Μαζεύουν τα λεφτά των πολιτών με όποιον τρόπο μπορούν: Θα σου επιβάλλουν πρόστιμο αν οδηγείς… με μπουφάν ή παλτό! - 100 ευρώ αν κρυώσεις κατά τη διάρκεια της οδήγησης λέει ο νέος ΚΟΚ




Μπήκε ο χειμώνας και οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης, καθώς αν κρυώσουν και αποφασίσουν να βάλουν το μπουφάν τους ή το παλτό τους θα πληρώσουν ένα «βαρύ» πρόστιμο, σύμφωνα με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).



Σύμφωνα με τη 2η παράγραφο του άρθρου 13 του ΚΟΚ, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είναι υποχρεωμένος να φροντίζει ώστε να έχει πλήρη ελευθερία αναφορικά με τις κινήσεις των άκρων του για να μπορεί να εκτελεί ελεύθερα τους όποιους χειρισμούς είναι αναγκαίοι ώστε να κινείται με ασφάλεια σε δημόσιο δρόμο.

Αν και παρουσιάζεται ασαφές ως προς το πώς θα επιτύχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων οι οδηγοί, αφού δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στον τύπο του ρουχισμού που επιτρέπεται κατά την οδήγηση, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι πρέπει να οδηγούμε ντυμένοι με ρούχα που δεν περιορίζουν τις κινήσεις μας και ένα χοντρό παλτό ή μπουφάν σίγουρα δεν περιλαμβάνεται σε αυτή την κατηγορία ένδυσης.


Αν οδηγούμε φορώντας το μπουφάν ή το παλτό μας καθιστά πιθανό να δεχθούμε κάποιο πρόστιμο από την Τροχαία σε ενδεχόμενο έλεγχο, ενώ στην περίπτωση που εμπλακούμε σε τροχαίο ατύχημα φορώντας ρούχα που περιορίζουν την ελευθερία των κινήσεων μας και αποδειχθεί ότι ο ρουχισμός μας συνέβαλε στο ατύχημα, τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο.

Το πρόστιμο για παράβαση των διατάξεων της 2ης παραγράφου του άρθρου 13 του ΚΟΚ είναι χρηματικό και διοικητικό. Το χρηματικό ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ επί τόπου αφαιρείται η άδεια ικανότητας του οδηγού για διάστημα 30 ημερών.

https://www.oparlapipas.gr/2023/12/100.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια