Τα αινίγματα του σύγχρονου κόσμου: Ύποπτα «ιστορικά κενά» και ξαφνική…. τεχνολογική άνοδος




Τι θα λέγατε αν κάποιος σας έλεγε ότι ζείτε το μεγαλύτερο ψέμα που θα μπορούσατε να φανταστείτε;

Του Γιώργου Φαρμάκη

Αυτό το ενδεχόμενο αποφάσισαν να εξετάσουν οι συντελεστές του βίντεο που θα δείτε παρακάτω.

Η ιστορία έχει γραφτεί από τους νικημένους ή από τους ηττημένους;Ποιοι είμαστε μέσα στο σύμπαν και κυρίως που πηγαίνουμε; Η τεχνολογία αναπτύχθηκε πολύ τα τελευταία 100 χρόνια. Αυτό έγινε ξαφνικά. Κάποτε στα κόμικ διαβάζαμε για τις φανταστικές συσκευές των υπερ-ηρώων, αλλά αυτές οι συσκευές πλέον είναι retro («παλιομοδίτικες» και «αναχρονιστικές»). Αυτή η απλή σκέψη μας δείχνει το «ξαφνικό της τεχνολογικής έκρηξης».

Μια σειρά από ερωτήματα βασανίζουν τους σκεπτόμενους ανθρώπους σε σχέση με την προέλευση αυτής της τεχνολογίας. Τα συμπεράσματα σχεδόν ποτέ δεν είναι σωστά. Οι αποδείξεις έδωσαν την θέση τους στις υποθέσεις και η λογική έδωσε την θέση της στην νοσηρή φαντασία και όχι στην δημιουργική.

Είναι δύσκολο να πει κάποιος ότι γνωρίζει την ιστορία του κόσμου. Ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει την πραγματικότητα που ζει τώρα αυτή την στιγμή ή αυτή που έζησε (μνήμη).

Φυσικά όλα τα παραπάνω βασανιστικά ερωτήματα υπάρχουν μέσα σε ένα βίντεο ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε και συνεπώς

δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν βλέπουμε τις απαντήσεις που δίνουν στα ερωτήματα (οι άνθρωποι που έφτιαξαν το βίντεο).

Σκοπός του άρθρου βέβαια είναι να δείξει ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πολλές και διάφορες απορίες σχετικά με την ίδια τους την ύπαρξη. Το γενικό σκεπτικό είναι αυτό:

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ισχύει η ιστορία που μας έδωσαν, αν ισχύει ότι είμαστε η απλή ύλη που μας λένε, αν ισχύει ότι προήλθαμε από τους….. πιθήκους κ.α.

Τι ισχύει όμως και για ποιο λόγο κάποιοι θεωρούν ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά που τους δίδαξαν;

Οι άνθρωποι που παρατηρούν τα ερείπια των αρχαίων πολιτισμών και που ψάχνουν την συνέχεια μέσα στο χάος των πληροφοριών, βλέπουν ότι υπάρχουν κενά που δεν μπορούν να συμπληρωθούν με ένα βίντεο ή με ένα απλό «Γκουγκλάρισμα». Η περιέργεια γεννά την ανάγκη για την έρευνα. Εκεί καταλήγει στην ουσία το βίντεο:





Τροφή για σκέψη!

https://mysthrioskosmos.blogspot.com/2022/08/blog-post_29.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια