Νέα «βόμβα» με την υποχρεωτική ασφάλιση περιουσιών!! Μάθετε τι έρχεται…Σε «μπελάδες» έχουν μπει οι ιδιοκτήτες στην Ευρώπη.
«Αυτοκίνητο, υγεία, σπίτι… Δεν θα υπάρξουν καλές εκπλήξεις για τις ασφαλιστικές σας τιμές το 2024. Η αύξηση των φυσικών καταστροφών οδηγεί σε αυξήσεις στα ασφάλιστρα».

Τα παραπάνω μεταδίδουν μεταξύ άλλων τα γαλλικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, με φόντο πρόσφατες πλημμύρες στη Γαλλία.


Στη χώρα ανοίγει ένα μεγάλο ζήτημα σχετικά με τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα περιουσιών για φυσικές καταστροφές.

Τι μεταδίδεται αναλυτικά:

«Το κόστος των φυσικών καταστροφών είναι όλο και πιο υψηλό για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Το 2022 ανήλθε σε 10,6 δισ. ευρώ. Και ο λογαριασμός θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, γιατί από τον Ιανουάριο του 2023 έχουν καταγραφεί 51 σφοδρές καταιγίδες, έναντι 47 πέρυσι την ίδια περίοδο.


Η ασφάλιση κατοικίας θα αυξηθεί κατά 5% το 2024, ή κατά μέσο όρο 238 ευρώ, έντεκα ευρώ περισσότερα από το 2023

Πριν από λίγες εβδομάδες, η κυβέρνηση ωστόσο κάλεσε τους ασφαλιστές να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις αυξήσεις των τιμών».

Στη Γαλλία επομένως οι ασφαλιστικές εταιρείες με…δικαιολογία την «κλιματική κρίση» αυξάνουν τα ασφάλιστρα, ιδίως εκείνα που έχουν να κάνουν με τη στέγαση!

Θυμίζουμε πως εδώ και χρόνια ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, έχουν καταστήσει υποχρεωτική την ασφάλιση κτιρίων!!

Ό,τι δηλαδή θέλει να κάνει σήμερα η διεθνιστική κυβέρνηση Μητσοτάκη, αρχίζοντας από τις επιχειρήσεις και προχωρώντας προοδευτικά στην υποχρεωτική ασφάλιση ΚΑΘΕ περιουσίας!

Αντίθετα λοιπόν με όσα λένε στα κανάλια αρκετοί “ειδήμονες”, οι τιμές στα ασφάλιστρα είναι πολύ πιθανόν να ανέβουν και μάλιστα πολύ, καθιστώντας ασύμφορη την ασφάλιση σπιτιών ή αγροκτημάτων, ιδίως εκείνων που βρίσκονται σε…”επικίνδυνες κλιματικά” περιοχές!!!

Κι όλα αυτά με αφορμή την «κλιματική αλλαγή». Συμβαίνει ήδη στο εξωτερικό…

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9d%ce%ad%ce%b1-%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%87%cf%81%ce%b5%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b9/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια