«Δεν σας ανήκει το σπίτι σας»!!! Τρομακτικά γεγονότα στις ΗΠΑ! Θα τα Zήσουμε και εδώ;




Οδεύουμε προς κοινωνίες τύπου...Mad Max!!



«Χιλιάδες σπίτια σε όλη την Αμερική δέχονται εισβολή από καταληψίες, οι οποίοι μετακομίζουν και ζουν νόμιμα χωρίς ενοίκιο.Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για τους ιδιοκτήτες σπιτιού ή την αστυνομία να τους εκδιώξουν».



Αυτός είναι ο τίτλος αμερικανικών ΜΜΕ που αποκαλύπτουν την εξάπλωση ενός επικίνδυνου φαινομένου, που θα ταίριαζε περισσότερο σε κοινωνία τύπου…Mad Max!









Στην Ατλάντα για παράδειγμα, σύμφωνα με αμερικανικά δίκτυα, το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, μερικοί κάτοικοι φοβούνται πάρα πολύ να φύγουν για μέρες, υπό τον φόβο μήπως όταν επιστρέψουν βρεθούν μπροστά σε…απρόσκλητους επισκέπτες!

Μάλιστα αναφέρεται πως στο διαδίκτυο δίνονται μέχρι και…οδηγίες στους «επίδειξους εισβολείς», με ολόκληρες σελίδες να είναι αφιερωμένες πάνω στο θέμα.

«Δεν ξέρω αν το ξέρετε αυτό, αλλά έχουμε μια στεγαστική κρίση σε αυτή τη χώρα. Και χειροτερεύει. Οι άνθρωποι θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Δεν μπορείς να το σταματήσεις».

Η είδηση είναι πραγματικά αδιανόητη, αλλά αληθινή με χιλιάδες περιστατικά στις ΗΠΑ.

Όσο για την τακτική που ακολουθούν, ΜΜΕ στις ΗΠΑ δημοσίευσαν τα εξής «κόλπα» των επιτήδειων που έχουν σαν σκοπό την κατάληψη μίας κατοικίας:Τοποθετούν μια πινακίδα προς πώληση/ενοικίαση σε ένα ακίνητο με έναν αριθμό τηλεφώνου συνδεδεμένο σε ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιείται μόνο για φωνητικά μηνύματα (burner cellphone). Εάν δεν υπάρχει ανταπόκριση τότε το σπίτι είναι ιδανικό για κατοχή.
Πολλοί καταληψίες περιπλανώνται σε ιστότοπους με καταχωρίσεις ακινήτων για να αναζητήσουν σπίτια που κυκλοφορούν στην αγορά για μεγάλες περιόδους χωρίς καμία δραστηριότητα και στη συνέχεια να τα μελετούν αυτοπροσώπως.
Ένας καταληψίας πρότεινε να τοποθετηθεί έμας πορτοκαλί κώνος στο δρόμο του σπιτιού από τους τους επίδοξους «καταληψίες». Μετά από μία εβδομάδα θα πρέπει να επιστρέψουν στο σημείο και να δουν εάν έχει μετακινηθεί.
Άλλες ύπουλες τακτικές περιλαμβάνουν την έρευνα του ονόματος και των στοιχείων επικοινωνίας του ιδιοκτήτη στο διαδίκτυο ή στα τοπικά δημοτικά γραφεία και την κλήση τους να αναφέρουν έναν καταληψία για να αξιολογήσουν την απάντηση.
«Έμπειροι» καταληψίες συμβουλεύουν τους…«συναδέλφους» τους να μην επιλέγουν εγκεταλελειμένα για καιρό σπίτια, καθώς οι γείτονες μπορεί να απορήσουν εάν δουν ξαφνική παρουσία και να καλέσουν τις αρχές.
Τα σπίτια μακριά από τους αδιάκριτους γείτονες είναι το χρυσό πρότυπο για κάθε καταληψία

Στο άκουσμα της είδησης μέχρι και ο Έλον Μασκ σοκαρίστηκε γράφοντας τα εξής στο Twitter:

«Το σπίτι σας δεν είναι πλέον σπίτι σας σε πολλές Πολιτείες».


«Ο νομικός όρος για την κατάληψη είναι «δυσμενής κατοχή» και οι κανόνες που το επιτρέπουν έχουν θεσπιστεί και στις 50 πολιτείες. Οι ακριβείς κανόνες διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, αλλά σε πολλές, ένας καταληψίας μπορεί να υποβάλει αξίωση ιδιοκτησίας σε ένα ακίνητο εάν έχει ζήσει εκεί για μια ορισμένη περίοδο και ικανοποιεί άλλες απαιτήσεις (π.χ. συντήρησή του)!!!

Μερικοί κατακτητές καταφέρνουν να ενεργοποιήσουν τα φώτα και το φυσικό αέριο τους με πλαστές μισθώσεις, ενώ άλλοι προτιμούν να παραμείνουν στο σκοτάδι».











freepik photo

https://www.oparlapipas.gr/2024/03/z_20.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια