Νομιμοποιούνται 300.000 χιλιάδες μετανάστες







Με τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, στο κρατικό ραδιόφωνο για το μεγάλο πρόγραμμα νομιμοποίησης των μεταναστών, με στόχο να καλυφθούν οι «πιεστικές» ανάγκες στην αγορά εργασίας, καταπιάνονται σε σχετικό τους άρθρο το κυρίαρχο ειδησεογραφικό πρακτορείο των ΗΠΑ, Associated Press και η Βρετανική οικονομική εφημερίδα, Financial Times.

Στα σχετικά δημοσιεύματά τους, υπογραμμίζεται η στροφή 180 μοιρών της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ σε ένα ιδεολογικά δύσκολο για αυτήν θέμα αλλά και «το δίλημμα των δεξιών κυβερνήσεων» – όπως το χαρακτηρίζει το Associated Press – «που προσπαθούν να περιορίσουν τις παράνομες αφίξεις μεταναστών», καθώς πρόκειται να επιβάλλουν σιωπητήριο στην αντιμεταναστευτική τους ρητορική.



Χθες, Τρίτη, ο Δημήτρης Καιρίδης μίλησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ελληνικής κρατικής ραδιοφωνίας και δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα στοχεύσει σε περίπου 300.000 μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά ή των οποίων οι άδειες παραμονής έχουν λήξει, ώστε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των οξυμένων ελλείψεων στη γεωργία, τις κατασκευές και τον τουρισμό. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο θέμα συζητήθηκε χθες Τρίτη (26/9) κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.


«Δεν είναι πρώτη φορά που θα συζητηθεί το Μεταναστευτικό. Και στα προηγούμενα ΚΥΣΕΑ στα οποία έχω την τιμή να συμμετέχω από τότε που αναλάβαμε από τα τέλη Ιουνίου έχει συζητηθεί το ζήτημα και προφανώς ακόμη περισσότερο σήμερα, καθώς έχουμε αυτά τα προβλήματα με τις αυξημένες ροές αλλά και την κινητικότητα σε διπλωματικό επίπεδο μέσω Ευρώπης, με Τουρκία και ούτω καθεξής» ανέφερε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ο υπουργός.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα κίνητρα για περαιτέρω παράνομες (μεταναστευτικές) ροές, διότι αυτός είναι ο κίνδυνος», δήλωσε ο ίδιος. «Από την άλλη, θέλουμε να πάμε από το μαύρο στο άσπρο. Θέλουμε να υπάρξει δημόσια τάξη και ευταξία στην Ελλάδα, να ξέρουμε ακριβώς ποιοι είναι εδώ. Θέλουμε να ενισχύσουμε τα δημόσια έσοδα, διότι όλα αυτά είναι φόροι και εισφορές στην άσπρη εργασία σε σχέση με τη μαύρη. Θέλουμε να μπει μια τάξη και θέλουμε προφανώς να βοηθήσουμε και την πιεζόμενη αγορά εργασίας, η οποία χάρη στην πολύ μεγάλη ανάπτυξη που έχουμε τα τελευταία χρόνια, έχουμε δραματικές ελλείψεις σε συγκεκριμένους κλάδους».

zougla.gr

https://hellas-now.com/nomimopoioyntai-300-000-chiliades-metanastes/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια