Καφές εναντίον τσαγιού






Καφές εναντίον τσαγιού, τσάι εναντίον καφέ: η μάχη μετράει δεκαετίες, με εξίσου παθιασμένους φαν και στα δύο στρατόπεδα.


Τρεις εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι της «Washington Post», όμως, θέλησαν να ανακηρύξουν μια και καλή τον νικητή συγκρίνοντας, μέσα από τις πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, τα οφέλη και τη γενικότερη επίδρασή τους στην υγεία.
1η φάση: Πηγή φυτικών ινών

Γνωρίζατε πως ο πρωινός σας καφές περιέχει μια δόση φυτικών ινών; Ερευνα διαπίστωσε πως κατά μέσο όρο ο καφές έχει από 1,1 έως 1,8 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι, ανάλογα με το αν είναι φίλτρου, εσπρέσο ή στιγμιαίος.



Συγκριτικά, ένα φλιτζάνι φυσικός χυμός πορτοκάλι περιέχει περίπου μισό γραμμάριο φυτικών ινών. Το τσάι, αντίθετα, δεν βοηθάει στη συνιστώμενη καθημερινή πρόσληψη 25 γραμμαρίων φυτικών ινών – εκτός αν αποφασίσει κάποιος να μασουλίσει τα φύλλα του.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια