Και η Τουρκία στο παιχνίδι - Πιέζει την Μόσχα η Άγκυρα με κλείσιμο των στενών !!!





Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως τον Πούτιν πως θα μπλοκάρει τον Βόσπορο εάν η Μόσχα επιτεθεί στην Ουκρανία !!!

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή

Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον προειδοποίησε για τις συνέπειες της σύγκρουσης με την Ουκρανία.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως σε διάλογο που είχε με τον Ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας Μουσταφά Cemil συζήτησαν για τον κίνδυνο της απειλής που διατρέχουν οι Τάταροι της Κριμαίας λόγω της επιθετικής πολιτικής τις Ρωσίας η οποία όπως τονίζει είναι οργανωμένη και οργάνωσε ένα αποσχιστικό δημοψήφισμα στις 16 του Μάρτη του 2014

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο Μουσταφά Cemil ανέφερε στον Τούρκο πρωθυπουργό την δολοφονία Τατάρων της Κριμαίας στις αρχές Μαρτίου από αγνώστους.

Μετά από την διάλογο με τον μουσταφά ο Τούρκος πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Βλαντιμίρ Πόυτιν και ευθέως τον προειδοποίησε πως σε τυχών εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εάν δεν τηρηθεί το προκαθορισμένο σύμφωνο με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν οι Τάταροι της Κριμαίας θα αναγκαστεί να κλείσει τα στενά της Μαύρης Θάλασσας στα ρωσικά πλοία.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι επιβάλλου κυρώσεις σε αρκετούς αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας λόγω της κρίση της Κριμαίας.

Άρης Ιχθύς Συνωμοσιολόγος ... Πρίν αρκετές μέρες και στην έναρξη των γεγονότων που αφορούν την Κριμαία σου 'χα πεί τα παρακάτω :

Προχωρώντας στο παρακείμενο τώρα Η Αμερική και το υπόλοιπο Νατο δεν θα θέλαν σε καμία περίπτωση μια απ ευθείας στρατιωτική αντιπαράθεση με την ανερχόμενη υπερδύναμη και το χειρότερο για αυτούς είναι πως μιάς και δέν περιμέναν τα πράγματα να πάρουν τέτοια τροπή , δεν έχουν άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο Β' .

Για αυτό και προσωπικά πιστεύω πως μπορεί κάνουν μια κίνηση αντιπερισπασμού...

Με δεδομένο μία Τουρκία υποχείριο της Αμερικής και έναν Ερντογάν που στην προκειμένη περίπτωση θα πουλουσε τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία (πράγμα πολύ δύσκολο με τα τελευταία γεγονότα ) Δέν θα ήταν καθόλου περίεργο παίρνοντας εντολές από συγκεκριμένα λόμπυ να έμπαινε πιό δυναμικά στην Ρωσοουκρανική κατάσταση .

http://www.katohika.gr/2014/03/o-erdogan-apeilei-ton-poutin-pws-tha-kleisei-ta-stena-ean-autos-eisvalei-stin-oukrania.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια