Ξέφραγο αμπέλι! Με τουρκικά πιστοποιητικά υγείας και χωρίς έλεγχο περνάνε από το Τελωνείο Χίου οι Τούρκοι οδηγοί!






Επαφιόμαστε δηλαδή στην… ειλικρίνεια των Τούρκων;



Μια αποκάλυψη ενδεικτική του τρόπου λειτουργίας του ελληνικού κράτους εν μέσω πανδημίας κάνει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «πολίτης» της Χίου. Σύμφωνα με αυτήν, οι Τούρκοι οδηγοί που φθάνουν από τον Τσεσμέ (που είναι απέναντι από το νησί της μαστίχας) τρεις φορές την εβδομάδα, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους έλεγχο στο Τελωνείο Χίου!

Και ακόμα και αν γίνει κάποιος έλεγχος, το μόνο που φέρουν (και προφανώς είναι αρκετό για τις ελληνικές Αρχές), είναι ένα τουρκικό
πιστοποιητικό υγείας ότι έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ κορωνοϊού (ούτε καν το χαρτί του ίδιου του τεστ) 72 ώρες πριν την άφιξή τους στη Χίο!

Επαφιόμαστε δηλαδή στην… ειλικρίνεια των Τούρκων για την προστασία του νησιού από τα εισαγόμενα κρούσματα σε μια περίοδο που το τρίτο κύμα κορωνοϊού σαρώνει παντού;

Τι αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του «πολίτη»:

Μία άλλη διάσταση τη στιγμή που η τοπική κοινωνία αναζητά διακαώς τρόπος να προστατευθεί απέναντι στην πανδημία, αναδεικνύουν οι ολοένα αυξανόμενες καταγγελίες πολιτών στον «π» ότι οι Τούρκοι οδηγοί που φθάνουν από τον Τσεσμέ 3 φορές την εβδομάδα, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους έλεγχο στο Τελωνείο Χίου.

Ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι και το γεγονός ότι ενώ πριν μερικούς μήνες δόθηκε εξαίρεση στην πραγματοποίηση 2 δρομολογίων την εβδομάδα, πλέον και εν μέσω τρίτου κύματος τα δρομολόγια αυξήθηκαν σε 3 την ημέρα για 3 ημέρες της εβδομάδας.

«Έχουν πιστοποιητικό αλλά…»

Τις υποψίες των κατοίκων που κατήγγειλαν την παραπάνω κατάσταση στον «π», τη στιγμή που ζητούμενο για όλους είναι η θωράκιση της Χίου από τα εισαγόμενα κρούσματα, επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, σημειώνοντας όμως ότι οι οδηγοί φέρουν τουρκικό πιστοποιητικό υγείας ότι έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ 72 ώρες
πριν την άφιξή τους στη Χίο.

Ερωτώμενος από τον «π» εάν μπορεί κάποιος να εμπιστευθεί την Τουρκία τη στιγμή που η αλήθεια για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων στη γείτονα παραποιείται συνεχώς, ο κ. Βρουλής παραδέχθηκε ότι, ο συγκεκριμένος προβληματισμός είναι υπαρκτός και έχει διατυπωθεί τόσο από τον ίδιο όσο και από το Λιμεναρχείο Χίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στο Τελωνείο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η πραγματική υγεία των οδηγών από την Τουρκία συμβαδίζει με τα πιστοποιητικά υγείας που φέρουν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι στόχος είναι η καλύτερη οργάνωση και όχι ο πανικός.

https://www.newsbreak.gr/ellada/183251/toyrkika-pistopoiitika-ygeias-choris-elegcho/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια