Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης...



Η διατροφή του πρωτόγονου ανθρώπου περιλάμβανε και τα κουκούτσια ή τους σπόρους των φρούτων, λόγω τις περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, πολυακόρεστα λιπαρά και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Σήμερα, η διατροφή μας έχει αλλάξει, δεν ψάχνουμε πια τα «γιατρικά» μας στη φύση. Έτσι, εξορίσαμε από τη διατροφή μας, μαζί με άλλες πικρές τροφές και τα θρεπτικά κουκούτσια (πυρήνες) του βερύκοκου.
Το συστατικό που δίνει στους πυρήνες του βερύκοκου τη δύναμή τους είναι η Β17 ή αμυγδαλίνη ή λετρίνη.
Η πικρή λοιπόν Β17, που δεν βρίσκεται στις επεξεργασμένες τροφές, θεωρείται η κατεξοχήν αντικαρκινική βιταμίνη. Πιστεύεται ότι η χρόνια ανεπάρκεια σε αμυγδαλίνη (Β17) οδηγεί σε μείωση της αντίστασης του οργανισμού στην ανάπτυξη κακοήθειας.
Η αμυγδαλίνη εξήχθη από τα κουκούτσια πριν εκατό περίπου χρόνια και έχει καταγραφεί στα φαρμακολογικά λεξικά από τότε, καθώς δεν είναι τοξική. Αν και περιέχει κυάνιο, επειδή αυτό βρίσκεται στη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Έτσι, η αμυγδαλίνη για ορισμένους είναι λιγότερο τοξική από ότι το αλάτι ή η ζάχαρη.
Οι λαοί που ακόμα διατηρούν παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες,
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια