Το μυστήριο με την αρχαία Ελληνική επιγραφή 1.500 ετών για την γέννηση του Χριστού – Πώς σχετίζεται με τον Αρμαγεδδώνα
Αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές στο χωριό et-Taiyiba, που βρίσκεται στην κοιλάδα του Megiddo (γνωστή και ως κοιλάδα Jezreel) στο Ισραήλ ανακάλυψαν μια επιγραφή που αναφέρει: «Χριστός, γεννημένος από τη Μαρία».

Η πέτρινη επιγραφή είναι χαραγμένη στα Ελληνικά και βρέθηκε στην είσοδο ενός κτιρίου που χρονολογείται στα τέλη του 5ου αιώνα μ.Χ. κατά τη βυζαντινή ή την πρώιμη ισλαμική περίοδο.Οι ανασκαφές στο κτίριο έχουν οδηγήσει στην ανακάλυψη δύο δωματίων με ψηφιδωτά δάπεδα διακοσμημένα με γεωμετρικά σχέδια. Η Leah Di-Segni, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, είπε ότι η επιγραφή είναι αφιερωμένη στον Ιησού, τον Υιό της Μαρίας, η οποία αναφέρει: «Ο Χριστός γεννήθηκε από τη Μαρία. Το έργο αυτό από τον θεοσεβούμενο και ευσεβέστατο επίσκοπο [Θεοδό]σιο και τον άθλιο Θ[ωμά] κτίστηκε από τα θεμέλια. Όποιος εισέρχεται να προσευχηθεί γι’ αυτούς».Πώς σχετίζεται με τον Αρμαγεδδώνα

Σύμφωνα με τη Χριστιανική εσχατολογία, η κοιλάδα θεωρείται η τοποθεσία για την τελική μάχη μεταξύ των δυνάμεων του καλού και του κακού, που συνήθως αναφέρεται ως Αρμαγεδδών. Ο όρος «Αρμαγεδδών» προέρχεται από τις εβραϊκές λέξεις «Har Megiddo», που σημαίνουν «Όρος Megiddo».


Ο Θεοδόσιος, που αναφέρεται στο κείμενο ως ιδρυτής του κτιρίου, ήταν ένας από τους πρώτους χριστιανούς επισκόπους στην περιοχή. Είχε θρησκευτική εξουσία στην πόλη Μπέιτ Σεάν που χρησίμευε ως πρωτεύουσα της Βυζαντινής επαρχίας «Παλαιστίνη Δευτέρα».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η επιγραφή έχει σκοπό να παρέχει προστασία από το κακό μάτι και έχει βρεθεί και σε άλλες τοποθεσίες από όλο τον βυζαντινό κόσμο. Ο Walid Atrash από την Ισραηλινή Αρχή Αρχαιοτήτων (IAA) είπε: «Αυτή είναι η πρώτη απόδειξη της ύπαρξης της βυζαντινής εκκλησίας στο χωριό et-Taiyiba και προσθέτει σε άλλα ευρήματα που πιστοποιούν τις δραστηριότητες των χριστιανών που ζούσαν στην περιοχή».

https://hellas-now.com/to-mystirio-tin-archaia-elliniki-epigrafi-1-500/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια