Ισραήλ: «Το 75% Των Θανάτων Από Covid-19 Αυτόν Τον Ιούλιο Ήταν Εμβολιασμένοι»!







Από τους 143 νοσηλευόμενους ασθενείς το 58% ήταν εμβολιασμένοι και το 39% δεν ήταν - Τι αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ για την εξέλιξη της νόσου στη χώρα

«Χαστούκι» για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την μέθοδο του «μπούλινγκ» σε κάθε πτυχή της ζωής των πολιτών, ήταν η ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Υγείας με βάση την οποία η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer απέναντι στον κορωνοϊό μειώθηκε στο 39% την περίοδο μεταξύ της 20ής Ιουνίου και της 17ης Ιουλίου!






Μάλιστα όσον αφοράς στους θανάτους, από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού, έχουν πεθάνει 6.452 Ισραηλινοί με τον πιο θανατηφόρο μήνα να είναι ο Ιανουάριος του 2021 με 1.445 θανάτους.




Μέχρι στιγμής, τον Ιούλιο 2021, συνολικά 20 άτομα πέθαναν από τον κορωνοϊό, σε σύγκριση με εννέα άτομα τον Ιούνιο 2021 και 237 τον Ιούλιο του 2020.





Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι από τους 20 ανθρώπους που πέθαναν αυτόν τον Ιούλιο από Covid-19, το 75% αυτών (δηλαδή οι 15 από τους 20) ήταν εμβολιασμένοι.





Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι πλέον γίνεται μια μεγάλη επίσης στροφή στις ισραηλινές αρχές και για φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση της νόσου.





Την εικόνα της πανδημίας όπως αυτή εξελίσσεται στο Ισραήλ αποτυπώνει το δημοσίευμα της Jerusalem Post της 21ης Ιουλίου.




Όπως μεταδίδει η ισραηλινή εφημερίδα η οποία επικαλείται τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας, το τελευταίο διάστημα στο Ισραήλ νόσησαν και νοσηλεύτηκαν 143 άνθρωποι.




Από τους 143 νοσηλευόμενους ασθενείς με μέτρια ή βαριά συμπτώματα, το 58% ήταν εμβολιασμένοι, το 39% δεν ήταν και το 3% είχαν εμβολιαστεί μερικώς.





Από αυτούς μόνο ένα παιδί ήταν ασθενής, ενώ πέντε γυναίκες ήταν έγκυες ή είχαν φέρει πρόσφατα στον κόσμο ένα παιδί. Από τους 64 σοβαρά ασθενείς στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων 17 σε κρίσιμη κατάσταση, υπήρχαν 12 που διασωληνώθηκαν και χρειαζόντουσαν μηχανική υποστήριξη.




Ωστόσο, ενώ το ποσοστό των εμβολιασμένων που νόσησαν και νοσηλεύτηκαν ήταν υψηλό, το ποσοστό των εμβολιασμένων που χρειάστηκε να διασωληνωθεί ήταν χαμηλό καθώς από τα 12 άτομα που διασωληνώθηκαν μόνο τρία ήταν πλήρως εμβολιασμένα και μπήκαν σε αναπνευστήρα.





Παράλληλα, όπως γράφει η εφημερίδα, αν και ο αριθμός της νοσηρότητας και των ασθενών με βαριά λοίμωξη αυξάνεται - με 154 νέους αυτόν τον μήνα σε σύγκριση με μόνο 31 νέους ασθενείς τον Μάιο και 17 ασθενείς τον Ιούνιο - υπήρχαν 972 νέες σοβαρές περιπτώσεις τον Ιούλιο 2020.





Από τους 143 νοσηλευόμενους ασθενείς, οι 30 ήταν σε μέτρια κατάσταση και οι 49 σε ήπια κατάσταση.




Πού νοσηλεύονται;




Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, υπάρχουν 42 ασθενείς σε ένα από τα τέσσερα νοσοκομεία στο Κεντρικό Ισραήλ εκτός από το Τελ Αβίβ.




Περίπου 37 άτομα υποβάλλονται σε θεραπεία στο Τελ Αβίβ, 25 στη Χάιφα, 15 στο Νότιο Ισραήλ, 15 στο Βόρειο Ισραήλ και άλλα 9 στην Ιερουσαλήμ.




Το ιατρικό κέντρο Meir στο Kfar Saba έχει τον υψηλότερο αριθμό ασθενών με 14, καθώς και τον υψηλότερο αριθμό σοβαρών περιπτώσεων - μαζί με το ιατρικό κέντρο Soroka της Beersheba - με επτά. Το ιατρικό κέντρο Hillel Yaffe στην Hadera είχε έξι ασθενείς.

https://edo-ola-edo.blogspot.com/2021/07/75-covid-19.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια