Γιατί μας έκρυψαν ότι ο Σαμψών ήταν Έλληνας;








Κάποιες θεωρίες συνδέουν τους Δανίτες με το μυστηριώδες βασίλειο Ντανούνα

– Μια άλλη θεωρία λέει πως Δαναοί, Δανίτες, Ντενιέν και Ντανούνα ήταν ένα και το αυτό

Μια άγνωστη μέχρι σήμερα φυλή ήρθε στο φως αποκαλούμενη ως η «φυλή του Δαν» φέρνοντας μαζί της σπάνιο αρχαιολογικό «θησαυρό» .

Σύμφωνα με τη «Γένεση» ο Δαν ήταν ένας από τους 12 γιους του Ιακώβ, με μητέρα τη Βαλά.

Ο ίδιος και η φυλή του δεν είναι από τους μεγάλους «πρωταγωνιστές» της Παλαιάς Διαθήκης, ωστόσο, σύμφωνα με γραφόμενα, φαίνεται ότι η εν λόγω φυλή του Ισραήλ ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη, ίσως και η δεύτερη μεγαλύτερη κάποια στιγμή.

Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Δαν ήταν το ένα από τα δύο παιδιά της Βαλά, η οποία με τη σειρά της ήταν θεραπαινίδα της συζύγου του Ιακώβ, Ραχήλ.

Κάποιοι εκτιμούν πως αυτό υποδεικνύει πως ο Δαν και ο αδελφός του, Ναφταλί, ενδεχομένως να μην ήταν ακριβώς ισραηλιτικών ριζών- και η διαφορετικότητα της φυλής αυτής για την οποία ο Μωυσής κάποια στιγμή είχε προφητεύσει πως θα εξορμήσει από τη Βασάν, σαν ένα μικρό λιοντάρι, έχει αποτελέσει θέμα αναλύσεων και συζητήσεων από ακαδημαϊκούς, μελετητές της Βίβλου κ.ο.κ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz, οι Ισραηλίτες κατέκτησαν τη Χαναάν, η γη της χωρίστηκε ανάμεσα στις φυλές, εξαιρουμένης της φυλής του Δαν. Δυσαρεστημένοι, οι Δανίτες κατευθύνθηκαν προς τον βορρά, όπου κατέκτησαν και κατέστρεψαν την πόλη του Λαΐς ή Λεσέμ, την οποία ξανάχτισαν και της έδωσαν το όνομα του προπάτορά τους, Δαν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια