16 βότανα για στυτική δυσλειτουργία







Για τη στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) υπάρχουν βότανα τα οποία χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα και συμβάλουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί ένα από τα προβλήματα αυτά και αυξάνει προοδευτικά με την πάροδο των ετών. Στις νεότερες ηλικίες, απασχολεί έναν στους 20 άντρες και η αιτιολογία της είναι συνήθως ψυχογενής. Στα 40 με 60 έτη προβλήματα έχει 1 στους 10 και πάνω από τα 60 έτη ένας στους 5 άντρες, με την αιτιολογία του προβλήματος να είναι συνήθως οργανική. Στην Ελλάδα, παρά την έλλειψη μεγάλης επιδημιολογικής μελέτης, η εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν πάνω από 500.000 άντρες που ζουν με το πρόβλημα ΣΔ.
Τι είναι η στυτική δυσλειτουργία;

Στυτική δυσλειτουργία είναι η αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης μιας στύσης που να ικανοποιεί τη σεξουαλική δραστηριότητα. Οι ειδικοί συμφωνούν ευρέως ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης της ΣΔ αυξάνεται με την ηλικία, ενώ μελέτες αναφέρουν ότι είναι η πιο κοινή μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας, που επηρεάζει περίπου το ένα τρίτο των αντρών.



Τα σεξουαλικά προβλήματα είναι ιδιαίτερα συχνά, με το 90% των υγιών αντρών κάτω των 40 ετών να βιώνουν ένα αντίστοιχο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ζωής τους, το οποίο είναι συνήθως ψυχογενούς αιτιολογίας.


Για έναν άντρα, η ικανοποιητική σεξουαλική λειτουργία ενισχύει την αντρική του ταυτότητα και την αυτοεκτίμησή του. Η παραδοχή ότι έχει στυτική δυσλειτουργία, που αλλάζει την ποιότητα της ερωτικής του ζωής, συγκρούεται με το αντρικό του εγώ. Και επειδή αυτό εξακολουθεί να θεωρείται ένα πολύ ευαίσθητο πρόβλημα, με σημαντικό κοινωνικό στίγμα, δύσκολα θα αναζητήσει ιατρική βοήθεια.


Ποια η διαφορά της στυτικής δυσλειτουργίας με τη σεξουαλική;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια