Αναιμία: φυσικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσετε







Το σώμα σας χρειάζεται μια ορισμένη ποσότητα ερυθρών αιμοσφαιρίων για να λειτουργήσει σωστά. Όταν ο αριθμός τους πέσει πολύ χαμηλά, μπορεί να προκληθεί αναιμία. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια έχουν πολλαπλό ρόλο, αλλά μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες τους είναι η μεταφορά αιμοσφαιρίνης, σύμφωνα με το WebMD.

Όταν ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων είναι πολύ χαμηλός, τα ανθρώπινα όργανα δεν μπορούν να πάρουν αρκετό οξυγόνο για να λειτουργήσουν κανονικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συμπτώματα όπως ο πονοκέφαλος και η κόπωση.

Μερικοί τύποι αναιμίας μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικό τρόπο, αν και θα πρέπει πάντα να μιλάτε με έναν γιατρό όταν υποψιάζεστε ότι πάσχετε από αυτή την πάθηση.
1. Χρειάζεστε περισσότερο σίδηρο

Ένας από τους απλούστερους τρόπους αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της αναιμίας είναι να εισαγάγετε περισσότερα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες στη διατροφή σας, σύμφωνα με τον Dr. Axe.

Στις τροφές πλούσιες σε σίδηρο συμπεριλαμβάνονται τα φασόλια, τα λαχανικά (ειδικά τα φυλλώδη πράσινα), το βόειο κρέας και το συκώτι.
2. Μειώστε το άγχος

Σύμφωνα με την National Library of Medicine, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το στρες μπορεί να μειώσει την παραγωγή σιδήρου ορού, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει αναιμία.

Ένας απλός τρόπος για να περιορίσετε τα συμπτώματα και να καταπολεμήσετε την αναιμία είναι να
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια