ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΚΑΝAΝ ΕΜΒΟΛΙΟ PFIZER ΚΑΙ MODERNA!
Συναγερμός με τα εμβόλια Pfizer και Moderna: «Χτυπούν» νεαρούς άνδρες μετά τη δεύτερη δόση!
Συναγερμό φέρνει η νέα ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και τον ΕΟΦ για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna κατά του κορωνοϊού, με τις δύο Αρχές να κάνουν λόγο για περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας.


Οι εν λόγω παρενέργειες έχουν αναφερθεί κατόπιν εμβολιασμού με τα εμβόλια έναντι της COVID-19 των Comirnaty (BIONTECH/PFIZER) και Spikevax (MODERNA BIOTECH SPAIN, S.L), τη στιγμή που στην χώρα μας καταγράφονται θάνατοι εμβολιασμένων.


Η επιτροπή ασφάλειας (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) έχει αξιολογήσει όλα τα διαθέσιμα δεδομένα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υφίσταται τουλάχιστον εύλογη πιθανότητα αιτιώδους συσχέτισης μεταξύ των mRNA εμβολίων έναντι της COVID-19 και της μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας.


Ποια τα προβλήματα με Pfizer και Moderna;
Οι BIONTECH/PFIZER και MODERNA BIOTECH SPAIN, S.L. σε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενημέρωσαν για τα εξής:


Τα περιστατικά εμφανίστηκαν κυρίως εντός 14 ημερών μετά τον εμβολιασμό, πιο συχνά μετά τη δεύτερη δόση και σε νεότερους άνδρες.
Τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι η κλινική πορεία της μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό είναι παρόμοια με την πορεία της μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στον γενικό πληθυσμό.
Οι επαγγελματίες Υγείας πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τα σημεία και συμπτώματα μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας.
Οι επαγγελματίες Υγείας πρέπει να συμβουλεύουν τους εμβολιασθέντες να αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα σε περίπτωση που νιώσουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια ή αίσθημα παλμών.Έρχεται το εμβόλιο για τις ηλικίες άνω των 12 ετών στην Ελλάδα
Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έρχεται και για τις ηλικίες άνω των 12 ετών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει πως σύντομα η πλατφόρμα θα ανοίξει και για αυτή την ηλικιακή κατηγορία.


Ο πρωθυπουργός, κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία και σε συζήτηση με πολίτες, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των παιδιών, κάνοντας γνωστή και αυτή την είδηση.


Παράλληλα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να ειναι υποχρεωτικός.
https://www.ksipnistere.com/2021/07/pfizer-moderna_20.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια