Κάτι βγάζει νόημα… Τα MME μεταδίδουν πως ο Βαρδινογιάννης αγόρασε όλη την Εύβοια!Περίμεναν μάλλον να περάσουν οι εκλογές για να σας το φέρουν σαν έκπληξη!Διακηρυγμένος στόχος του Ομίλου είναι η δυναμική ανάπτυξη στις ΑΠΕ μέσω επενδύσεων που αφορούν την απόκτηση λειτουργούντων αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων, είτε αδειών καθώς και την αδειοδότηση και κατασκευή νέων, ώστε μεσοπρόθεσμα το χαρτοφυλάκιο του να φτάσει το 1GW συνολικής ισχύος.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκαλύπτει το newmoney, στον έλεγχο της MORE έχουν περάσει, μεταξύ άλλων και 9 άδειες για αιολικά πάρκα στην Εύβοια, συνολικής ισχύος 185,3 MW.

Στην Εύβοιας, λόγω του εξαιρετικού αιολικού δυναμικού, έχουν ολοκληρωθεί, ή βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται αντίστοιχες επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων από εγχώριους και ξένους ισχυρούς ενεργειακούς ομίλους.

Στην προκειμένη περίπτωση, οι 9 βεβαιώσεις παραγωγού που «ανανεώθηκαν» από τη ΡΑΕ πριν λίγες ημέρες, αφορούν σε θέσεις των Δημοτικών Ενοτήτων Μαρμαρίου και Στυρέων του Δήμου Καρύστου και για αιολικά πάρκα ισχύος από 8 MW έως 46,2 MW.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο ανακοινώνονται πολλές προσφορές μεγάλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να μειώσουν τους λογαριασμούς τους. Για παράδειγμα, ο ΗΡΩΝ του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Protergia του ομίλου Μυτιληναίος.

Οι άδειες αυτές ανήκουν πλέον στην DMX Αιολική (με διαχειριστές τα στελέχη του Ομίλου Motor Oil, Νικόλαο Κοσμαδάκη και Ζήσιμο Μαντά), ωστόσο έχουν διαγράψει μια πολύχρονη διαδρομή.

Οι ανεμογεννήτριες στα καμένα της Εύβοιας

Στις 8/11, στο ΣτΕ εκδικάστηκε η προσφυγή που είχαν καταθέσει σύλλογοι και δήμοι της Εύβοιας ενάντια στην τοποθέτηση περισσότερων από 50 ανεμογεννητριών σε καμένες και πράσινες περιοχές χωρίς να πληρούνται ούτε τα βασικά κριτήρια προστασίας του περιβάλλοντος.

Από τη μία σύλλογοι, δήμοι και ντόπιοι, και από την άλλη η εταιρεία Βαρδινογιάννη. Στο ΤΡΡ μίλησε ο Τρύφωνας Κόλλιας, πληρεξούσιος δικηγόρος του Δηρού Ζηρού και κατοίκων.Το 2022 εγκρίθηκαν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το υπ. περιβάλλοντος με μία fast track διαδικασία. Τις μελέτες έκανε ένας δασολόγος, που όμως είναι κι ο ίδιος επενδυτής στον τομέα των ΑΠΕ, έχει εταιρεία με αιολικά και φωτοβολταϊκά.

Η κυβέρνηση απο την άλλη, δίνει το πράσινο φως στα μεγάλα ιδιωτικά οφέλη με «φωτογραφικές διατάξεις για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων έργων ΑΠΕ». Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, Τάσος Μπαλτάς αναφέρει επίσης στο ΤΡΡ πως «θα είναι η οριστική αλλοίωση όλου του τοπίου αν τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες. Υπάρχουν 709 αιολικά σε λειτουργιά. Έχουμε χάσει το νότιο κομμάτι. Κι έρχονται κι αλλά… Στα έργα που έρχονται κι ένα τρομακτικό έργο με φωτοβολταϊκά που θα καλύψουν τον ευβοϊκό. Θα περνάτε απέναντι περπατώντας».

Αξίζει να πούμε πως μέχρι σήμερα χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων έχουν αποτραπεί προσπάθειες να φυτέψουν ανεμογεννήτριες στα καμμένα!

Θυμάστε που ο Μητσοτάκης μιλούσε για θεωρίες συνομωσίας;

Ε, λοιπόν όλα ήταν ένα σχέδιο, ένα σχέδιο συνωμοσίας της κυβέρνησης της ΝΔ, που έχουμε προβάλει πολλές φορές, και το οποίο σχεδιάστηκε πριν απο τις πυρκαγιές:

Το αρχείο αυτό έχει ημερομηνία τις 14 Αυγούστου 2021! Δηλαδή, ενώ η πυρκαγιά μόλις έχει τεθεί υπό έλεγχο μια μέρα πριν, χωρίς να έχει αποσβεστεί ο κίνδυνος, ο Σταύρος Μπένος έχει έτοιμους τους Πυλώνες Ανασυγκρότησης, και μάλιστα τους έχει και σε πλήρη γραφιστική αποτύπωση! Από τις 10/8 που ανακοινώθηκε το όνομά του, μέσα σε 4 μέρες, ο κ. Μπένος έφτιαξε ομάδα μελετών, συνεδρίασαν, έθεσαν τις βασικές προτεραιότητες για τις ανάγκες μιας τεράστιας καμένης περιοχής, όπως είναι η Βόρεια Εύβοια, συμφώνησαν, βρήκαν τον γραφίστα, του ζήτησαν τη γραφιστική αποτύπωση, αυτός την έκανε, την ενέκριναν, και βγήκε το διάγραμμα.

Το sxedio. που αποκάλυψαν μέσω του ομώνυμου ντοκιμαντέρ τους, οι Νέλλη Ψαρρού και ο Ιωάννης Λαζάρου και το οποίο “έθαψαν” τα ΜΜΕ, όχι μόνο αυτά που είναι φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση αλλά και τα δήθεν αντιπολιτευτικά του Σύριζα!Μετά όμως απο την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, και οι κάτοικοι της Ευβοιας που εξέλεξαν και πάλι της ΝΔ, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, εν γνώση του πλέον ξεπουλούν την Ελλάδα στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Ας μην διαμαρτυρηθουν για τις νέες φωτιές που θα ακολουθήσουν είναι καλό για τα συμφέροντα του κόμματος τους!

https://www.oparlapipas.gr/2024/06/mme_13.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια