Θεραπείες για τον πόνο στα κόκκαλα






Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η υγιής λειτουργία του σκελετικού συστήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται η άσκηση και μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D, όπως επίσης και η σωστή φροντίδα σε περίπτωση τραυματισμού (κάταγμα ή σπάσιμο οστού).

Αν αμεληθεί ένας από αυτούς τους παράγοντες, ίσως ν’ αντιμετωπίσετε πρόβλημα.

Από την άλλη, άνθρωποι που υποφέρουν από οστεοπόρωση είναι πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

Αυτή η ασθένεια κάνει πιο αδύναμα τα κόκκαλα επειδή μειώνει την οστική μάζα. Έπειτα, αυτό επηρεάζει τις πρωτεΐνες και τα μεταλλικά άλατα που συνθέτουν τα κόκκαλα. Γι’ αυτό, τα κόκκαλα γίνονται λιγότερο ανθεκτικά και σπάνε ευκολότερα.

Σήμερα, θα ρίξουμε μια ματιά σε τροφές οι οποίες θα σας βοηθήσουν ν’ αποτρέψετε τον πόνο στα κόκκαλα.
1. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι η βιταμίνη η οποία προάγει την απορρόφηση του ασβεστίου στα κόκκαλα. Έτσι, βοηθά με τη μεταλλοποίηση των οστών.
Μια έλλειψη σε βιταμίνη D οφείλεται σε φτωχές διατροφικές συνήθειες ή σε ελλιπή έκθεση στον ήλιο.

Αυτό προκαλεί αδυναμία στο σκελετικό σύστημα, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης σε ασθένειες όπως η ραχίτιδα στα παιδιά ή η οστεομαλακία στους ενήλικες.

Επηρεάζει επίσης το συκώτι και αποδυναμώνει τη συντήρηση των οργάνων επειδή εμποδίζει τη σταθεροποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου στο αίμα.
Φυσικές τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D είναι και τα λιπαρά ψάρια.
Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν 5% λίπους ανάμεσα στους μυς, κάτι που τα καθιστά πλούσια σε πρωτεΐνη. Περιέχουν επίσης ανάμεσα σε 7 και 22 ug βιταμίνης D ανά 100 γραμμάρια.
Σ’ αυτή την ομάδα περιλαμβάνονται:

Οι σαρδέλες,

Ο σολομός,

Η ρέγγα,

Ο γόγγρος.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους να μαγειρέψετε αυτες τις τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη D, είναι να τις κάνετε καπνιστές σε χαμηλή φωτιά. Έτσι, θα χάσουν τη μικρότερη δυνατή ποσότητα των υγιεινών ιδιοτήτων τους.


2. Μουρουνέλαιο

Το μουρουνέλαιο χρησιμοποιείται ως απαραίτητη θεραπεία για την καταπολέμηση της οστεοαρθρίτιδας, μια ασθένεια η οποία επηρεάζει τις αρθρώσεις και προκαλεί πόνο και δυσφορία στα κόκκαλα.
Στο παρελθόν, το συνιστούσαν για την ανάπτυξη του σκελετικού συστήματος των παιδιών. Όμως, στις μέρες μας, χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα για τη βελτίωση των συμπτωμάτων του πόνου.
3. Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι μια ρίζα με θεραπευτικές ιδιότητες για αρκετές παθήσεις και ανεπάρκειες στη λειτουργία του σώματος.
Χάρη στις φυσικές καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, βοηθά στη μείωση του πόνου που προκαλείται από ασθένειες των οστών όπως η αρθρίτιδα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, αν και οι πιο συνηθισμένες επιλογές είναι το τσάι τζίντζερ και οι κομπρέσες. Η τριμμένη ρίζα σε ζεστό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση του πόνου στην επηρεασμένη περιοχή.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια