Αυτός είναι ο λόγος που δεν ήθελαν το Ρώσικο εμβόλιο: Η Ευρώπη, άρα και η Ελλάδα, πλήρωσε σε Pfizer-BioNTech 100% πιο ακριβά τα εμβόλια από όσο θα πλήρωνε για το ρωσικό Sputnik-V! Κατάλαβες γιατί σε εμβολιάζουν μετά μανίας...;





Λεηλασία του ελληνικού και ευρωπαϊκού χρήματος! Αγοράζουν σε διπλάσια τιμή από ότι θα αγόραζαν το Sputnik-V...ενώ πλήρωσαν και προκαταβολικά τις εταιρείες 700 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο! Κατάλαβες γιατί θα χρειαστείς και τρίτη δόση...ή γιατί ο εμβολιασμός σου θα γίνει ετήσιος...;

Σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς των εμβολίων mRNA των Pfizer-BioNTech που διέρρευσε σήμερα στην εφημερίδα La Vanguardia, η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή και η Ελλάδα, πλήρωσε 15,5 έως 17,5 ευρώ τη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19. Η τιμή επιβεβαιώνει αυτό που είχε μεταδώσει το Reuters πριν από μερικούς μήνες. Την ίδια στιγμή που το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κοστίζει ακριβώς το μισό, 8,3 ευρώ ανά δόση!

Σύμφωνα με το συμβόλαιο με των Pfizer-BioNTech το οποίο διέρρευσε, η ΕΕ συμφώνησε να πληρώσει κατά μέσο όρο 15,5 ευρώ για τις πρώτες 200 εκατομμύρια δόσεις, ενώ το κόστος θα φτάσει μέχρι και τα 19,5 δολ. στον επόμενο συμβόλαιο.

Απίστευτη «μπάζα» που μάλλον εξηγεί και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για το συγκεκριμένο εμβόλιο (είχε έρθει ο ίδιος ο Α.Μπουρλά στο Μαξίμου τον περασμένο Σεπτέμβριο)... Την ίδια στιγμή η Ρωσία ανακοινώνει τιμή πώλησης μόλις 8,3 ευρώ ανά δόση!

>
Σύμφωνα με το συμβόλαιο με την Pfizer το οποίο διέρρευσε, η ΕΕ συμφώνησε να πληρώσει κατά μέσο όρο 15,5 ευρώ για τις πρώτες 200 εκατομμύρια δόσεις. Συμφώνησε επίσης να πληρώσει την ίδια τιμή για άλλες 100 εκατομμύρια δόσεις με δικαίωμα προαίρεσης τις οποίες παρήγγειλε μέσα σε μια προθεσμία που ορίζεται στο συμβόλαιο. Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής θα έπρεπε να πληρώσει 17,5 ευρώ τη δόση.

Η ΕΕ υπέγραψε τον Ιανουάριο ένα δεύτερο συμβόλαιο για άλλα 300 εκατομμύρια δόσεις με τις Pfizer-BioNTech στο οποίο σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ κράτησε την ίδια τιμή με αυτήν του αρχικού συμβολαίου.

Το έγγραφο που διέρρευσε δείχνει ακόμη πως η ΕΕ πλήρωσε προκαταβολικά στις Pfizer και BioNTech 700 εκατομμύρια ευρώ τον Δεκέμβριο ώστε να εξασφαλίσει τα πρώτα 200 εκατομμύρια δόσεις.

Η ΕΕ διαπραγματεύεται τώρα ένα τρίτο συμβόλαιο για συνολικά 1,8 δισ. δόσεις με τις δύο εταιρείες έναντι 19,5 ευρώ (!) τη δόση, το οποίο θα έχει αυστηρότερους όρους παράδοσης και δικαίωμα προαίρεσης της ΕΕ να παραγγείλει ενισχυμένα εμβόλια που θα καλύπτουν παραλλαγμένα στελέχη του ιού.

Αντίθετα, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορωνοϊού θα πωλείται στις χώρες του εξωτερικού στην τιμή των -μόλις- 8,3 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF, Κιρίλ Ντμίτριεφ.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν έχει παρουσιάσει καμία σημαντική παρενέργεια, όπως τα εμβόλια mRNA ή το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Θα πωλούμε το εμβόλιο περίπου σ' αυτή την τιμή που έχει ορισθεί αυτή τη στιγμή. Δεν θα έχουμε σημαντικά οφέλη από τα κέρδη, αλλά απλώς προσπαθούμε να αποσβέσουμε τις επενδύσεις που έχουμε κάνει» δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι δημιουργοί του εμβολίου θεωρούν ότι αυτό είναι ζήτημα ευθύνης ενώπιον της κοινωνίας.

Απορείς ακόμα γιατί η «Δύση» εμβολιάζει μετά μανίας τους πληθυσμούς της...«για το καλό τους»; Ελπίζω να μην νομίζεις όντως ότι εμβολιάζεσαι «δωρεάν»...!


ΠΗΓΗ
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2021/04/pfizer-biontech-100-sputnik-v.html

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ορθως πραττεις, Τακη Τσουκαλα en.uoa.gr αισχρονεκρε βοθυνε, μητρουβρι Καμορινε Μητρουβρις Πασχαλης Νεκρό-πατε 1926 metrosport.gr imis.gr https://www.youtube.com/watch?v=6B_6K-splRU Πασχαλης Οδοντιδας 1926 sis,gov.eg Eρμοχοινιος γη vs Πασχαλη Καμορα maroussi.gr Πιδω Αμαρουσιου vs Πασχαλη Καμορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή