Ανακαλύφθηκε χάρτης 120 εκ. ετών σκαλισμένος πάνω σε πέτρα; Τι υποστηρίζουν οι Ρώσοι






Σύμφωνα με το περιοδικό Nexus, σε ένα παλαιότερο άρθρο, ανακαλύφθηκε τρισδιάστατος χάρτης της περιοχής του Μπασκίρ που έρχεται σε αντίθεση με όλες τις παραδοσιακές έννοιες της ανθρώπινης ιστορίας: Βρήκαν πέτρινες πλάκες ηλικίας 120 εκατομμυρίων ετών και καλυμμένες με τον ανάγλυφο χάρτη της περιοχής των Ουραλίων. Αυτό φαίνεται να είναι αδύνατο. Επιστήμονες του Κρατικού Πανεπιστημίου του Μπασκίρ βρήκαν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για την ύπαρξη ενός αρχαίου πολύ ανεπτυγμένου πολιτισμού.

Αυτός είναι ένας πραγματικά ένας περίεργος χάρτης. Ο σημερινός στρατός μόλις πρόσφατα έχει αρχίσει να φτιάχνει παρόμοιους χάρτες. Ο χάρτης περιέχει έργα πολιτικού μηχανικού: σύστημα καναλιών μήκους περίπου 12.000 km, φράγματα, ισχυρά φράγματα. Όχι πολύ μακριά από τα κανάλια, που εμφανίζονται στα εδάφη σε σχήμα ρόμβου, των οποίων ο προορισμός είναι άγνωστος.



Ο χάρτης περιέχει επίσης μερικές επιγραφές. Ακόμη και πολυάριθμες επιγραφές. Στην αρχή, νόμιζαν ότι ήταν η παλιά κινεζική γλώσσα. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι οι συνδρομές έγιναν σε μια ιερογλυφική-συλλαβική γλώσσα άγνωστης προέλευσης.

Οι επιστήμονες δεν κατάφεραν ποτέ να το διαβάσουν «Όσο περισσότερο μαθαίνω, τόσο περισσότερο καταλαβαίνω ότι δεν ξέρω τίποτα», παραδέχεται ο διδάκτωρ Φυσικής και Μαθηματικής Επιστήμης, καθηγητής του Κρατικού Πανεπιστημίου του Μπασκίρ, Αλεξάντρ Τσουβίροφ.

Το εύρημα ονομάστηκε « Η πέτρα του Ντάσκα » (προς τιμήν της εγγονής του Αλεξάντρ Τσουβίροφ που γεννήθηκε την προηγούμενη μέρα) και μεταφέρθηκε στο πανεπιστήμιο για έρευνα. Αφού καθαρίστηκε από τη γη, οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους… «Εκ πρώτης όψεως, – είπε ο Chuvyrov, – κατάλαβα ότι δεν ήταν ένα απλό κομμάτι πέτρας, αλλά ένας πραγματικός χάρτης, και όχι ένας απλός χάρτης, αλλά ένας τρισδιάστατος χάρτης. Μπορείτε να το δείτε μόνοι σας.”



Πέτρα Dashka .

«Πώς καταφέραμε να αναγνωρίσουμε το μέρος; Στην αρχή, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ο χάρτης ήταν τόσο αρχαίος. Ευτυχώς, το ανάγλυφο της σημερινής Μπασκιρίας δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ μέσα σε εκατομμύρια χρόνια. Μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε το Ufa Height, ενώ το Ufa Canyon είναι το κύριο σημείο των αποδείξεών μας επειδή πραγματοποιήσαμε γεωλογικές μελέτες και βρήκαμε τα ίχνη που είναι σύμφωνα με τον αρχαίο χάρτη. Η μετατόπιση του φαραγγιού έγινε λόγω τεκτονικών πλακών που μετακινήθηκαν από την Ανατολή.

Η ομάδα Ρώσων και Κινέζων ειδικών στον τομέα της χαρτογραφίας, της φυσικής, των μαθηματικών, της γεωλογίας, της χημείας και της παλαιάς κινεζικής γλώσσας κατάφερε να ανακαλύψει με ακρίβεια ότι η πλάκα περιέχει τον χάρτη της περιοχής των Ουραλίων, με τους ποταμούς Belya, Ufimka, Sutolka. – είπε ο Αλεξάντρ Τσουβίροφ ενώ έδειχνε τις γραμμές στην πέτρα στους δημοσιογράφους. – Μπορείτε να δείτε το Ufa Canyon – το σπάσιμο του φλοιού της γης, που απλώνεται από την πόλη Ufa μέχρι την πόλη Sterlitimak. Αυτή τη στιγμή, ο ποταμός Urshak διασχίζει το πρώην φαράγγι.»





Οι χαρακιές φαίνεται να δείχνουν έναν εξαιρετικά ακριβή τοπογραφικό χάρτη της Μπασκιρίας, μιας συγκεκριμένης περιοχής των Ουραλίων Βουνών, σε κλίμακα περίπου 1:1,1 km.



Ο χάρτης είναι σε κλίμακα 1: 1,1 km. Ο Alexandr Chuvyrov, ως φυσικός, έχει τη συνήθεια να εμπιστεύεται μόνο τα αποτελέσματα της έρευνας. Προσδιορίστηκε η γεωλογική δομή της πλάκας: αποτελείται από τρία επίπεδα. Η βάση έχει πάχος 14 cm, κατασκευασμένη από τον πιο σταθερό δολομίτη. Το δεύτερο επίπεδο είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον, «φτιαγμένο» από γυαλί διοψιδίου. Η τεχνολογία του δεν είναι γνωστή στη σύγχρονη επιστήμη. Στην πραγματικότητα, η εικόνα σημειώνεται σε αυτό το επίπεδο. Ενώ το τρίτο επίπεδο έχει πάχος 2 mm και είναι κατασκευασμένο από πορσελάνη ασβεστίου προστατεύοντας τον χάρτη από εξωτερικές κρούσεις. «Πρέπει να σημειωθεί, είπε ο καθηγητής, ότι το ανάγλυφο δεν έχει κατασκευαστεί με το χέρι από αρχαίο λιθοξόο. Είναι απλά αδύνατο. Είναι προφανές ότι η πέτρα ήταν κατεργασμένη.

Αρχικά, οι επιστήμονες υπέθεσαν ότι ο αρχαίος χάρτης θα μπορούσε να είχε φτιαχτεί από τους αρχαίους Κινέζους, λόγω κάθετων επιγραφών στον χάρτη. Ως γνωστόν, η κάθετη λογοτεχνία χρησιμοποιήθηκε στην παλιά κινεζική γλώσσα πριν από τον 3ο αιώνα. Για να ελέγξει την υπόθεσή του, ο καθηγητής Chuvyrov επισκέφτηκε τη βιβλιοθήκη της κινεζικής αυτοκρατορίας. ‘Μέσα σε 40 λεπτά μπορούσε να περάσει στη βιβλιοθήκη, σύμφωνα με την άδεια που Έψαξε μέσα από πολλά σπάνια βιβλία, αν και κανένα από αυτά δεν περιείχε λογοτεχνία παρόμοια με αυτή πλάκα. Μετά τη συνάντηση με τους συναδέλφους του από το Πανεπιστήμιο Χουνάν, εγκατέλειψε εντελώς την εκδοχή για «κινέζικη τεχνολογία». Ο επιστήμονας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πορσελάνη που κάλυπτε την πλάκα δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ στην Κίνα.

Αν και όλες οι προσπάθειες αποκρυπτογράφησης των επιγραφών απέβησαν άκαρπες, διαπιστώθηκε ότι η βιβλιογραφία είχε ιερογλυφικούς-συλλαβικούς χαρακτήρες. Ο Chuvyrov, ωστόσο, δηλώνει ότι έχει αποκρυπτογραφήσει ένα σημάδι στον χάρτη: που δείχνει το γεωγραφικό πλάτος της σημερινής πόλης Ufa. Όσο περισσότερο μελετήθηκε η πλάκα, τόσο περισσότερα μυστήρια εμφανίζονταν. Στον χάρτη, φαινόταν ένα γιγάντιο σύστημα άρδευσης: εκτός από τα ποτάμια, υπάρχουν δύο συστήματα καναλιών πλάτους 500 μέτρων, 12 φράγματα, πλάτους 300-500 μέτρων, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων και βάθους 3 χιλιομέτρων το καθένα.

Τα φράγματα πιθανότατα βοήθησαν στη στροφή του νερού και στις δύο πλευρές, ενώ για τη δημιουργία τους μετατοπίστηκαν πάνω από 1 τετράδισεκα κυβικά μέτρα γης. Σε σύγκριση με αυτό το σύστημα άρδευσης, το κανάλι Volga-Don μοιάζει με μια γρατζουνιά στο σημερινό ανάγλυφο. Σύμφωνα με τον χάρτη, αρχικά, ο ποταμός Belaya είχε τεχνητή κοίτη. Ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί ακόμη και η κατά προσέγγιση ηλικία της πλάκας. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ανάλυση ραδιενεργού άνθρακα, στη συνέχεια σαρώθηκαν τα επίπεδα χάραξης με χρονομετρητή ουρανίου, αν και οι έρευνες έδειξαν διαφορετικά αποτελέσματα και η ηλικία του παρέμεινε ασαφής.

Κατά την εξέταση της πέτρας, βρέθηκαν δύο όστρακα στην επιφάνειά της. Η ηλικία ενός από αυτά – Navicopsina munitus της οικογένειας Gyrodeidae – είναι περίπου 500 εκατομμύρια χρόνια, ενώ του δεύτερου – Ecculiomphalus Princeps της υποοικογένειας Ecculiomphalinae – είναι περίπου 120 εκατομμύρια χρόνια.

«Ο χάρτης πιθανότατα δημιουργήθηκε την εποχή που ο μαγνητικός πόλος της Γης βρισκόταν στη σημερινή περιοχή του Franz Josef Land, αυτό ήταν ακριβώς πριν από 120 εκατομμύρια χρόνια», λέει ο καθηγητής Chuvyrov. – Ο χάρτης που έχουμε είναι πέρα ​​από την παραδοσιακή αντίληψη της ανθρωπότητας και χρειαζόμαστε πολύ χρόνο για να τον καταλάνουμε. Στην αρχή, πιστεύαμε ότι η πέτρα ήταν περίπου 3.000 ετών. Ωστόσο, αυτή η ηλικία μεγάλωνε σταδιακά, ώσπου εντοπίσαμε τα κοχύλια που ήταν χαραγμένα στην πέτρα. Ωστόσο, ποιος θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι το κέλυφος ήταν ζωντανό ενώ ήταν ριζωμένο στον χάρτη; Ο δημιουργός του χάρτη πιθανότατα χρησιμοποίησε ένα απολιθωμένο εύρημα». Ποιος θα μπορούσε να είναι ο προορισμός του χάρτη; Αυτό είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον πράγμα. Τα υλικά του ευρήματος του Μπασκίρ ερευνήθηκαν ήδη στο Κέντρο Ιστορικής Χαρτογραφίας στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτούς, ένας τέτοιος τρισδιάστατος χάρτης θα μπορούσε να έχει μόνο έναν έναν πλοηγικό προορισμό, ενώ θα μπορούσε να υπολογιστεί μόνο μέσω της αεροδιαστημικής έρευνας. Επιπλέον, συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, γίνονται εργασίες για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου τρισδιάστατου χάρτη όπως αυτός. Ωστόσο, οι Αμερικανοί σκοπεύουν να ολοκληρώσουν το έργο το 2010.

Το ερώτημα είναι ότι κατά τη σύνταξη ενός τέτοιου τρισδιάστατου χάρτη, είναι απαραίτητο να εργαστείτε πάνω σε πάρα πολλά σχήματα. «Προσπαθήστε να χαρτογραφήσετε τουλάχιστον ένα βουνό! – λέει ο Τσουβίροφ. – Η τεχνολογία σύνταξης τέτοιων χαρτών απαιτεί υπερισχύοντες υπολογιστές και αεροδιαστημική έρευνα από το Shuttle». Λοιπόν, ποιος δημιούργησε αυτόν τον χάρτη; Ο Chuvyrov, μιλώντας για τους άγνωστους χαρτογράφους, ήταν επιφυλακτικός: «Δεν μου αρέσουν οι συζητήσεις για UFO και εξωγήινους. Ας ονομάσουμε τον συγγραφέα του χάρτη απλά – τον ​​δημιουργό». Φαίνεται ότι όσοι έζησαν και έχτισαν εκείνη την εποχή χρησιμοποιούσαν μόνο αεροπορικά μέσα μεταφοράς: δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι για τον χάρτη.

Υπάρχει επίσης η άποψη, ότι αυτοί που έφτιαξαν τον χάρτη δεν έζησαν καθόλου εκεί, παρά μόνο προετοίμασαν αυτό το μέρος για εγκατάσταση μέσω της αποστράγγισης της γης. Αυτή φαίνεται να είναι η πιο πιθανή εκδοχή, αν και τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί προς το παρόν. Γιατί να μην υποθέσουμε ότι οι συγγραφείς ανήκαν σε έναν πολιτισμό που υπήρχε νωρίτερα; Οι τελευταίες έρευνες του χάρτη φέρνουν τη μια αίσθηση μετά την άλλη. Τώρα, οι επιστήμονες είναι σίγουροι ότι ο χάρτης είναι μόνο ένα κομμάτι ενός μεγαλύτερου χάρτη της Γης.

Σύμφωνα με ορισμένες υποθέσεις, υπήρχαν συνολικά 348 τέτοια θραύσματα. Τα άλλα κομμάτια θα μπορούσαν πιθανώς να βρίσκονται κάπου εκεί κοντά. Στα περίχωρα του Τσαντάρ, οι επιστήμονες πήραν πάνω από 400 δείγματα εδάφους και ανακάλυψαν ότι ολόκληρος ο χάρτης ήταν πιθανότατα τοποθετημένος στο φαράγγι του βουνού Sokolinaya (Βουνό Falcon). Ωστόσο, κατά την εποχή των παγετώνων, έγινε κομμάτια. Αλλά αν οι επιστήμονες καταφέρουν να συγκεντρώσουν το «μωσαϊκό», ο χάρτης θα πρέπει να έχει κατά προσέγγιση μέγεθος 340 x 340 μέτρα.

Αφού μελέτησε το αρχειακό υλικό, ο Chuvyrov διαπίστωσε κατά προσέγγιση μέρος όπου μπορούσαν να βρίσκονται τέσσερα κομμάτια: το ένα θα μπορούσε να βρίσκεται κάτω από ένα σπίτι στο Chandar, το άλλο – κάτω από το σπίτι του εμπόρου Khasanov, το τρίτο – κάτω από ένα από τα λουτρά του χωριού, το τέταρτο – κάτω από την προβλήτα της γέφυρας του τοπικού στενού σιδηροδρόμου. Εν τω μεταξύ, επιστήμονες του Μπασκίρ στέλνουν πληροφορίες για τα ευρήματά τους σε διάφορα επιστημονικά κέντρα του κόσμου. σε πολλά διεθνή συνέδρια, έχουν ήδη δώσει εκθέσεις σχετικά με το θέμα: The Civil Engineering Works Map of an Unknown Civilization of South Ural». Το εύρημα των επιστημόνων του Μπασκίρ δεν έχει προηγούμενο. Αποκλείστηκε ξαφνικά. Όταν η έρευνα ήταν στο αποκορύφωμά της, μια μικρή πέτρα – έφτασε στο τραπέζι του καθηγητή Chuvyrov, που περιείχε ένα παρόμοιο ανάγλυφο. Μάλλον κάποιος, που είδε την πλάκα προσπάθησε να αντιγράψει το ανάγλυφο. Ωστόσο, ποιος και γιατί;

anazitiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια