Πούτιν – Δεν θα επιτεθούμε στον ΝΑΤΟ αλλα θα καταρρίψουμε τα F-16 που στείλατε






Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ όπως η Πολωνία, τα κράτη της Βαλτικής ή η Τσεχία. Ωστόσο, εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταρρίψουν οποιοδήποτε μαχητικό αεροσκάφος F-16 παρείχαν στην Ουκρανία οι δυτικές δυνάμεις.

Οι δηλώσεις του Πούτιν, που έγιναν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας σε πιλότους της ρώσικης αεροπορίας αργά την Τετάρτη, έρχονται εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επικαλούμενος το Reuters, ο Πούτιν τόνισε ότι η στρατιωτική επέκταση της Ρωσίας προς τα ανατολικά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης δεν σηματοδοτεί επιθετικές προθέσεις προς τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.



«Δεν έχουμε επιθετικές προθέσεις απέναντι σε αυτές τις χώρες», υποστήριξε ο Πούτιν, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για σχέδια επίθεσης σε έθνη του ΝΑΤΟ ως αβάσιμους. Το Κρεμλίνο κατηγορεί εδώ και καιρό τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι τροφοδοτούν τη σύγκρουση στην Ουκρανία μέσω οικονομικής, στρατιωτικής και υποστήριξης πληροφοριών.


Όσον αφορά την υπόσχεση παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, ο Πούτιν επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο έδαφος. Προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα αναχαιτίσουν και θα καταστρέψουν οποιοδήποτε αεροσκάφος F-16 αναπτύσσεται στην Ουκρανία, παρομοιάζοντάς τα με νόμιμους στρατιωτικούς στόχους.

Ο Πούτιν εξέφρασε επίσης ανησυχίες για το ενδεχόμενο τα F-16 να φέρουν πυρηνικά όπλα, εντείνοντας τις ανησυχίες για την κλιμάκωση των εχθροπραξιών. Υποστήριξε ότι τυχόν αεροδρόμια που διευκολύνουν την ανάπτυξη αυτών των μαχητικών αεροσκαφών θα θεωρούνται νόμιμοι στόχοι από τις ρωσικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους.

Οι δηλώσεις του Πούτιν ακολουθούν την ανακοίνωση του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα ότι τα F-16 αναμένεται να φτάσουν στην Ουκρανία τους επόμενους μήνες.

https://hellas-now.com/poytin-tha-epitethoyme-ston-nato-alla-tha-katarripsoyme/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια