Το Ισραήλ εκκενώνει πόλεις κοντά στον Λίβανο καθώς η Χεζμπολάχ απειλεί με πόλεμο






Το Ισραήλ έχει αρχίσει να εκκενώνει τους κατοίκους σε χωριά κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, καθώς η Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν απειλεί να «καταστρέψει» τη χώρα



Ο ισραηλινός στρατός διέταξε ανθρώπους που ζούσαν σε 28 κοινότητες σε απόσταση 1,2 μιλίων από τα σύνορα με τον Λίβανο μετά από ανταλλαγή πυραύλων την Κυριακή με τη λιβανέζικη σιιτική πολιτοφυλακή, τη Χεζμπολάχ.

Αυτοί οι άμαχοι θα φιλοξενηθούν σε «ξενώνες που χρηματοδοτούνται από το κράτος» σε πόλεις στο κέντρο του Ισραήλ που θεωρούνται πιο ασφαλείς, δήλωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), αν και φοβούνται ότι τα όπλα της Χεζμπολάχ θα μπορούν να φτάσουν μέχρι το Τελ Αβίβ. σύμφωνα με τους Times of Israel.



Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν τον Λίβανο να μην αναμιχθεί.

Ο Τζάτσι Χανέγκμπι, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ σε τηλεοπτική ενημέρωση τη Δευτέρα να σταματήσει τις επιθέσεις της ή να υπολογίσει «την καταστροφή του Λιβάνου».

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε επίσης ότι η Χεζμπολάχ θα αντιμετωπίσει μια «θανατηφόρα» απάντηση εάν συνεχίσει να πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

«Η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε αρκετές επιθέσεις χθες για να προσπαθήσει να εκτρέψει τις επιχειρησιακές μας προσπάθειες [μακριά από τη Λωρίδα της Γάζας], υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη του Ιράν, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο το κράτος του Λιβάνου και τους πολίτες του», σύμφωνα με τους Times of Israel.

https://hellas-now.com/to-israil-ekkenonei-poleis-konta-ston-livano-kathos/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια