Βίντεο! Εν ψυχρώ η δολοφονία των ρώσων δημοσιογράφων από τον ουκρανικό στρατό – τι κατέγραψε η κάμερα μέχρι την τελευταία στιγμή




Είναι πραγματικά συγκλονιστικές εικόνες. Οι βολές πυροβολικού είχαν ως στόχο την εξόντωση των δημοσιογράφων παρότι δεν υπήρχε πολεμική αντίδραση από το σημείο που βρισκόντουσαν. Όχι, οι ρατσιστικές δημοσιογραφικές οργανώσεις δεν θα βγάλουν άχνα για αυτή την δολοφονία “συναδέλφου”. Όπως δεν μίλησαν και για την σφαγή δημοσιογράφων στην Συρία.

Το βίντεο της δολοφονίας


Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ 2 ΡΩΣΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Δύο δημοσιογράφοι του ρώσικου τηλεοπτικού σταθμού Rossiya σκοτώθηκαν αφού υπέκυψαν στον σοβαρό τραυματισμό τους που υπέστησαν όταν χτυπήθηκαν εν ψυχρώ από οβίδα που εξαπέλυσε εναντίον τους ο ουκρανικός στρατός κοντά στο Lugansk στην Ανατολική Ουκρανία.Ο ρεπόρτερ IgorKorneliouk κατέληξε στο χειρουργικό τραπέζι σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου. Ο γιατρός δήλωσε λακωνικά στο RT “δυστυχώς πέθανε.”
Το δεύτερο θύμα είναι ο τεχνικός AntonVolochine που πέθανε αμέσως μετά την κατά μέτωπο επίθεση που δέχθηκε η ομάδα των δημοσιογράφων.

Από το τριμελές τηλεοπτικό συνεργείο της Rossiyaδιασώθηκε μόνο ο οπερατέρ ViktorDenisov.Αυτός δήλωσε στο LIFEnewsπώς διέφυγε τον κίνδυνο γιατί ήταν σε… απόσταση 100 μέτρων από το σημείο που εκδηλώθηκε η επίθεση.
“Ήταν οι τρεις δημοσιογράφοι και 10 με 15 άνδρες της πολιτοφυλακής .Βρισκόμασταν σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην είσοδο της πόλης Metallist.

Οι δημοσιογράφοι βγήκαν για να παρακολουθήσουν τη μάχη και να κινηματογραφήοουν σκηνές.Ένα λεπτό αργότερα μια ομοβροντία από οβίδες χτύπησε ακριβώς τη θέση όπου βρίσκονταν” δήλωσε ο οδηγός ταξί που είχε αναλάβει την περιπλάνησή τους.

Πρόσθεσε ότι οι δημοσιογράφοι δεν έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα ή κράνη αλλά και να είχαν δεν θα τους χρησίμευαν σε τίποτα πρόσθεσε.
«Το νοσοκομείο μας δέχθηκε πολλούς τραυματίες από τους βομβαρδισμούς που συνεχίζονται ” τόνισε γιατρός σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το RT.



οι 2 όμηροι δημοσιογράφοι που βασανίστηκαν

Ο 37χρονος IgorKornelioukγεννήθηκε στην ουκρανική πόλη Zaporozhie.Ο Kornelioukεργαζόταν ως δημοσιογράφος στο εξωτερικό αλλά επέστρεψε για να καλύψει τα γεγονότα στην Ν.Ανατολική,ήταν παντρεμένος και είχε μια 7χρονη κόρη.

Υπάρχει βίντεο που ελήφθη στο Mirny, κοντά στο Lugansk. Οι βόμβες στοχεύουν την περιοχή κοντά στους δημοσιογράφους. Η κάμερα πέφτει στο έδαφος και αναποδογυρίζει.Το βίντεο γύρισε ο εικονολήπτης Viktor Denisov, ο τρίτος δημοσιογράφος του Rossiya.Δήλωσε στο Vesti « αφού γλίτωσα έτρεξα προς τους άνδρες και τους στρατιώτες που τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ενώ προσπάθησα να πάρω κάποια πλάνα και παράλληλα να βοηθήσω τους ανθρώπους να προστατευτούν. Περπατήσαμε για ένα χιλιόμετρο … ήταν επικίνδυνο να περπατάμε φανερά χωρίς προφυλάξεις», είπε.
“Ακούγονταν συνέχεια βομβαρδισμοί και εκρήξεις. Μαχητικά πετούσαν από πάνω μας “.

Δημοσιογράφοι του ρώσικου τηλεοπτικού σταθμού Zvezda καταγγέλουν ότι κατά την απαγωγή σύλληψή τους από άτομα του Δεξιού Τομέα κακοποιήθηκαν,βασανίστηκαν,δέχθηκαν απειλές κτά της ζωής και εξαναγκάστηκαν γράψουν δήλωση μετανοίας. Οι εξτρεμιστές τους απείλησαν ότι θα τους κόψουν κομμάτια κρέας και θα τα κάνουν μπάρμπεκιου και ότι θα τους σφαγιάσουν.Είναι οι Davydov και NikitaKonachenkov που αιχμαλωτίστηκαν το Σάββατο στο Donetsk και απελευθερώθηκαν με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης τη Δευτέρα.Ο Davydovέχασε την ακοή του από το αριστερό αυτί αφού από τα βασανιστήρια του έσπασαν το τύμπανο.Οι απαγωγείς ζήτησαν από τους γονείς τους 200000 δολάρια ως λύτρα.

πηγή- See more at: http://www.hellas-now.com/2014/06/blog-post_7895.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.RlcZiLgd.dpuf

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια