Συμφωνία με Γερμανία για εγκλωβισμό προσφύγων στην Ελλάδα – Για πάντα εδώ με ελληνική υπογραφή





Σε αυτή τη χώρα κάτι δεν πάει καλά. Για να είμαστε ειλικρινείς πολλά δεν πάνε καλά και αυτό το διαπιστώνουμε με οδυνηρό τρόπο οι Έλληνες οι οποίοι υφιστάμεθα τις συνέπειες των «δυσλειτουργιών» του συστήματος. Γι’ αυτό δίνουν μάχες όσοι δίνουν και είναι πολλοί αυτοί που αγωνίζονται, ώστε να αλλάξουν πράγματα που αφορούν όχι μόνο τις υποθέσεις του καθενός με τη στενή έννοια, αλλά όλα αυτά που επηρεάζουν γενικότερα την κατάσταση και την πορεία της χώρας.



Από: pagenews.gr - Λάμπρος Καλαρρύτης


Υπάρχουν όμως περιπτώσεις οι οποίες υπερβαίνουν τα όρια ακόμα και της «ιδιαιτερότητας» της χώρας όπου το παράδοξο, το εξωφρενικό και το εξοργιστικό έχουν γίνει κανόνας.
Το μεταναστευτικό είναι ένα από αυτά. Η σχιζοφρένεια της διαχείρισης σε ένα ζήτημα το οποίο σε συνδυασμό με το δημογραφικό έχει τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε υπαρξιακό, χρήζει άμεσης θεραπείας επιβάλλει ταχύτατη αποκατάσταση της κοινής λογικής, δίχως «παράθυρα», αστερίσκους, «ουρές» και μουλωχτές διευθετήσεις οι οποίες δημιουργούν όχι απλά προβληματισμό, αλλά υποψίες.

Μετά τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με την κλιμάκωση του υβριδικού πολέμου από την Τουρκία (και) μέσω του μεταναστευτικού και ενώ έχει γίνει ξεκάθαρη η πολιτική της Γερμανίας να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο hotspot με πολλαπλές στοχεύσεις – εγκλωβισμός μεταναστών εδώ ώστε να μην προωθούνται περαιτέρω σε Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, λειτουργία της χώρας ως κέντρο διαλογής τους για να επιλέγονται οι χρήσιμοι για τη γερμανική οικονομία, αποσταθεροποίηση της Ελλάδας και διευκόλυνση των σχεδίων της συμμάχου των Γερμανών Τουρκίας – ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης προχωρά σε (ακόμη) μία περίεργη κίνηση. Συνήψε συμφωνία με τη Γερμανία η οποία προβλέπει «τη χρηματοδότηση από το Βερολίνο ελληνικού προγράμματος ένταξης αναγνωρισμένων προσφύγων, με στόχο την αποτροπή δευτερογενών μετακινήσεων προς άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης»…
Οι Γερμανοί, δηλαδή, χρηματοδοτούν την Ελλάδα για να κρατά του δικαιούμενους ασύλου εδώ και να μην φτάνουν στην αυλή της.

Άρα πέραν των εγκλωβισμένων λαθρομεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο και απελαύνονται με το σταγονόμετρο διότι υπάρχει και άρνηση των χωρών προέλευσης να τους δεχθούν πίσω, πλέον, με τη συμφωνία, και αυτοί που παίρνουν άσυλο και θα μπορούσαν να ταξιδέψουν νόμιμα σε άλλες χώρες θα παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ!

Σημειωτέον ότι το κύμα μεταναστών που θα διογκωθεί το επόμενο διάστημα θα είναι των Αφγανών λόγω της επέλασης των Ταλιμπάν, οπότε ο κ. Μηταράκης θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη συγκυρία να αυξηθεί ο αριθμός αυτών που παραμένουν στη χώρα με απόφαση της ίδια της κυβέρνησης. Οι Γερμανοί προβλέποντας την αύξηση των ροών λαμβάνουν τα μέτρα τους και βρίσκουν τον χρήσιμο κ. Μηταράκη να τους διευκολύνει.


Το αστείο επιχείρημα του κ. Μηταράκη είναι ότι «ούτε η Ελλάδα έχει συμφέρον από τη δευτερογενή μετανάστευση, διότι όσοι φθάνουν στον τελικό τους προορισμό, π.χ. στην Γερμανία, λειτουργούν μετά ως παράδειγμα για όλους τους πρόσφυγες», άρα θα συνεχίσουν να έρχονται. Η βεβαιότητα ότι απευθύνονται σε χαζούς και η υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών προφανώς τους αποθρασύνει.

Οι αντιφάσεις, πάντως, στη διαχείριση του μεταναστευτικού με σωστές κινήσεις από τη μία (επέκταση τείχους στον Έβρο, μη χορήγηση ασύλου σε προερχομένους από την Τουρκία εφόσον θωρείται ασφαλής χώρα, εξάρθρωση ΜΚΟ που είναι βιτρίνες δουλεμπόρων και πρακτόρων κ.α ) και αποφάσεων που τις αναιρούν και στέλνουν λάθος μηνύματα από την άλλη, επιβεβαιώνουν την εσωτερική σύγκρουση που υπάρχει και την επιμονή θυλάκων συμφερόντων που βγάζουν (και μοιράζουν) χρήμα από το δουλεμπόριο. Όπως και την αποφασιστικότητα ξένων κέντρων να επιβάλλουν τη σχετική ατζέντα στην Ελλάδα.


Τα οποία δεν θα είχαν το περιθώριο να επιμείνουν αν δεν έβρισκαν προθύμους εντός της χώρας. Κάτι που καταδεικνύει και από που πρέπει να αρχίσει η αντιμετώπιση του προβλήματος.

http://www.freepen.gr/2021/07/blog-post_155.html?fbclid=IwAR3jUp7kmeoU68_d2gxCmtPImyufLLnQ79VEYG2gqlWFLapdgPHElHEaZw8

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια