Βρέθηκαν 85 τάφοι 4.500 ετών στην Αίγυπτο και πιστοποιητικά θανάτου γραμμένα στα αρχαία Ελληνικά και Αιγυπτιακά ιερογλυφικά


Συνολικά 85 τάφοι, που χρονολογούνται από την περίοδο από το Παλαιό Βασίλειο της Αιγύπτου πριν από περίπου 4.500 χρόνια έως τη δυναστεία των Πτολεμαίων από το 305 π.Χ. έως το 30 π.Χ., ανακαλύφθηκαν στη νότια επαρχία Sohag, δήλωσε το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων.



Μια αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή στην περιοχή Gabal El Haridi, που βρίσκεται περίπου 350 χλμ νότια της πρωτεύουσας Καΐρου, βρήκε δίπλα στις μούμιες 30 πιστοποιητικά θανάτου που δείχνουν το όνομα, την εργασία και την ηλικία του νεκρού και τα ονόματα των γονιών τους, γραμμένα στα Αρχαία Ελληνικά και Αιγυπτιακά ιερογλυφικά.Μερικοί τάφοι ήταν ενσωματωμένοι στο βουνό και μερικοί έχουν ένα ή περισσότερα πηγάδια με διαδρόμους που οδηγούν σε ταφικά δωμάτια.



Η αποστολή ανακάλυψε επίσης ένα πυργόσπιτο κατασκευασμένο από λάσπη που χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Πτολεμαίου Γ', του τρίτου φαραώ της δυναστείας των Πτολεμαίων που κυβέρνησε από το 246 π.Χ. έως το 222 π.Χ.

Το σπίτι του πύργου χτίστηκε για να παρακολουθεί τα σύνορα, να επιβάλλει φόρους και να διασφαλίζει την κυκλοφορία της ναυσιπλοΐας στον ποταμό Νείλο, εξηγεί η δήλωση.



Τα ευρήματα περιλαμβάνουν επίσης ερείπια ενός ναού της Πτολεμαϊκής εποχής που χτίστηκε για να λατρεύει τη θεά Ίσιδα, με μήκος 33 μέτρα και πλάτος 14 μέτρα.

Πηγή εικόνας :

Ministry of Tourism and Antiquities



Πληροφορίες αντλήθηκαν από την πηγή
https://elhalflashbacks.blogspot.com/2022/05/aakalipsi-tafoi-aigypt-pistopoiitiko-thanatos-arxaia-ellinika.html?m=1&fbclid=IwAR0g5P4A-tE6cm79itd3p9FzdcwYPYD1528WHHxz0W_JyY94wWVB-GO7OFg

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια