Μαγειρεύοντας το Θάνατο μας






Μαγειρεύετε τον θάνατό σας;

Άρθρο του Γουϊλιαμ Φαλούν στο Life Extension

Οι άνθρωποι στις μέρες μας κατατάσσουν τα τρόφιμα ως υγιή ή επικίνδυνα.
Παραβλέπoντας συχνά τα ισχυρά ευρήματα που δείχνουν ότι το μαγείρεμα των τροφίμων έχει πολλά να κάνει με το αν εμποδίζουν ή προκαλούν την ασθένεια.

Ένα παράδειγμα είναι τα ψάρια.

Γνωρίζουμε ότι όσοι τρώνε ψάρια του ωκεανού έχουν λιγότερα καρδιακά επεισόδια ... αλλά αν κάποιος τρώει μόνο τηγανητά ψάρια , αυξάνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. 1,2

Ανάλογα με τη μέθοδο μαγειρέματος, η ίδια τροφή μπορεί να επιταχύνει την παχυσαρκία ή να ενισχύσει την απώλεια βάρους. Λιγότερο κατανοητό είναι ότι οι επικρατούντες τρόποι μαγειρέματος μετατρέπουν τα τρόφιμα σε θανάσιμες τοξίνες.

Από το 2003 , παρουσίασα μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών πού έδειχνε ότι η κατανάλωση τροφίμων που μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο γερνάμε .
Οι επιστήμονες τότε αποκάλυψαν ότι η λήψη μαγειρεμένων τροφίμων σε υψηλή θερμοκρασία οδηγούν σε χρόνια φλεγμονή και επιταχυνόμενη μη ενζυματική γλυκοζυλίωση . 3
Πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες επιβεβαιώνουν αυτούς τους κινδύνους.




Για παράδειγμα, οι καρκίνοι του μαστού και του προστάτη έχουν αυξηθεί πολύ σε εκείνους που τρώνε βαριά μαγειρεμένο κρέας, όπως τα χάμπουργκερ. 4-8
Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει πώς να επιλέξετε με ασφάλεια μαγειρεμένα φαγητά και μεθόδους για να προστατεύσετε το σώμα σας από τη θανατηφόρο δράση τροφίμων που παρασκευάζονται σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες .

Όταν ένα τρόφιμο θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία (πάνω από 300 βαθμούς ), συμβαίνουν χημικές αλλαγές που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα μας, όταν τρώμε αυτά τα φαγητά. 9-11
Είτε πρόκειται για λίπη, υδατάνθρακες, ή πρωτεΐνες , όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες,δημιουργούν τοξικές ενώσεις που δεν τις θέλετε στο σώμα σας.

Έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει για τους κινδύνους από την κατανάλωση βαριά μαγειρεμένων τροφίμων ... ειδικά για το κρέας.




Οι άνδρες που κατανάλωναν περισσότερο από 2,5 μερίδες κόκκινου κρέατος μαγειρεμένο σε υψηλή θερμοκρασία έχουν 40% πιθανότητα να έχουν καρκίνο του προστάτη . 12
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια