Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη κοντά στην Αμφίκλεια: Βρέθηκε μυκηναϊκός θολωτός τάφος




Μυκηναϊκό θολωτό τάφο έφερε στο φως ανασκαφή που έλαβε χώρα κοντά στην Αμφίκλεια. Η σπουδαία ανακάλυψη που έγινε μετά από έρευνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας στην Κοινότητα Τιθρωνίου του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας έρχεται να λύσει σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με την ιστορία της περιοχής.





Σύμφωνα με το lamianow, στον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Τεθρωνίου αποκαλύφθηκε ένας μυκηναϊκός θολωτός τάφος σε αρκετά καλή κατάσταση και σύμφωνα με την προϊστάμενη της εφορείας αρχαιοτήτων Έφη Καράντζαλη, η οποία μίλησε στον Lamia Polis 87,7, η ανακάλυψη δείχνει ότι υπήρχε μυκηναϊκή εξουσία στην περιοχή ισχυρών οικογενειών. Ο χώρος αναμένεται να γίνει προσβάσιμος για όλους σε συνεργασία με τον δήμο.



Για το θέμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στην Αμφίκλεια. Πιο συγκεκριμένα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Τιθρωνίου, μετά από συγκέντρωση των ενδιαφερόμενων στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας στις 10:30π.μ.

https://www.ethnos.gr/culture/article/263219/spoydaiaarxaiologikhanakalypshkontasthnamfikleiabrethhkemykhnaikostholotostafos?fbclid=IwAR3eaEbRghdgB-u3xk7078_7k1r7FodvJyOanyZC26-v0O2IKHS8vxnNrIg

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια