Γιατί δεν ζήτησαν και την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη; Μόνο Σταυρίδης;;;; Γιατί;;; Μήπως επειδή στο ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να αναλάβει Γερμανός ειδικός ύστερα απο εντολή του Σόιμπλε;;;

Το καραβόσκαρο που βλέπετε είναι της εφοπλιστικής οικογένειας Δαλακούρα....




Πρόκειται για τον 73χρονο εφοπλιστή Γιώργο Δαλακούρα φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη, πρώην βουλευτή και πρώην ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία (αντικατέστησε τον Ψυχάρη στη διοίκηση του Αγίου Ορους όταν ανέλαβε ο Καραμανλής), γνωστό ΑΕΚτσή και φίλο των γνωστών Λαλιώτη....Μελισσανίδη -πάλι εδώ;...Νυν πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων «Μύρινα» στη Λήμνο. Τίποτε δεν άλλαξε για τους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης (Νταβατζήδες). Πάντα αυτοί θα απολαμβάνουν την καλοπέρασή τους μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας.
















ΓΕΥΜΑ ΕΠΙΦΑΝΩΝ «ΕΝΩΣΙΤΩΝ» ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παρών ο Λαλιώτης στο γεύμα
Δαλακούρα...






Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (4/12) συνάντηση - γεύμα στον Πειραιά, το οποίο είχε οργανώσει ο γνωστός εφοπλιστής και φίλος της ΑΕΚ, Γιώργος Δαλακούρας.
Σε αυτό έδωσαν το παρών πολλοί εκπρόσωποι του εφοπλιστικού κόσμου του Πειραιά, όπως ο Μιχάλης Βενιάμης, επώνυμοι φίλοι της «Ενωσης» και άτομα της ομάδας, όπως οι Ανδρέας Δημητρέλος, Μάκης Κασνακίδης, Εβαλντ Λίνεν, Ντάνιελ Μπατίστα και Χρήστος Κωστής.
Αντίθετα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Δημήτρης Βιντιάδης δεν παραβρέθηκαν, αν και για τον πρώτο υπήρχε η εκτίμηση ότι μπορεί να παραστεί λόγω της καλής σχέσης που έχει με τον Δαλακούρα. Όμως, το γεγονός ότι εδώ και 3 μέρες η συνάντηση έχει «διαρρεύσει» στον Τύπο και το όλο θέμα είχε πάρει έκταση, ίσως λειτούργησε αποτρεπτικά για κάτι τέτοιο.




Σταματής: «Μαζί κερδίζουμε, μαζί χάνουμε»
Φούντας: «Δεν αξίζει αυτό στην ΑΕΚ»
Ο Λίνεν τα... έχωσε στον Κατίδη
Κατίδης, το... αλάνι
Τελευταία ευκαιρία σε Κατίδη
Η παρουσία - «έκπληξη» ήταν αυτή του Κώστα Λαλιώτη. Γνωστός, μεν, για τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματά του, ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε «αποστασιοποιηθεί» εδώ και αρκετό καιρό από την «Ενωσίτικη» επικαιρότητα.
Στη συνάντηση έδωσαν, λοιπόν, το παρών αρκετά άτομα, σχηματίστηκαν διάφορα τραπέζια και η συζήτηση ήταν γενικού περιεχομένου για την ΑΕΚ, ενώ έγινε κουβέντα για το τι μέλλει γενέσθαι με τη στάση των υπάρχοντων μετόχων.
Όταν ρωτήθηκε αν έχει τη διάθεση να «βγει μπροστά», ο Γιώργος Δαλακούρας, που το όνομά του είχε ακουστεί στο παρελθόν ότι θα μπορούσε να μπει ως επενδυτής στην ομάδα, δεν είπε κάτι συγκεκριμένο. «Να δούμε πώς θα καταλήξει η υπόθεση που είναι σε εξέλιξη με τον κ. Βιντιάδη», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα.
Το κλίμα που έβγαινε ήταν πως άπαντες περιμένουν να δουν πώς θα κυλήσει η υπόθεση του υποψήφιου επενδυτή, ενώ δεν ακούστηκε κάτι για οικονομική «ένεση» στην ΑΕΚ ή ότι δημιουργείται μια ομάδα εφοπλιστών που μπορεί να ασχοληθεί, τουλάχιστον άμεσα.


Από το 1994 ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά από εισήγηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστα Λαλιώτη, έστρεψε την προσοχή της ελληνικής Πολιτείας στο παραμελημένο από το κράτος Αγιον Ορος. Ηδη στο Αγιον Ορος εκτελείται ένα πρόγραμμα έργων ύψους 10 δισ., το οποίο σχεδίασε ο κ. Κώστας Λαλιώτης και χειρίζεται ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Χ. Πάχτας, σε συνεργασία με το ΚΕΔΑΚ και τις Μονές. Η πολιτική Διοίκηση του Αγίου Ορους δεν ασχολείται με οικονομικά θέματα των Μονών αλλά φροντίζει για τη συνολική σχέση της Αθωνικής Πολιτείας με τις ελληνικές κρατικές αρχές. δεδομένου μάλιστα ότι η Αθωνική Πολιτεία τελεί υπό ιδιαίτερο διοικητικό καθεστώς αυτονομίας, κατοχυρωμένο και με την Πράξη Προσχώρησης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.
Η σημασία του Αγίου Ορους, πνευματική ­ κατ’ αρχήν ­ ως θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας και εθνική, καθώς συσσωματώνει τον μεγαλύτερο πολιτιστικό θησαυρό του Ελληνισμού, έχει μεταβάλει το Αγιον Ορος σε έναν πολύτιμο πρεσβευτή της ελληνικής παράδοσης και της πνευματικής της δημιουργίας. Ρόλος της πολιτικής Διοίκησης του Αγίου Ορους είναι να συμβάλει τόσο στην απερίσπαστη ανάπτυξη της εσωτερικής ζωής των Μονών όσο και στη διευκόλυνση του Ορους στις σχέσεις του με τις πολυδαίδαλες και κουραστικές ­ για τους μοναχούς ­ υπηρεσίες του ελληνικού κράτους.
Ο νέος πολιτικός Διοικητής του Αγίου Ορους κ. Σταύρος Ψυχάρης, με επιστολή του προς την Ιερά Κοινότητα, υπογραμμίζει ότι σκοπός του είναι ακριβώς αυτός. Ο κ. Ψυχάρης προσέθεσε στην επιστολή του ότι η θητεία στη Διοίκηση του Αγίου Ορους δεν μπορεί να σχετίζεται, στην περίπτωσή του, παρά μόνον με προσφορά ανιδιοτελούς έργου.
Εν τω μεταξύ από το υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση αργά χθες το βράδυ:
«Σχετικά με τον διορισμό του Διοικητού του Αγίου Ορους κ. Σταύρου Ψυχάρη, σημειώνονται τα εξής: Ο διορισμός του Διοικητού του Αγίου Ορους είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο κ. Σταύρος Ψυχάρης είναι διακεκριμένος δημοσιογράφος, διευθυντής μιας των εγκυροτέρων ελληνικών εφημερίδων και έχει συμμετάσχει στον δημόσιο βίο της χώρας επί μακρό χρονικό διάστημα. Διαθέτει τα τυπικά προσόντα τα οποία ορίζει ο νόμος, ως μέλος διδακτικού προσωπικού Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Ο Διοικητής δεν διαμένει κατά παράδοση στο Αγιον Ορος αλλά το επισκέπτεται συχνά. Στο Αγιον Ορος κατοικεί ο Υποδιοικητής.
Επειδή διατυπώνονται διάφοροι ανεπίτρεπτοι υπαινιγμοί, αποσαφηνίζεται ότι ο Διοικητής του Αγίου Ορους δεν έχει καμία διαχειριστική αρμοδιότητα. Το σύνολο των χρηματοδοτήσεων που αφορούν προγράμματα σχετικά με τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Αγίου Ορους ανήκει στις Μονές σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Ο ρόλος του Διοικητού είναι να εμπνέει πνεύμα ομονοίας, συνεργασίας και προόδου ώστε να αξιοποιείται το Αγιον Ορος ως θησαυρός που ανήκει σε ολόκληρη την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό.
Ο κ. Ψυχάρης έχει ειδική ενασχόληση εδώ και πολλά έτη με το Αγιον Ορος, το οποίο και επισκέπτεται συχνά. Συγκεντρώνει δε όλες τις προϋποθέσεις ώστε η τοποθέτησή του να τύχει της ευμενούς αποδοχής και αγαστής συνεργασίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Μοναστικής Κοινότητος».










Στεφάνου, Δαλακούρας και Σαραντίτης στο πλευρό του Μελισσανίδη για την «Αγιά Σοφιά»















Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Δημήτρη Μελισσανίδη προσπάθεια διεύρυνσης της επιχειρηματικής ομάδας που θα στηρίξει οικονομικά το πρότζεκτ για την κατασκευή του γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια. Θυμίζουμε, πως μέχρι τώρα, επίσημα στο κάλεσμα του «Τίγρη» έχουν ανταποκριθεί μόνο οι Πέτρος Παππάς και Πόλυς Χατζηιωάννου. Στο άρθρο, σημειώνεται πως σε αυτό το εγχείρημα, ο κ. Μελισσανίδης θα έχει στο πλευρό του και τους Δημήτρη Στεφάνου, Γιώργο Δαλακούρα, Βασίλη Σαραντίτη, ενώ σημαντικό ρόλο θα έχει και η Τράπεζα Πειραιώς.
Αναλυτικά το δημοσίευμα:


Για τον Δημήτρη Στεφάνου: «Είναι παλιός ΑΕΚτζής, ο ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries Shipping και από τους πιο ενεργούς supporters, ήταν εκείνος που τον Μάρτιο του 2012 έβγαλε από την τσέπη του 100.000 ευρώ, ως πριμ για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ενώ έχει βοηθήσει και σε άλλες περιπτώσεις. Τώρα συμφώνησε με τον Μελισσανίδη να βοηθήσει οικονομικά στην ανέγερση του γηπέδου, ενώ παράλληλα αγόρασε τέσσερα εισιτήρια διαρκείας των 4.000 ευρώ».
Για τους Δαλακούρα και Σαραντίτη: «Δύο ακόμη εφοπλιστές, ο Γιώργος Δαλακούρας και ο Βασίλης Σαραντίτης έχουν ήδη τεθεί αλληλέγγυοι, ενώ ενεργό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα έχει και η Τράπεζα Πειραιώς του κ.Σάλλα...........Βαρδής...









O Σταυρίδης είναι γνωστός για το ξεπούλημα της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ – Ηρακλής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ιταλικό όμιλο Καλτσεστρούτσι.


Αξίζει να θυμηθούμε τι έγραφε για το θέμα το περιβάλλον του Α.Σαμαρά μέσω του Antinews: «Στο μεταξύ αναμένονται εναγωνίως τα απομνημονεύματα κάποιου που θα λέει πολλά για μια συνάντηση στο Κόμο με την Καλτσεστρούτσι για την ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ, ποιοι παρευρέθηκαν και πως την αξιοποίησαν. Για όσους δεν θυμούνται επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, η Καλτσεστρούτσι εξαγόρασε από το ελληνικό Δημόσιο την ΑΓΕΤ Ηρακλής. Ηταν η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Πέρασαν τα χρόνια, ο Αβραμόπουλος έγινε αρχηγός κόμματος, ο Μητσοτάκης φώναζε ότι τον έριξε η … διαπλοκή και η ιταλική αστυνομία συνέλαβε κάποια στιγμή τέσσερα διευθυντικά στελέχη της Καλτσεστρούτσι με την κατηγορία ότι ήταν στην υπηρεσία της Κόζα Νόστρα».



Ο Στέφανος Μάνος πούλησε τότε την ΑΓΕΤ, γνωρίζοντας, ότι είναι κερδοφόρα με το επιχείρημα ότι αν παρέμενε στο δημόσιο θα έπαυε να έχει κερδοφορία!!!. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σήμερα στηρίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας τότε έδιναν μάχες εναντίον του ξεπουλήματος της επιχείρησης αναφέροντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση είχε δώσει 1 δισ δραχμές στην Morgan Stanley για να τρέξει ένα “στημένο” διαγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι η Καλτσεστρούτσι τελικά πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τον κ. Σταυρίδη, ο οποίος μετά το ξεπούλημα θεωρούσε σίγουρη τη θέση του διευθύνοντος σύμβουλού......................



Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Οι φυσικοί απόγονοι του Βενιζέλου αποτραβήχτηκαν, για να μην χρεωθούν τη φθορά των Μνημονίων. Από εκεί και πέρα μπίζνες, όπως πάντα. Ο δισέγγονος του συνέταιρου του Βενιζέλου, που μας κυβερνάει σήμερα, ήταν το "αναλώσιμο", το οποίο θα αρκούνταν σε μια πρωθυπουργική θητεία και μια μόνιμη θέση στις μελλοντικές Βουλές ...Ό,τι καλύτερο μπορούσε να επιτύχει ένας άεργος, ανεπάγγελτος και τεμπέλης άνθρωπος, χωρίς να ρισκάρει το παραμικρό ...Ό,τι καλύτερο μπορούσε να επιδιώξει ο πιτσαδόρος της Νέας Υόρκης. Όλα τα άλλα τα ελέγχουν οι μόνιμοι συντονιστές της βενιζελικής Μεταπολίτευσης. Ο δισέγγονος του Μπενάκη κυβερνά και ο εγγονός του Βενιζέλου ελέγχει. Ελέγχει, γιατί αυτός ελέγχει το "Ταμείο" στην εποχή της Τρόικας. Αυτός ελέγχει το υπουργείο, το οποίο μεθοδεύει τις ιδιωτικοποιήσεις και άρα το ποιος θα γίνει μεγιστάνας της σύγχρονης καταστροφής και ποιος όχι.
Άνθρωπος του εγγονού του Βενιζέλου είναι το βλακόμουτρο ο Χατζηδάκης. Ταυτόχρονα οεγγονός του Βενιζέλου ελέγχει και το ποιος επιχειρηματίας θα επιβιώσει στην εποχή μας και ποιος όχι. Πώς; Ποιος ελέγχει το ΕΣΠΑ; Ποιον έβαλαν διαχειριστή του ταμείου, που μοιράζει τα χρηματοδοτικά "σωσίβια" στην εποχή της κρίσης; ...Τον ανιψιό του εγγονού του Βενιζέλου. ...Τον γιο της αδερφής του ...


Ένα δισέγγονο του Βενιζέλου από τη γνωστή αριστοκράτισσα Κατίγκω ...Την σύζυγο του ιδρυτή του κόμματος των ξυπόλητων ... Μιλάμε για κράτος-ιδιωτική περιουσία. Μόνοι τους κλέβουν, μόνοι τους ερευνούν για κλοπές. Μόνοι τους αρπάζουν και μόνοι τους μοιράζουν τους λογαριασμούς. Στη χειρότερη περίπτωση κάνουν μια εξεταστική στη Βουλή και "ξεχνάνε" ν' αποφασίσουν.
...Τρομερά πράγματα. Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση, έκαναν τα περίφημα στρες-τεστ των τραπεζών, για να δουν ποιες τράπεζες κινδύνευαν με πτώχευση. Η χειρότερη όλων ήταν η Τράπεζα Πειραιώς. Όλοι την περίμεναν να "σκάσει" από μέρα σε μέρα. Φυσικό ήταν αυτό, εφόσον αυτή μοίραζε τα "θαλασσοδάνεια" στο βενιζελικό κύκλωμα ...Το τραπεζικό δεδομένο της βενιζελικήςσυμμορίας ήταν. Εκεί γινόταν το μεγάλο πάρτι των παροχών χωρίς "αντίκρισμα". Σε καλύτερη κατάσταση από όλες τις ιδιωτικές τράπεζες βρίσκονταν οι πολύ συντηρητικές κρατικές τράπεζες με πρώτο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν το Μνημόνιο, οιβενιζελικοί απαξίωσαν παντελώς τις κρατικές τράπεζες και τις παρέδωσαν βορά στον μεγάλο "ασθενή".
Η Πειραιώς όχι μόνον δεν έκλεισε, αλλά άρχισε να καταβροχθίζει τα κρατικά τραπεζικά "φιλέτα". Μέσα σε μια νύχτα έδωσαν στους βενιζελικούς την ΑΤΕ ...Την τράπεζα στην οποία είναι υποθηκευμένο το σύνολο σχεδόν του αγροτικού κεφαλαίου της χώρας. Λίγους μήνες μετά της επέτρεψαν να λεηλατήσει τις κυπριακές τράπεζες στην κυπριακή κρίση. Αντί να πάει ο Σάλλας φυλακή για κακή διαχείριση των καταθέσεων των πελατών του, θα γίνει ο "ήρωας" και ευεργέτης του αγροτικού κόσμου. Πώς όμως θα πάει φυλακή, όταν "ελεγκτής" του τραπεζικού συστήματος είναι ο Προβόπουλος; ...Ένας πρώην υπάλληλος και μεγαλομέτοχος της Πειραιώς.

Θα τα καταστρέψουν όλα, προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους. Κοντά σ' αυτήν σώθηκε και η Eurobank του γιου του παλιού δωσίλογου Λάτση ...Άλλος ετοιμοθάνατος "γίγαντας" των θαλασσοδανείων και της τοκογλυφίας. Οι πάντες βενιζελικοί Κολεγιόπαιδες, που μισούν τους Έλληνες ...Μιλάμε για εγκληματίες. Αυτοί σώθηκαν, βάζοντας το κράτος να δανείζεται, για να σώσει τις ιδιωτικές περιουσίες. Αυτούς έσωσε ο Κολεγιόπαιδας εγγονός του Γραμματέα του Βενιζέλου μαζί με τον συμμαθητή του δισέγγονο του συνεταίρου του Βενιζέλου. Αυτοί δημιούργησαν τις περιουσίες τους με δανεικά και στο τέλος τον λογαριασμό τον έστειλαν στον λαό.


...Απλά πράγματα. Το εξωτερικό χρέος, το οποίο σήμερα έχουμε ως χώρα, είναι τα κλοπιμαία τωνβενιζελικών. Είναι τα χρέη των κυβερνήσεων του γιου του Γραμματέα του Βενιζέλου και τουΕγγονού του Βενιζέλου. Τα "πράσινα" είναι του πρώτου και τα "μπλε" του δεύτερου






Επί έναν αιώνα έχουν στην κυριολεξία "ευνουχίσει" τον ελληνισμό. "Χάθηκαν" άπειροι σημαντικοί Έλληνες μέσα στη βενιζελική χαβούζα. Κανένας δεν μπορεί να "τρέξει", γιατί δεν τον αφήνουν οι "κουτσοί" βενιζελοναζί, οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν τις θέσεις τους. Κανένας δεν μπορεί να "πετάξει", γιατί δεν τον αφήνουν τα "ερπετά". Όλα τα ελέγχουν σε όλους τους χώρους. Δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος, που να αφήνεται ελεύθερος στον ανταγωνισμό. Αν δεν θέλουν οι βενιζελικοί, ούτε τραγουδιστής μπορείς να γίνεις. Θα τραγουδάνε οι "βραχνοκόκορες" και κάποιοι θα πληρώνονται, για να μας εξηγήσουν τον λόγο που "χάθηκαν" οι τραγουδιστές .


Μιλάμε για φάμπρικα πολιτικής τρομοκρατίας και κοινωνικού εκβιασμού, που όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει ο ελληνισμός ...Μια φάμπρικα, η οποία έχει φτάσει έως τις ημέρες μας και απλά δεν την καταλαβαίνουν οι αδαείς.




Αυτό το κράτος δημιούργησε ο βενιζελισμός στην Ελλάδα. Αυτό το κράτος θέλουν να παραδώσουν στις μελλοντικές γενιές Ελλήνων οι φτωχομπινέδες, οι οποίοι θαυμάζουν τους Καρόλους. Αυτό το κράτος θα αναλάβει η νέα γενιά των βενιζελικών να το "ευθυγραμμίσει" με τις εντολές των δανειστών. Θα το βάλουν στην "καλίμπρα" των Μνημονίων και θα το φέρουν στα μέτρα τους ...Τα ίδια ονόματα σε νέες περιπέτειες. Τίποτε δεν αλλάζει.



Όλα αυτά, όπως αντιλαμβανόμαστε, δεν είναι τυχαία. Στην πραγματικότητα αυτά είναι που μας κατέστησαν προτεκτοράτο των ιμπεριαλιστών, παρ' όλο που κατοικούμε σε μια από τις πιο ευλογημένες γωνιές της Γης. Αυτές οι άνωθεν επιβεβλημένες πολιτικές είναι που "ξεδόντιασαν" τον ελληνισμό ...που έκαναν την Ολλανδία των βάλτων και του σκότους "πλούσιο" κράτος και την Ελλάδα του Ήλιου και της γόνιμης γης "ψωροκώσταινα". Αυτό ήταν το σχέδιο εξ’ αρχής. Οι προτεσταντικές ΗΠΑ στον καιρό της παντοδυναμίας τους θα βοηθούσαν όλα τα προτεσταντικά κράτη τής Ευρώπης να εκμεταλλεύονται τα υπόλοιπα, για να εισπράξουν από αυτά την ευρωπαϊκή "φιλοξενία" των στρατών τους. Αυτά συζητούσαν πάντα στα ξενοδοχεία τύπου Μπίλντερμπεργκ. Με αυτούς συνωμότησαν οι φτωχομπινέδες κρυπτοπροτεστάντες των Κολεγίων κατέστησαν την πατρίδα μας "ψωροκώσταινα", για να πλουτίσουν οι ίδιοι ...Αυτοί, οι οποίοι μας κυβερνάνε αδιάλειπτα από τη Μικρασιατική Καταστροφή κι εντεύθεν



.





Πηγή
http://attikanea.blogspot.gr/2013/08/blog-post_3509.html