Εκπομπή BBC αποκαλύπτει: Όταν τσεκάρετε «Δεν είμαι ρομπότ» βλέπουν περισσότερα από όσα νομίζετε







Πολλοί μπορεί να υποθέσουν ότι το κουμπί «Δεν είμαι ρομπότ» είναι ένα σημάδι επιλογής που δεν θα μπορούσε να εντοπίσει ένα πραγματικό ρομπότ, το οποίο θα έδινε εύκολα σε έναν ιστότοπο να καταλάβει ότι το πράγμα μπροστά από την οθόνη είναι ένας άνθρωπος, και όχι μια τεχνητή νοημοσύνη που προσποιείται ότι είναι άνθρωπος.

Αυτό ονομάζεται CAPTCHA, το οποίο σημαίνει «Πλήρως αυτοματοποιημένο δημόσιο τεστ για να διακρίνουν τους υπολογιστές και τους ανθρώπους»



Ωστόσο, η πραγματική λειτουργία του κουμπιού «Δεν είμαι ρομπότ» κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που υποθέτουν πολλοί και τους τρομάζει λίγο.

Όπως αποκάλυψε κάποτε ο QI του BBC, η επιλογή του μικρού πλαισίου στην πραγματικότητα επιτρέπει στον ιστότοπο να ελέγχει πράγματα όπως το ιστορικό περιήγησής σας στο Διαδίκτυο για να προσδιορίσει εάν είστε πραγματικό πρόσωπο ή όχι.

‘Το να σημειώσετε το πλαίσιο δεν είναι το ζητούμενο. Είναι το πώς συμπεριφερθήκατε πριν σημειώσετε το πλαίσιο που αναλύεται’, εξήγησε η Sandi Toksvig στο πάνελ.



«Λοιπόν, για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να σας πω όλες τις λεπτομέρειες γιατί το κρατούν μυστικό επειδή δεν θέλουν τα άτομα να προσπαθούν να ξεπεράσουν το τεστ, αλλά σε γενικές γραμμές, επιλέγετε το πλαίσιο και ζητά από τον ιστότοπο να ελέγξει ιστορικό περιήγησης.’

«Λοιπόν, ας πούμε, για παράδειγμα, προτού σημειώσετε το πλαίσιο ότι παρακολουθήσατε μερικά βίντεο με γάτες και σας άρεσε ένα tweet για την Γκρέτα Τούνμπεργκ, ελέγξατε τον λογαριασμό σας στο Gmail πριν ξεκινήσετε τη δουλειά – όλα αυτά τους κάνουν να πιστεύουν ότι πρέπει να είναι άνθρωπος».

Ο Toksvig συνέχισε εξηγώντας ότι ο έχουν και μερικά άλλα κόλπα στο μανίκι τους για να καταλάβουν αν κάποιος ήταν άνθρωπος ή ρομπότ και ακόμη και ένα δεύτερο τεστ για να το ρίξει σε κάποιον για να βεβαιωθεί διπλά.

‘Ο έλεγχος του πλαισίου μπορεί ακόμη και να το ωθήσει να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο μετακινήσατε το ποντίκι σας στην οθόνη. Είναι λίγο τρομακτικό, νομίζω.’
«Ουσιαστικά, όταν κάνετε κλικ στο πλαίσιο «Δεν είμαι ρομπότ», δίνετε εντολή στον ιστότοπο να ρίξει μια ματιά στα δεδομένα σας και να αποφασίσει μόνος του.

‘Εάν το μηχάνημα δεν είναι σίγουρο, τότε είναι που σας καθοδηγεί να κάνετε κλικ σε εικόνες lightroom πυροσβεστικών κρουνών που δεν υπάρχουν.’

Αυτό το κλιπ έχει κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο και η αποκάλυψη του τι κάνει στην πραγματικότητα το «Δεν είμαι ρομπότ» CAPTCHA τους έχει φρικάρει λίγο.

Τώρα λοιπόν ξέρετε ότι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί «Δεν είμαι ρομπότ», είναι καλή ιδέα να γεμίσετε το ιστορικό περιήγησής σας με μερικούς πιστευτούς ανθρώπινους συνδέσμους και να μετακινήσετε το ποντίκι σας με φυσικό τρόπο, ό,τι κι αν είναι αυτό.

https://hellas-now.com/ekpompi-bbc-apokalyptei-otan-tsekarete-den-rompot-vlepoyn/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια