Χρυσαυγίτη από τις διακοπές του, μία προσωπική του φωτογραφία σε ένα μνημείο. Έτσι θα είναι αφού το λεν δημοσιογράφοι και δικαστές...
Απόστολος Τζαρός (Δικηγόρος - Θεολόγος D.E.A.) XA
167 δις. ευρώ η ζημιά από το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ



Η δυσώδης οσμή του μεταπολιτευτικού βόθρου αναδύεται από το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, που με μανία προσπαθούν να συγκαλύψουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελληνικού χρέους από την κυβέρνηση Τζέφρυ και την υπογραφή – συναίνεση της ΝΔ, προκειμένου η χώρα να προσφύγει στο ΔΝΤ, με αποτέλεσμα το ξεπούλημα της Ελλάδος, την φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού, χιλιάδες αυτοκτονιών και εκατομμύρια απελπισμένων.
Σχετικά με το ζήτημα είχε διενεργηθεί έρευνα και είχε σχηματιστεί δικογραφία, ενεργοποιώντας τις γνωστές παρεμβάσεις από πλευράς ΝΔ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καταγγελίες για μαρτυρίες οι οποίες «εξαφανίστηκαν» από την δικογραφία, με στόχο την αθώωση του Α. Γεωργίου και συνεπώς την απαλλαγή του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του τότε υπουργού των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από τυχόν πολιτικές ευθύνες.
Ακολούθως και υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής διατάχθηκε συνέχιση των ερευνών. Αυτό δεν είχε εμποδίσει την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, να παραδεχτεί ευθέως ότι η ΝΔ είχε συναινέσει στο σκάνδαλο και ότι δεν έκανε εξεταστική για το μνημόνιο, επειδή συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα είπε: «Αυτό για το οποίο κατηγορείται η κυβέρνηση, είναι ότι αποδέχθηκε το έλλειμμα και το έβαλε στον προϋπολογισμό, όσον αφορά το έλλειμμα το οποίο δόθηκε τότε. Αυτό το έλλειμμα είχε γίνει αποδεκτό έξω πλέον. Δεν μπορούσαμε εμείς αυθαίρετα να βάλουμε ένα άλλο έλλειμμα. Αναγκαστικά και εφόσον δεν είχε λυθεί το θέμα, θα βάζαμε το έλλειμμα το οποίο είχε γίνει αποδεκτό από την Eurostat. Εμείς είπαμε ότι θα γίνει μία και μόνη εξεταστική επιτροπή, όταν ζητούσαμε αυτοδυναμία από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι δεν θα δώσει αυτοδυναμία σε κανέναν και επομένως αποφάσισε υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας.»
Τώρα έχουμε ένα άρθρο που έγραψαν από κοινού η Ζωή Γεωργαντά και ο Νικόλαος Λογοθέτης, πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, όπου γίνεται μία εκτίμηση της ζημιάς που υπέστη η ελληνική οικονομία από το εν λόγω σκάνδαλο. Τα «νούμερα» πραγματικά «ζαλίζουν» και προκαλούν οργή, αφού φαίνεται καθαρά η ενοχή των γαλαζοπράσινων πολιτικών απατεώνων για τις αυτοκτονίες και την κατάντια της χώρας. Σας παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα από το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα»:
Ζημία ύψους 167 δις ευρώ
Όσον αφορά στη ζημία του ελληνικού κράτους λόγω της ψευδούς διόγκωσης του δημοσίου ελλείμματος του 2009, αυτή είναι γιγαντιαία και πολύμορφη. Η ζημία περιλαμβάνει τρία σκέλη:
Το σκέλος της χρηματικής ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή τον υπερδανεισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης που έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση των τοκοχρεολυσίων που πληρώνει και θα πληρώνει η χώρα μας για δεκαετίες από σήμερα, τη γιγαντιαία απομείωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των ΝΠΔΔ, λόγω του επιβληθέντος «κουρέματος» των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατείχαν, και τη μείωση των εσόδων του κράτους, παρά τις περικοπές των κοινωνικών παροχών, των μισθών και συντάξεων, τη δημιουργία στρατιών ανέργων και τις αυξήσεις παντός είδους φόρων.
Το σκέλος της παράπλευρης ζημίας του Δημοσίου γενικότερα, όπως είναι η μείωση της αξίας της κρατικής περιουσίας, αλλά και της ζημίας που υπέστη η ιδιωτική οικονομία της χώρας μας, της οποίας η κατακόρυφη πτώση έχει επιδράσει αποφασιστικά στην παραπέρα επιδείνωση του δημόσιου τομέα.
Το σκέλος της ζημίας που υπέστη η γενικότερη ελληνική οικονομία και κοινωνία λόγω της κερδοσκοπίας που αναπτύχθηκε από την αύξηση του κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας μας και της διεθνούς αρνητικής αντιμετώπισης της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Στη συνολική ζημία της Ελλάδας που προκλήθηκε από το ψευδώς διογκωμένο έλλειμμα του 2009 πρέπει να προσθέσουμε και την ανυπολόγιστη ζημία από την ψυχολογική κατάπτωση των Ελλήνων πολιτών.
Θα επικεντρωθούμε στο πρώτο σκέλος (1) που είναι ευκολότερο να ποσοτικοποιηθεί. Η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από την κατά δεκάδες δις ευρώ ψευδή διόγκωση του χρέους και του ελλείμματος του 2009 διακρίνεται αφενός στην αύξηση των κρατικών δαπανών και αφετέρου στη μείωση των κρατικών εσόδων. Συνεπώς, η αμφίπλευρη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου εξειδικεύεται ως εξής:
α) Υπερδανεισμός του δημοσίου με συνέπεια την πληρωμή εξοντωτικών τοκοχρεολυσίων και τη δημιουργία μιας μη αντιμετωπίσιμης και ασφαλώς μη βιώσιμης χρεοσυσσώρευσης.
β) «Κούρεμα» των ελληνικών κρατικών ομολόγων, το λεγόμενο PSI, το οποίο είχε ως συνέπεια την απομείωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των ΝΠΔΔ με δεκάδες δις ευρώ.
γ) Μείωση των εσόδων του κράτους λόγω διαφυγόντων φόρων αλλά και άλλων διαφυγόντων εσόδων λόγω της πρωτόγνωρης μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας που επακολούθησε. Στον παραπάνω πίνακα παρουσιάζονται τα επιμέρους συνοπτικά κονδύλια της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου, όπως εξάγονται από τις αναλυτικές εκτιμήσεις μας στα υπομνήματά μας προς τη Δικαιοσύνη.
Η ζημία αυτή δεν περιλαμβάνει τη ζημία από το πρώτο Μνημόνιο, αλλά τη ζημία από τον Δεκέμβριο 2010, που πιστοποιήθηκε παράνομα από τον διωκόμενο για κακούργημα υπάλληλο του ΔΝΤ – πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ανδρέα Γεωργίου, μέχρι τον Φεβρουάριο 2013. Το τελικό φούσκωμα τους ελλείμματος του 2009 ήταν εκείνο που προκάλεσε όλα τα επόμενα Μνημόνια, τη χρεοσυσσώρευση και τα δυσβάστακτα μέτρα που έχουν οδηγήσει σε γενοκτονία την ελληνική κοινωνία. Είναι δε οι εκτιμήσεις μας αρκετά συντηρητικές, δηλαδή στην πραγματικότητα όταν υπάρξει πρόσβαση στο σύνολο των στοιχείων οι εκτιμήσεις της ζημίας θα είναι πολύ υψηλότερες.
Συμπερασματικά, η συνολική ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από το ψευδές χρέος και έλλειμμα του έτους 2009, που πιστοποιήθηκαν από την παράνομα λειτουργούσα μονοπρόσωπη ΕΛΣΤΑΤ, φθάνει το γιγαντιαίο ποσό των 167 δις ευρώ, που, μάλιστα, αποτελεί λίαν συντηρητική εκτίμηση, η οποία προέκυψε χωρίς να λάβουμε υπ΄ όψιν μας μη διαθέσιμα σε μας στοιχεία, όπως είναι οι τρέχουσες αποκαλύψεις απίστευτων στατιστικών αλλοιώσεων εσόδων και δαπανών του προϋπολογισμού που περιγράφει η εφημερίδα. XA

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ – Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ “ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ NOTΟΣ”




Ποιος “ευρωπαϊκός νότος” ΡΕ; Στην Ελλάδα συντελείται Εθνοκτονία μέσω μνημονίων αλλά κιχ… Μαζιώτης speaking.
Ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν σε έξι χρόνια στη γειτονική Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία του συνδικάτου Uil. Συγκεκριμένα, η ανεργία αναρριχήθηκε από το 6,7% το 2008 στο 12,3% το 2013, ενώ η ανεργία στους νέους εκτοξεύτηκε από το 21,3% στο 40%. Η έρευνα τονίζει ότι 3,1 εκατομμύρια Ιταλοί αναζητούν εργασία, αριθμός αυξημένος κατά 83,8% σε σχέση με το 2008. Τέλος, σημειώνει πως το 2013 σχεδόν ένας στους τρεις Ιταλούς από 16 έως 65 ετών βρέθηκε σε κατάσταση εργασιακής ανασφάλειας.
Ενα εκατομμύριο νέοι άνεργοι στην Ελλαδα του μνημονίου. Ενα εκατομμύριο άνεργοι και στην Ιταλία. Με μια μικρή διάφορα: Η Ιταλία εχει 61 εκατομμύρια κατοίκους. Έξι φορές παραπάνω απο την Ελλαδα. Ο επόμενος κρετίνος λοιπόν που θα μιλήσει για “ευρωπαϊκο νότο”, ας διαβάσει τους αριθμούς. Πέντε εκατομμυρια θέσεις ανεργίας χωρίζουν την Ιταλία, από το να γίνει Ελλάδα.
Ας μην αθωώνουμε λοιπόν τους εγκληματίες του μνημονίου βρίσκοντας δικαιολογίες στην απείρως ελαφρύτερη μιζέρια των άλλων. Εδώ συντελείται πλιάτσικο δια της εθνοκτονίας. Και η τιμωρία πρεπει να ειναι αντίστοιχη. ΧΑ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΕΙΝΑΙ Να πηγαίνεις στα Σκόπια και στην Τουρκία για να ψωνίσεις…
Η σκοπιανή εφημερίδα Vecer δημοσίευσε πρόσφατα ρεπορτάζ για τους Έλληνες επισκέπτες στα Σκόπια. Το θέμα της δεν αφορούσε τον τουρισμό. Αφορούσε τους καταναλωτές του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με την εφημερίδα της γείτονος, κάθε Σαββατοκύριακο, περίπου 15.000 Έλληνες περνούν τα ελληνικά σύνορα για μερικές ώρες και επιστρέφουν αυθημερόν στα σπίτια τους, στις Σέρρες, τη Δράμα, την περιοχή του Έβρου.


Συνηθισμένοι προορισμοί των Ελλήνων είναι η Γευγελή, η Στρώμνιτσα και η Μπίτολα που βρίσκονται κοντά στα σύνορα και σκοπός είναι κυρίως η αγορά φαρμάκων, βενζίνης και οι οδοντιατρικές εξετάσεις!
Το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει και με τους κατοίκους των ελληνικών νησιών που βρίσκονται κοντά στα παράλια της Τουρκίας. Από ρούχα και έπιπλα μέχρι και ζαρζαβατικά ψωνίζουν οι νεοέλληνες από τις τουρκικές παραλιακές πόλεις.
Προφανώς δεν είναι η ξενομανία που ωθεί τους Έλληνες της βόρειας Ελλάδας να πηγαινοέρχονται στα Σκόπια και τη Βουλγαρία, ή τους Έλληνες των νησιών της ανατολικής Μεσογείου, στην Τουρκία. Οι τιμές είναι.
Η τιμή της βενζίνης στα Σκόπια είναι 40 λεπτά φθηνότερη από την τιμή στην Ελλάδα με αποτέλεσμα, το κέρδος να φθάνει έως και 20 ευρώ από ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ. Το ίδιο συμβαίνει και στα φάρμακα. Πιο πολύ συμφέρει να ταξιδέψει κανείς ως τα φαρμακεία της Γευγελής όπου θα πληρώσει εξ ολοκλήρου το φάρμακο, παρά να πληρώσει τη συμμετοχή του ως ασφαλισμένος στην Ελλάδα.
Κι αν τα παραπάνω μπορεί να θεωρηθούν «φυσιολογικά», εξωπραγματική είναι η κίνηση στα οδοντιατρεία των Σκοπίων όπου οι τιμές είναι στο 1/5 των ελληνικών, με το κόστος π.χ. συγκεκριμένων οδοντιατρικών υπηρεσιών να κυμαίνονται εκεί στα 50 ευρώ και εδώ στα 250. Σύμφωνα δε με τους Έλληνες πελάτες, οι οδοντιατρικές υπηρεσίες που απολαμβάνουν στα Σκόπια είναι υψηλής ποιότητας, ενώ οι οδοντίατροι όπως και πολλοί άλλοι επαγγελματίες, έχουν μάθει ελληνικά ώστε να ξεπεραστεί και το πρόβλημα της επικοινωνίας.
Σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ παλαιότερα, η κάμερα του συνεργείου κατέγραφε τους Έλληνες πελάτες που αγόραζαν από την Τουρκία την οικοσκευή, τα ρούχα και τα ζαρζαβατικά της εβδομάδας και με στεναχώρια μεγάλη τόνιζαν ότι έχουν αυτή την τύχη μόνο το καλοκαίρι, γιατί το χειμώνα ο καιρός δυσκολεύει «το πήγαινε – έλα απέναντι».
Εκτός από τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου όμως, η σκοπιανή εφημερίδα αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της μετανάστευσης Ελλήνων συνταξιούχων, που προτίμησαν να αφήσουν τα σπίτια τους και να εγκατασταθούν μόνιμα στη γειτονική χώρα, όπου η σύνταξή τους, τους επιτρέπει να έχουν μια αξιοπρεπέστατη διαβίωση.
Και μιας και παντού η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο, οι σκοπιανοί γείτονές μας εκμεταλλεύθηκαν τη ζήτηση και έχτισαν οικιστικά συγκροτήματα για να στεγάσουν τους Έλληνες συνταξιούχους τα οποία πωλούνται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Κι αν εδώ η σύναξη εξαντλείται στο φόρο, το χαράτσι και τη συμμετοχή στα φάρμακα, εκεί τον κάνει «άρχοντα» τον συνταξιούχο των 500 ευρώ!
Δεν είναι ασφαλώς λύση η μαζική μετανάστευση στα Βαλκάνια, ούτε έχουν όλοι οι Έλληνες την «τύχη» να ζουν σε παραμεθόριες περιοχές για να πηγαινοέρχονται στα Σκόπια, τη Βουλγαρία ή την Τουρκία.
Μια κάποια λύση θα ήταν η αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών παρεμβάσεων και πολιτικών στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών. Δυστυχώς όμως, η ελληνική εμπειρία έδειξε για μια ακόμη φορά πως μπορεί ακόμα και να πέσει μια κυβέρνηση για την τιμή του γάλακτος, αλλά αυτή παραμένει στο ύψος της κι οι υπουργοί στις θέσεις τους. Κι ας διαβεβαίωνε με τον γνωστό κατηγορηματικό τρόπο του προ ημερών από ραδιοφώνου ο κ. Γιακουμάτος ότι θα παραιτηθεί, αν ως το Δεκέμβριο δεν έχει τιθασεύσει τις τιμές στην αγορά.
Μετά από πέντε χρόνια κρίσης και ύφεσης, το επίπεδο διαβίωσης υποχωρεί δραματικά και το κόστος διαβίωσης στην Ελλάδα παραμένει βορειοευρωπαϊκό, η αγορά παγωμένη και η κοινωνία εξαντλημένη. Διότι κανένα στομάχι δεν γεμίζει με λόγια ειδικά όταν τα λόγια αυτά είναι υποσχετικές που κανείς δεν πιστεύει ότι θα έχουν αντίκρισμα. Hellasforce.com





Οι Έλληνες γιατροί προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την παραβίαση του ανώτατου ορίου εφημεριών



Η κυβέρνηση δείχνει να μην συμμορφώνεται με την κοινοτική οδηγία 2003/88/ΕΚ, η οποία καθορίζει τις στοιχειώδεις προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας όσον αφορά τον χρόνο εργασίας των γιατρών. Ειδικότερα η εν λόγω κοινοτική οδηγία ορίζει ότι η μέγιστη εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας των γιατρών δεν πρέπει να ξεπερνά, σε διάστημα το πολύ 4 μηνών, τις σαράντα οκτώ ώρες, ενώ για τους ειδικευόμενους δεν πρέπει να περνά τις 52 ώρες ανά εβδομάδα.
Το εξοντωτικό ωράριο δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά τον κανόνα για τη μεγαλύτερη μερίδα των γιατρών ειδικά στην περιφέρεια. Με κοινό παρονομαστή την υποστελέχωση, τα νοσοκομεία της περιφέρειας λειτουργούν με μόνιμα κουρασμένο προσωπικό, αυξάνοντας τον κίνδυνο ιατρικών λαθών. Είναι γνωστό όμως ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πληρούνται οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας στην Ελλάδα, συχνά εργάζονται, κατά μέσο όρο, τουλάχιστον 64 ώρες την εβδομάδα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, περισσότερες από 90 ώρες, ενώ δεν υφίσταται νόμιμο ανώτατο όριο ως προς το πόσες συνεχόμενες ώρες μπορεί να κληθούν να εργαστούν. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η εκπρόθεσμη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών των γιατρών, που πολλές φορές γίνεται ακόμα και με καθυστέρηση εννέα μηνών.
Η κατάσταση αυτή πέρα από σοβαρότατη παραβίαση ευρωπαϊκής κοινοτικής οδηγίας αποτελεί υπέρβαση του ανθρωπίνου ορίου αντοχής, υποβαθμίζει το ιατρικό λειτούργημα και αυξάνει το περιθώριο ιατρικών σφαλμάτων θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία και την ασφάλεια των ιατρών, αλλά και των ασθενών. Αίσθηση όμως προκάλεσε η απάντηση του Υπουργού Υγείας, ο οποίος προφανώς ενοχλημένος για την προσφυγή των νοσοκομειακών γιατρών στην προσπάθειά τους να διαφυλάξουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τα εξής: «Οι ίδιοι πήγαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όμως το 48ωρο έχει και επιπτώσεις. Ας επιλέξουν» είπε με νόημα αφήνοντας να εννοηθεί ότι αφού προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα υποστούν και τις συνέπειες.
Αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί πως μπορεί να τους επιβάλει να εργασθούν ακόμη και σε κυκλικές βάρδιες. Δηλαδή, ο κύριος Υπουργός, απείλησε πως θα εκδικηθεί τους γιατρούς επειδή ζήτησαν πιο ανθρώπινο ωράριο εναρμονισμένο με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εις ανώτερα! XA
http://elldiktyo.blogspot.gr/2014/07/3_18.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια