Όταν φορτίζεται το κινητό την νύχτα χαλάτε την μπαταρία του





Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις μπαταρίες κινητών τηλεφώνων. Πρέπει να αφήσετε το τηλέφωνό σας συνδεδεμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας; Οι νέες έρευνες λένε ότι κάνει κακό στην μπαταρία.



Αυτό συμβαίνει επειδή ο φορτιστής του κινητού σας τηλεφώνου δεν σταματά να φορτίζει όταν το τηλέφωνό σας φτάσει στο 100% της χωρητικότητας. Συνεχίζει να συμπληρώνει τη φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό ονομάζεται «στάγδην φόρτιση».

Ενώ κοιμάστε και το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα, λειτουργεί για να διατηρείται πλήρως φορτισμένο αντισταθμίζοντας τη μικρή ποσότητα φόρτισης που χάνει με την απλή ενεργοποίηση. Αυτό είναι κακό επειδή η στάγδην φόρτιση κάνει το κινητό σας τηλέφωνο να διατηρεί υψηλότερη θερμοκρασία περιβάλλοντος από ό,τι θα έπρεπε. Αυτό τελικά μειώνει τη χωρητικότητα της μπαταρίας.



Τα κινητά τηλέφωνα περιέχουν μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου (ή Li-ion) που φορτίζει ταχύτερα από τις παραδοσιακές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Έτσι, όταν συνδέουμε το iPhone ή το Android μας σε έναν φορτιστή, μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις δύο περίπου ώρες.

Διατηρώντας τα τηλέφωνά μας φορτισμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυξάνουμε τον χρόνο που αφιερώνει στο φορτιστή, μειώνοντας έτσι τη χωρητικότητα της μπαταρίας του πολύ νωρίτερα.

Ο Hatem Zeine, ο ιδρυτής της ossia, ένας προγραμματιστής της τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης, μας λέει: «Αν το σκεφτείτε, η φόρτιση του τηλεφώνου σας ενώ κοιμάστε έχει ως αποτέλεσμα το τηλέφωνο να είναι στο φορτιστή για 3-4 μήνες το χρόνο. Έτσι, παρόλο που οι κατασκευαστές προσπαθούν να καλύψουν αυτό το σενάριο, αυτή η διαδικασία αναπόφευκτα μειώνει τη χωρητικότητα της μπαταρίας του τηλεφώνου σας».


Οι μπαταρίες φθείρονται από τη στιγμή που ξεκινάτε να χρησιμοποιείτε το νέο σας τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά χάνουν την ικανότητά τους να συγκρατούν μια φόρτιση. Φορτίζοντας το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυξάνετε τον χρόνο που αφιερώνει με το φορτιστή. Ως αποτέλεσμα, υποβαθμίζει τη χωρητικότητα πολύ νωρίτερα.

«Το ιόν λιθίου δεν χρειάζεται να φορτιστεί πλήρως όπως συμβαίνει με το μόλυβδο, ούτε είναι επιθυμητό να γίνει κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να μην φορτίζετε πλήρως, επειδή μια υψηλή τάση πιέζει την μπαταρία.»

Μην περιμένετε έως ότου η μπαταρία του τηλεφώνου σας φτάσει στο 0% για να τη φορτίσετε. Μια καλή στιγμή για να το φορτίσετε είναι όταν η μπαταρία φτάσει στο 35-45%. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Εάν το κάνετε αυτό θρησκευτικά, τότε θα μπορείτε να διατηρήσετε το smartphone σας για περισσότερο από δύο χρόνια.


https://hellas-now.com/otan-fortizetai-to-kinito-tin-nychta-chalate-tin/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια