Απαγόρευση κρεάτων εργαστηρίου: Εξαπλώνεται σαν καταιγίδα!! - Tην ώρα που σε μέρη του πλανήτη όπως η Σιγκαπούρη και το Ισραήλ άρχισαν να...δίνονται στο κοινό.




Η Γερουσία της Αλαμπάμα ενέκρινε ομόφωνα νομοθεσία την Πέμπτη που απαγορεύει την παρασκευή, την πώληση ή τη διανομή τροφίμων που παράγονται από καλλιεργημένα ζωικά κύτταρα στην Αλαμπάμα.



Στη συνέχεια, το νομοσχέδιο θα πάει σε κοινοβουλευτική επιτροπή για εξέταση.


Επί της ουσίας άνοιξαν τον δρόμο για την απαγόρευση των κρεάτων εργαστηρίου!! Κι όλα αυτά μέσα στο «κάστρο» των διεθνιστών, τις ΗΠΑ!

Σύμφωνα με το SB23 από τον γερουσιαστή Jack W. Williams, R-Wilmer, οι παραβιάσεις θα συνιστούσαν πλημμέλημα κατηγορίας Γ. Η άδεια ασφάλειας τροφίμων μιας μονάδας πώλησης τροφίμων θα μπορούσε να ανασταλεί ή να ανακληθεί κατόπιν καταδίκης του ιδιοκτήτη ή ενός υπαλλήλου, σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Εάν υπογραφεί το σχέδιο νόμου, η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2024.

Οι αστικές ποινές για τις εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών εστίασης θα κυμαίνονται από $100 έως $10.000.

Αυτή την περπατημένη ακολουθούν κι άλλες Πολιτείες στις ΗΠΑ. Η Φλόριντα είναι μία από αυτές!

Εκεί προωθείται νομοσχέδιο για την απαγόρευση των κρεάτων εργαστηρίου, με βαρύτατα πρόστιμα για τους παραβάτες.

«Δεν πρόκειται να έχουμε ψεύτικο κρέας», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης της Φλόριντα, Ρον Ντεσάντις.

Τενεσί, Βόρεια Βιρτζίνια και Αριζόνα έχουν παρόμοιες βλέψεις, παρά τις αντιδράσεις από Δημοκρατικούς (κυρίως) πολιτικούς και οργανώσεις.

Η λήψη ενός μικρού αριθμού κυττάρων από ζωντανά ζώα και η ανάπτυξή τους σε εργαστηριακό περιβάλλον για τη δημιουργία τροφής είναι ένας αναδυόμενος τομέας της επιστήμης των τροφίμων.

Το 2019, η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων άρχισαν να αναπτύσσουν ένα πλαίσιο για την ασφαλή παραγωγή τέτοιων τροφίμων.

Τον Ιούνιο του 2023, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ εξέδωσε τις πρώτες επιχορηγήσεις επιθεώρησης σε δύο εταιρείες για την παραγωγή κοτόπουλου εργαστηρίου στις εγκαταστάσεις τους και για την επισήμανση των προϊόντων τους ως «κοτόπουλο από καλλιεργημένα κύτταρα». Ήταν η πρώτη φορά που οι ρυθμιστικές αρχές του FDA και του USDA είχαν δώσει το πράσινο φως σε εταιρείες να παράγουν εργαστηριακά προϊόντα κρέατος που θα πωλούνται στους Αμερικανούς πολίτες.



freepik photo

https://www.oparlapipas.gr/2024/02/t_18.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια