Έρχεται δύσκολος χειμώνας, οι «χιονισμένοι» μήνες και τι καιρό θα έχει τα Χριστούγεννα




Τα Μερομήνια «μίλησαν» και πλέον ξέρουμε πως θα εξελιχθεί ο καιρός τους επόμενους μήνες στη χώρα.

Οι παρατηρητές ξεκίνησαν το έργο τους από την 1η Αυγούστου και έχουμε τις προβλέψεις μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, που μιλούν για έναν δύσκολο χειμώνα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων, τον Νοέμβριο ο καιρός θα είναι αρκετά ήπιος από πλευρά θερμοκρασιών, ωστόσο προς το τέλος του μήνα αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και κρύο.
Μερομήνια: Πώς αναμένεται να είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα

Επιπλέον τον Δεκέμβρη, αναμένεται να επικρατήσουν άσχημες καιρικές συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγρίβα όσον αφορά το αυτό το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Τέλος, τον Ιανουάριο του 2023, το πρώτο πενθήμερο αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, ενώ στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια