Πώς να αποβάλλετε την υπερβολική ζάχαρη από τον οργανισμό






Εάν νιώθετε εθισμένοι στα γλυκά και θέλετε να σταματήσετε αυτή την εξάρτηση, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στις διατροφικές σας συνήθειες και στη γυμναστική.
Η ζάχαρη βρίσκεται σε σχεδόν οτιδήποτε, από οποιοδήποτε γαλακτοκομικό προϊόν μέχρι και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Αν θέλετε να αποβάλλετε την υπερβολική ζάχαρη από τον οργανισμό σας, θα χρειαστεί να κάνετε κάτι περισσότερο από το να κόψετε απλώς τα γλυκά.


Τα υψηλά επίπεδα σακχαρόζης που μπορεί να περιέχονται στο φαγητό σας μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να αυξήσουν τον κίνδυνο να εμφανίσετε παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο, και ειδικά καρκίνο του μαστού.

Η υπερβολική ζάχαρη μπορεί επίσης να προκαλέσει κατάθλιψη, άγχος όπως και νοητική σύγχυση. Εάν αισθάνεστε εθισμένοι στα γλυκά και θέλετε να αποχωριστείτε αυτή τη συνήθεια, καθαρίστε το σώμα σας από τη ζάχαρη, εξαλείφοντάς τη από τη διατροφή σας για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.


Εκτός από τις διατροφικές σας αλλαγές, η καθημερινή εκγύμναση αποτελεί μια ακόμη μεγάλη βοήθεια. Η συνεχής κίνηση θα σας βοηθήσει να κάψετε την άχρηστη περίσσεια ζάχαρης στο αίμα σας.


Εάν ο οργανισμός σας είναι κατακλυσμένος από ζάχαρη, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσετε συμπτώματα όπως υπερκινητικότητα, χρόνια κόπωση, λοιμώξεις, πονοκεφάλους, κατάθλιψη, κρυολογήματα, προβλήματα ιγμορίτιδας, υπνηλία, ψυχικό αποπροσανατολισμό κ.λπ.

Τι μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική ζάχαρη;
Η συσχέτιση ζάχαρης και αύξησης του βάρους

Οι εναποθέσεις του λίπους δεν είναι ο μόνος λόγος για την αύξηση του σωματικού βάρους. Οι υδατάνθρακες έχουν εξίσου σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Η ζάχαρη κρύβεται σε όλα τα δημοφιλή τρόφιμα και πολλές φορές την καταναλώνουμε χωρίς καν να το γνωρίζουμε. Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα είναι οι χυμοί, τα δημητριακά, οι σαλάτες,το γιαούρτι και πολλά άλλα.

Το σώμα μας χρησιμοποιεί μερικά από αυτά τα σάκχαρα ως ενέργεια, ενώ αποθηκεύει τα υπόλοιπα ως λίπος. Σχετικά με την αποθήκευση, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των επεξεργασμένων και των φυσικών σακχάρων. Τα επεξεργασμένα σάκχαρα τείνουν να αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εναποθέσεις λίπους στην περιοχή της μέσης, των γλουτών και των μηρών, με το πέρασμα του χρόνου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίδραση της ζάχαρης στις ορμόνες, διαβάστε το άρθρο των Δρ. Leon et. al. εδώ.


Τεχνητά γλυκαντικά και υπερβολική ζάχαρη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια