Δείτε πως γίνονται οι πινακίδες αόρατες απο τα ραντάρ της Τροχαίας





Οι επιτήδειοι σκαρφίζονται τα πάντα για να γλιστρούν από τα πρόστιμα του ΚΟΚ. Ακόμη και με χορηγούμενες αναρτήσεις στα social media!

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Ο καλύτερος και ο πιο απλός είναι να μην τρέχει και να συνετίζεται με τα όρια ταχύτητας.




Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και εφαρμογές χαρτών (apps) για smartphones που νόμιμα αναφέρουν τα ραντάρ/ κάμερες και τα μπλόκα. Και παρόλο που πολλοί οδηγοί γνωρίζουν που βρίσκονται στα σταθερά ραντάρ/ κάμερες, υπάρχουν και άλλοι τόσοι που την πατάνε.



Ίσως να γνωρίζετε πως υπάρχουν και παράνομοι τρόποι, όπως είναι τα αντί-ραντάρ. Ωστόσο, υπάρχει κάτι πιο ζαβολιάρικο που χρησιμοποιείται από αρκετούς κατεργάρηδες: σπρέι ή μεμβράνες που πρακτικά κατά την λήψη κάνουν αόρατα μερικά ή όλα τα νούμερα της πινακίδας κυκλοφορίας!



Μάλιστα, υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστοσελίδες (όπως η μητρική alite.cc που με VPN παρουσιάσει και άλλες μη λειτουργικές καταλήξεις) που λειτουργούν παράνομα έχοντας έδρα νησιά και χώρες όπου τα πράγματα είναι προφανώς…

χαλαρά.



Ωστόσο, είναι εξοργιστικό να βλέπεις σχετικές χορηγούμενες αναρτήσεις στο Instagram ή στο Facebook που ενθαρρύνουν την παραβατικότητα. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και θα καταλάβετε…



Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία (Άρθρο 90 ΚΟΚ) όποιος οδηγεί οδικό όχημα του οποίου οι πινακίδες δεν είναι, για οποιονδήποτε λόγο, ευκρινώς ορατές ή αναγνωρίσιμες από τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων ή τοποθετεί επ’ αυτών μη αντανακλαστικό υλικό τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ.

Επίσης, στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι «Απαγορεύεται για οποιαδήποτε αιτία αντικατάσταση των πινακίδων, που καθορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου αυτού με άλλες που δεν έχουν χορηγηθεί νόμιμα ή παραποίηση αυτών με οποιαδήποτε μορφή (τεμαχισμό, αλλαγή σχήματος ή γράμματος, κάμψη της πινακίδας κ.λπ.) ή μετάθεση από του ενός οχήματος σε άλλο ή κατασκευή από άλλον πλην του κατά τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα οριζόμενου και κατά τρόπο διάφορο, ως και η πώληση, αγορά και χρήση τέτοιων πινακίδων. Οι παραβάτες της διάταξης της παραγράφου αυτής, ως και αυτοί που υποβάλλουν ψευδή στοιχεία, για τη λήψη ανταλλακτικών πινακιδίων για το σκοπό παράνομης χρησιμοποίησης τους, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρις ενός (1) έτους».

https://hellas-now.com/deite-pos-ginontai-oi-pinakides-aorates-apo-ta/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια