Οι Τούρκοι λένε θα μπουν «σε 4 μέρες στη Θεσσαλονίκη και σε 12 στην Αθήνα» και θα πάρουν «σε μια νύχτα» όλα τα νησιά!



Στο παγκόσμιας εμβέλειας CNN TURK, όχι σε κανένα τυχαίο τοπικό κανάλι, οι Τούρκοι «αναλυτές» ξεσπαθώνουν κατά της Ελλάδας! Την ίδια στιγμή, η τουρκική εφημερίδα Yeni Akit αναφερόμενη στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», λέει ότι η χώρα μας «και πάλι θα κλαφτεί στις ΗΠΑ και την Ευρώπη καθώς 170 τουρκικά πολεμικά πλοία αναλαμβάνουν δράση»!



Από: newsbreak.gr

«Ήρθαν σήμερα νέα που θα αναστατώσουν την Ελλάδα και θα κλαφτεί πάλι προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. 170 τουρκικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο και το Αιγαίο για την άσκηση Mavi Vatan», αναφέρει χαρακτηριστικά στον τίτλο της η τουρκική εφημερίδα.


«Σε μια νύχτα όλα τα νησιά θα περάσουν στην πλευρά της Τουρκίας»

Καταρχήν, ο Εράι Γκιουτσουλέρ, απόστρατος, που διδάσκει σε πανεπιστήμιο και θεωρείται στην Τουρκία από τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας είπε τα εξής, όπως μεταφέρουν τα tourkikanea, ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει εξελιχθεί σε… βραχνά των Τούρκων:

«Η Αλεξανδρούπολη είναι πολύ σημαντική. Η Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 1920, όταν ο ελληνικός στρατός επιτέθηκε στην Τουρκία, ήταν ένα μέρος που χρησιμοποιήθηκε ως βασικό σημείο μεταφορών. Υπό αυτή την έννοια είναι ένα άκρως βολικό σημείο
. Δεν είναι τυχαία η ίδρυση και χερσαίας και ναυτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη. Επιπρόσθετα σε αυτό 4 ακόμη βάσεις στην ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας και εντέλει και στην Κρήτη και στην Κύπρο. Βλέπετε όταν ρωτάμε για ποιο λόγο κάνετε τόσο μεγάλες εγκαταστάσεις; μας λένε πως είναι για την Ρωσία. Ρωτάω λοιπόν που είναι η Ρωσία; Που είναι εδώ η Ρωσία; Δείτε ενδεχομένως από στρατηγική σκοπιά, σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό να είναι κατά της Ρωσίας, αλλά εδώ σε πρώτο στάδιο ο στόχος είναι η Τουρκία».

Και συνέχισε αναφερόμενος και στις δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονται στη Θράκη (και όχι μόνο), για να καταλήξει στα ελληνικά νησιά: «Κάποιοι σκέφτονται πως ‘είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και δεν μπορεί να μας γίνει επίθεση’. Πλέον δεν μπορείτε να το σκέφτεστε αυτό. Αν εδώ υπάρχει οπλισμός δεν υπάρχει καμία εγγύηση σχετικά με το προς τα που και σε ποιον θα στραφούν. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση σχετικά με το σε ποιόν και πως θα σκάσουν και θα πυροβολήσουν. Δείτε εδώ ακόμη και πίσω από την απόκρυψη και προστασία στην Ελλάδα εκείνων των πραξικοπηματιών και προδοτών, πίσω απ’ όλα βρίσκεται η Αμερική. Τώρα αν με ρωτάτε αν το αντιλαμβάνομαι αυτό σαν μια συμβατική απειλή κατά της Τουρκίας (σ.σ. τους Αμερικανούς στη Θράκη), όχι δεν το βλέπω. Διότι να εισέλθουν σε κάτι τέτοιο, εέε πως να το πω, υπάρχει μία τουρκική παροιμία. ‘Πας για κάτι καλύτερο και χάνεις και αυτό που έχεις, διότι σε μια νύχτα όλα τα νησιά θα περάσουν στην πλευρά της Τουρκίας».


«Θα μπούμε σε 4 μέρες στην Θεσσαλονίκη και σε 12 μέρες στην Αθήνα»

Μετά τον Εράι Γκιουτσουλέρ, ήταν η σειρά του Χακάν Μπαϊρακτσί να καταθέσει τη δική του… ανάλυση και εκτίμηση για το τι θα γίνει αν η Ελλάδα επιτεθεί στην Τουρκία (μετάφραση από tourkikanea):

«Να πούμε πως σε περίπτωση που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από οποιοδήποτε μέρος χερσαίο ή θαλάσσιο και για οποιοδήποτε λόγο κάνουν επίθεση στην τουρκική Δημοκρατία δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα 6χλμ σε προέλαση αλλά θα καταστραφούν και θα εξαφανιστούν (…) Αλλά αν μας εκνευρίζουν και αυτό το λέω μόνο συγκριτικά, θα μπούμε σε 4 μέρες στην Θεσσαλονίκη και σε 12 μέρες στην Αθήνα. Κάνοντας την Ελλάδα άνω-κάτω».

http://www.freepen.gr/2021/03/4-12.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια