Η τελευταία κούρσα του ήρωα φαντάρου - Οδήγησε μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή για να σώσει τραυματίες [photos]




Των Δ. Πορφύρη / Π. Σταφυλά

Το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι 1 επιβεβαίωσε σήμερα το θάνατο του ρεπόρτερ του Anatoly Klyan ο οποίος έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Donetsk όταν δέχτηκε καταιγισμό πυροβολισμών από τα ουκρανικά στρατεύματα.


“Απόψε (29/06/14) ο συνάδερφός μας Anatoly Klyan, cameraman του Channel One, σκοτώθηκε στο Ντονέσκ,” δήλωσε εκπρόσωπος του τηλεοπτικού καναλιού.
“Το τραγικό συμβάν έγινε κοντά σε μονάδες του στρατού όπου η τηλεοπτική μας ομάδα πλησίασε . Στο σημείο, άχισαν απρόκλητα να πυροβολούν κατά του τηλεοπτικού συνεργείου . Θανάσιμα τραυματίστηκε στα πλευρά ο Anatoly Klyan . ”





Ο δημοσιογράφος προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή μέσα στο λεωφορείο που τον μεταφέρει μακριά από το συμβάν



Το ταξίδι στην στρατιωτική μονάδα είχε οργανωθεί από την υπηρεσία Τύπου της Λαικής Δημοκρατίας του Ντονέσκ. Οι δημοσιογράφοι ταξίδευαν με ένα λεωφορείο μαζί με τις μητέρες φαντάρων που ήθελαν να καλέσουν τα παιδιά τους να εγκαταλείψουν τη θητεία στον ουκρανικό στρατό. Μετά τους πυροβολισμούς, οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να επιβιβασθούν πάλι στο λεωφορείο. Δεν είχαν προλάβει να διανύσουν 500 μέτρα και οι επιβαίνοντες είδαν στον ουρανό το εκτυφλωτικό φως από ρίψη ρουκέτας ενώ εκ νέου ακούγονταν συνεχείς ριπές.

Ο νεαρός οδηγός που επίσης υπέκυψε στο θανάσιμο τραυματισμό του στο κεφάλι και ανήκε στην πολιτοφυλακή του Donetsk οδήγησε με πρωτοφανή αυτοθυσία τους επιβάτες μέχρι να βρεθεί ένα επιβατικό όχημα να τους παραλάβει. Όταν κατέβηκαν από το λεωφορείο ο Anatoly Klyan ήδη χαροπάλευε όπως και ο οδηγός που με το ένα χέρι κρατούσε το τιμόνι και με το άλλο το πίσω μέρος του κεφαλιού του που αιμορραγούσε.
Οι δυο άνδρες κατέληξαν από τα θανάσιμα τραύματα .





Έχει ήδη χάσει τις δυνάμεις του αλλά έχει φθάσει στο σημείο από όπου θα τον παραλάβει άλλο όχημα

Σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του ανώτατου συμβουλίου της Δημοκρατίας του Donetsk, Vladimir Makovich ανακοίνωσε και επίσημα το θάνατο του δημοσιογράφου που οι γιατροί δεν πρόλαβαν να σώσουν.

Το τηλεοπτικό συνεργείο του LifeNews που βρισκόταν επίσης στην περιοχή τη νύχτα της 30ης Ιουνίου, μεταδίδει ότι ουκρανικά στρατεύματα πυροβόλησαν και το δικό τους όχημα. Από ευτυχή συγκυρία, ο δημοσιογράφος και εικονολήπτης Cyril Olkov και Marat Abulhatin αντίστοιχα κατάφεραν να εγκαταλείψουν το όχημα και δεν τραυματίστηκαν.



Σύμφωνα με τους ίδιους δημοσιογράφους του LifeNews, το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε την ώρα που ανέμεναν την άφιξη από το Ντόνετσκ του μοιραίου λεωφορείου που θα μετέφερε τους συναδέλφους τους από τα άλλα μέσα ενημέρωσης και τις μητέρες των κληρωτών φαντάρων στη στρατιωτική μονάδα 1428. Επιβεβαιώνουν και τη ρίψη της ρουκέτας.




H μετεπιβίβαση του δημοσιογράφου σε άλλο όχημα που θα τον μεταφέρει στο νοσοκομείο

- Καταφέραμε να βγούμε από το αυτοκίνητο στο δρόμο και πέσαμε κάτω για να κρυφτούμε. Ακούγαμε ακατάπαυστες ριπές, και ο ουρανός είχε ένα εκτυφλωτικό φως από εκτόξευση ρουκέτας. Την ίδια ώρα περίπου, πρέπει να άνοιξαν πυρ εναντίον του λεωφορείου με τους άλλους δημοσιογράφους. Σκότωσαν τον χειριστή του Channel One, ο οδηγός του λεωφορείου τραυματίστηκε και αυτός θανάσιμα αλλά παρότι βαρειά τραυματισμένος στο κεφάλι έφερε εις πέρας την αποστολή του και μετέφερε τους ανθρώπους.
dimpenews.com
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/06/photos_4141.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια