ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!




ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ !!!




Όπως είχε αποκαλύψει το UNFOLLOW «πρόκειται για πρόστιμα και βεβαιωμένες φορολογικές υποχρεώσεις που, μόνο για τη Motor Oil και μόνο για τα έτη 2010-2011, ανέρχονται ήδη στα 480 εκ. ευρώ (από 800 εκ. ευρώ που ήταν το αρχικό πρόστιμο, ενώ υπολογίζεται ότι, αν ελεγχθούν και οι άλλες χρονιές, το ποσό μπορεί να φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ).
Όπως μάλιστα σημείωναν τότε στελέχη οικονομικών υπηρεσιών, «αν πραγματοποιηθούν διευρυμένοι έλεγχοι που θα αφορούν τις λεγόμενες “τριγωνικές πωλήσεις” σε όλες τις αντίστοιχες εταιρείες, μπορεί να υπάρξουν για το ελληνικό δημόσιο έσοδα που αγγίζουν αστρονομικά ποσά, από 12 έως 15 δισ. ευρώ».
Σύμφωνα μάλιστα με νέες πληροφορίες από κοινοβουλευτικές πηγές, η τροπολογία έρχεται να εξυπηρετήσει «πλήθος εταιρειών και ιδίως εταιρειών πετρελαιοειδών».
Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, η πρώτη εταιρεία είναι η Μotor Oil του Βαρδή Βαρδινογιάννη και η δεύτερη τα ΕΛΠΕ του Σπύρου Λάτση όπου είναι συνέταιρος με το ελληνικό δημόσιο- «συγκεκριμένα σε αυτές, επιβλήθηκαν πρόστιμα, στη μία 660 εκατ. € και σε μία άλλη 220 εκατ. € για τη χρήση 2010,


διότι μετά από έλεγχο βρέθηκε ότι οι εταιρείες αυτές καταχώρησαν στα έξοδά τους τιμολόγια και παραστατικά που εξέδωσαν offshore εταιρείες με έδρα τον Παναμά, κατόπιν τριγωνικών συναλλαγών, δηλαδή κατόπιν συναλλαγών που διενεργήθηκαν μεταξύ αυτής και του πραγματικού προμηθευτή της, που βρισκόταν στη Ρωσία, με έκδοση όμως τιμολογίων από offshore εταιρίες που εδρεύουν στον Παναμά και αλλού και όχι από τον πραγματικό προμηθευτή».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ :
http://unfollow.com.gr/web-only/11202-dropologia/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια