Από τα πιο αγαπημένα πιάτα, το ρύζι κυριαρχεί σε πολλές συνταγες και είναι πολύ διαδεδομένο σε πολλές χώρες, καθώς μπορεί να «σταθεί» μόνο του ή να συνοδεύσει άλλα τρόφιμα.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι ρυζιού, που διαφέρουν σε χρώμα, γεύση και θρεπτική αξία.
Εδώ κοιτάμε τέσσερις διαφορετικούς τύπους ρυζιού (λευκό, καστανό, μαύρο και κόκκινο) με βάση το χρώμα και τη συμβολή που μπορεί να έχουν ή όχι στη διατροφή μας.
Λευκό Ρύζι
Το πιο συνηθισμένο είδος ρυζιού είναι το λευκό ρύζι. Είναι φτηνό και εύκολο στην παρασκευή, αλλά έχει υποστεί επεξεργασία και έχει χάσει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του. Το λευκό ρύζι είναι μια καλή πηγή υδατανθράκων, αλλά δεν είναι καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης ή βιταμινών.
Καστανό Ρύζι
Το καστανό ρύζι είναι μια καλύτερη επιλογή από το λευκό ρύζι, καθώς δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του. Το καστανό ρύζι είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης και βιταμινών.
Το ρύζι μπορεί να κάνει καλό στην καρδιά και τον εγκέφαλο.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
0 Σχόλια