Τelegraph: Η Ελλάδα γίνεται το νέο Κόσοβο




Με την ανεργία των νέων να έχει εκτιναχθεί στο 65%, η Ελλάδα γίνεται το νέο Κόσοβο, γράφει στον τίτλο της η βρετανική εφημερίδα Τelegraph, η οποία αναφέρεται στα χθεσινά στοιχεία για την ανεργία στη χώρα μας.

Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη ότι η προσπάθεια να διατηρηθεί η Ελλάδα εντός ευρώ σε συνθήκες που δεν είναι βιώσιμες, μετατρέπει τη χώρα σε ένα νέο Κόσοβο με φθηνό εργατικό δυναμικό.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν ο οποίος είπε πρόσφατα ότι η λιτότητα στην Ελλάδα είναι δύσκολη και επώδυνη αλλά αναγκαία και θα αποδώσει καρπούς το 2014.
Καθημερινά όλο και περισσότερο, ο διεθνής Τύπος αναγνωρίζει τις πραγματικές συνθήκες ζόφου στις οποίες οδηγήθηκε η Ελλάδα εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών και με αποκλειστική ευθύνη των προσκυνητών της τελευταίας. Εν ολίγοις, οι άναρχες κραυγές του πρωθυπουργεύοντος περιπλανώμενου πολιτικάντη περί «success story» δεν έχουν καταστεί διεθνώς απλά ως ανέκδοτο, αλλά ως μαύρο χιούμορ με θύματά του τα εκατομμύρια των Ελλήνων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ Α.Α.: Η Telegraph αναφέρεται επιτυχώς στην κοσοβοποίηση της χώρας ως προς την οικονομική της καταστροφή (και επικεντρώνοντας συγκεκριμένα στην ανεργία). Αυτό όμως που ο κάθε ξύπνιος παρατηρητής των εξελίξεων γνωρίζει είναι ότι η οικονομική κοσοβοποίηση σύντομα θα μετατραπεί και σε "εδαφική" κοσοβοποίηση, ήτοι σε εδαφικό διαμελισμό και ιστορικές τραγωδίες για την ελλαδική οντότητα. Τίποτα σε αυτή τη συντονισμένη μνημονιακή εκτέλεση της Ελλάδας δεν γίνεται τυχαία.



(ΠΗΓΗ: http://newsmasters.gr)