Η κατάσταση στο Ιράν δεν απαιτεί έκτακτα μέτρα για τον τουρισμό, σύμφωνα με την ΕΕ




Η Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμματίζει να ενημερώσει τις αεροπορικές εταιρείες ότι οι επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν στον τουρισμό δεν είναι ακόμα αρκετά σοβαρές ώστε να δικαιολογούν την επιβολή έκτακτων μέτρων, όπως η απαλλαγή από την υποχρέωση αποζημίωσης για ακυρωμένες πτήσεις. Αυτή η πληροφορία προέρχεται από προσχέδιο κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕ που αποκάλυψε το Reuters.

Μέχρι στιγμής, οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς έχουν αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης, χάρη σε μέτρα μείωσης του κόστους, παρά την αύξηση σχεδόν 84% στις τιμές καυσίμων αεροσκαφών από την αρχή του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου.



Ωστόσο, οι αερομεταφορείς προειδοποιούν ότι ελλείψεις εφοδιασμού μπορεί να παρουσιαστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η τρέχουσα κατάσταση δεν απαιτεί ειδικά μέτρα για τον τουριστικό κλάδο, όπως συνέβη στην κρίση της Covid-19, αναφέρεται στο προσχέδιο κατευθυντήριων γραμμών για τον κλάδο και τους επιβάτες.

Για την ώρα, τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι οι συνολικές επιπτώσεις στον τουρισμό παραμένουν περιορισμένες, με τη ζήτηση να διατηρείται σε γενικές γραμμές ανθεκτική. Δεν έχουν αναφερθεί ελλείψεις καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εξαρτάται από εισαγωγές για περίπου το 75% των καυσίμων της, κυρίως από τη Μέση Ανατολή.


Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν σχολίασε το προσχέδιο, το οποίο ενδέχεται να υποστεί αλλαγές πριν από τη δημοσίευσή του την Παρασκευή.

https://www.politic.gr/kosmos/i-katastasi-sto-iran-den-apaitei-ektakta-metra-gia-ton-tourismo-symfona-me-tin-ee

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια