Τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας το απλό ρόφημα με μέλι και νερό






Μέλι – το πανίσχυρο προϊόν των μελισσών, το οποίο θαυμάζεται για τις θεραπευτικές του ικανότητες από την αρχαιότητα.
Mας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα βιολογικών ιδιοτήτων.
Έχει ισχυρές αντιβιοτικές,


αντιιικές,
αντιβακτηριδιακές-η αντιβακτηριακή δραστηριότητα του μελιού είναι η πιο διερευνηθείσα βιολογική ιδιότητά του,
αντιμυκητιακές,
αντιφλεγμονώδεις,
ισχυρότατες επουλωτικές και
αντιοξειδωτικές ιδιότητες!
Τελευταία, πολλές έρευνες έχουν “σταθεί” και έχουν μελετήσει μια ισχυρότατη ουσία, η οποία υπάρχει και στο μέλι – την Pinocembrin
Η Pinocembrin είναι ένα φυσικό προϊόν*, ισχυρότατο αντιοξειδωτικό, βιολογικά ενεργό συστατικό και του μελιού, ένα βρώσιμο θρεπτικό συστατικό με ισχυρότατο θεραπευτικό δυναμικό.
Σε μελέτες έχει παρατηρηθεί πως συμβάλλει στη θεραπεία της εγκεφαλικής ισχαιμίας,
της ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας,
των νευροεκφυλιστικών ασθενειών,
των καρδιαγγειακών παθήσεων,
της αθηροσκλήρωσης καθώς και άλλων ασθενειών.
Μέλι λοιπόν και σχεδόν όλοι το γνωρίζουμε ήδη!
Προσοχή όμως!
Πολλές φορές το μέλι που πωλείται έχει τόσο πολύ επεξεργαστεί που τίποτα δεν έχει μείνει!
Αυτό βέβαια δεν μας φοβίζει, απλά μας κάνει πιο προσεχτικούς και πιο διερευνητικούς όταν αγοράζουμε το μέλι μας και όχι μόνο!
Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι όσο το επεξεργασμένο μέλι δεν έχει τίποτα να μας προσφέρει, τόσο το ακατέργαστο, το μη θερμαινόμενο και το μη παστεριωμένο μέλι μας χαρίζει τα πολλαπλά του οφέλη, καθώς σήμερα, το μέλι εξακολουθεί να είναι δημοφιλές και χρησιμοποιείται ακόμη και σε ορισμένα νοσοκομεία ως ιατρική επούλωση και θεραπεία των πληγών.
Το ακατέργαστο μέλι πολλές φορές περιέχει κερήθρα, γύρη και πρόπολη, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιμικροβιακούς παράγοντες και είναι πλήρες αντιοξειδωτικών, τα οποία καθιστούν το μέλι ως συμβατική θεραπεία, η οποία μπορεί να μειώσει και να προλάβει πολλές ασθένειες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το οξειδωτικό στρες.
Κάποια από τα μέλια, δεδομένου ότι δεν έχει υποστεί επεξεργασία, κρυσταλλώνουν συνήθως εύκολα, ή είναι λίγο θολά λόγω της γύρης και άλλων θρεπτικών ουσιών που περιέχουν!
Ρόφημα με μέλι, νερό και λεμόνι
Ένας, λοιπόν, από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να αποκομίσουμε όλα τα εκπληκτικά οφέλη από το μέλι είναι να ετοιμάζουμε και διάφορα ροφήματα και σιρόπια, από τα πιο πολύπλοκα οξυμέλια, μέχρι τα πιο απλά και ευκολοπαρασκεύαστα, όπως το νερόμελο.
Η καθημερινή κατανάλωση νερόμελου είναι μια εύκολη,
υγιεινότατη και θρεπτικότατη συνήθεια.
Το απλό, αλλά ισχυρό αυτό ρόφημα που ενισχύει τη γενική σας υγεία, ετοιμάζεται πανεύκολα, πιο εύκολα δεν γίνεται, και είναι ιδανικό και για τα παιδιά μας και μπορεί να αντικαταστήσει άνετα έτοιμους χυμούς
Και

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

https://makrozoiaygeia.blogspot.com/2022/02/blog-post_31.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια