κ. Εισαγγελέα και ΑΠΔΠΧ έχετε μάθει το νέο ατόπημα του ΥΠΑΙΘ; Το Webex μας παρακολουθεί τώρα μέσα στο σπίτι μας;









Σχόλιο ID-on't: Το Webex παρακολουθεί τώρα μέσα το σπίτι μας; Νέο ατόπημα του ΥΠΑΙΘ... Η νέα εφαρμογή που αντίκρυσαν οι εκπαιδευτικοί στο menu του WEBEX είναι νομικά προβληματική και δικαστικά ελεγκτέα , διότι παραβιάζει την ιδιωτικότητα της οικογένειας : Ένας τρίτος (εκπαιδευτικός) αποκτά ανεξέλεκτη ακουστική εποπτεία του ιδιωτικού χώρου της κατοικίας, που ταυτόχρονα είναι και άσυλο . Μπορεί την ώρα του μαθήματος λ.χ. σε ένα σπίτι στενό ή που για πολλούς λόγους δεν έχει απομονωμένο δωμάτιο, να διεξαχθούν ταυτόχρονα στο παρασκήνιο συζητήσεις γονέων κλπ που να αφορούν προσωπικά δεδομένα λ.χ. για την υγεία τους, πόσα χρήματα τους έμειναν, για την ανεργία τους κλπ Ταυτόχρονα άλλα αδελφάκια ή ηλικιωμένοι με μειωμένη αντίληψη μπορεί να λένε αφελώς φράσεις που υποκρύπτουν μυστικά της οικογένειας. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο σε κάθε σπίτι. Επιπλεον κανείς δεν διασφαλίζει ότι και τρίτοι
-μη εκπαιδευτικοί- θα ανοίγουν εξ αποστάσεως τα μικρόφωνα ή και την κάμερα. Άλλωστε έχουν συμβεί από λάθη διαρροές λογαρισμών/κωδικών εκπαιδευτικών. Συμπερασματικά μια τέτοια επισφαλής εφαρμογή θα έπρεπε να μην υπάρχει καθόλου. Αν όμως υπάρξει οποιαδήποτε άλλη πιο ασφαλής λύση για τον νομικά παραδεκτό και ψυχοπαιδαγωγικά ορθό έλεγχο της προσοχής των μαθητών στα τηλεμαθήματα, θα πρέπει να υπάρχει ρητή αποδοχή με αυξημένη τυπικότητα και υπογραφή του κηδεμόνα , που μόνο αυτός είναι ικανός για δικαιοπραξία και εκχωρήσεις αδειών που αφορούν την ιδιωτικότητα και όχι φυσικά το ανήλικο παιδί του.

__________________


Πλέον ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να ανοίγει το μικρόφωνο στους μαθητές χωρίς να χρειάζεται να πατήσουν «αποδοχή» - Αναλυτικές οδηγίες

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ενημερώνει για μια νέα εφαρμογή που απέκτησε το Webex, της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για την τηλεκπαίδευση στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Πλέον ο host (εκπαιδευτικός) μπορεί να κάνει unmute (άνοιγμα μικροφώνου) σε οποιονδήποτε συμμετέχοντα/participant (μαθητές) χωρίς να εμφανίζεται προειδοποίηση.

Η δυνατότητα να δίνεται απευθείας ο ήχος στους μαθητές είχε ζητηθεί από δασκάλους μικρών τάξεων, ώστε να μην χρειάζεται να πατήσουν «αποδοχή» με τη βοήθεια του κηδεμόνα.

Αναλυτικές οδηγίες

Ο εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει unmute οποιοδήποτε μαθητή χωρίς καμία προειδοποίηση να εμφανίζεται στο μαθητή.

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ενεργοποιημένο για όλους και ονομάζεται Moderated Unmute Mode.

Επίσης υπάρχει και μία ένδειξη πάνω αριστερά ότι το Meeting είναι σε Moderated Unmute Mode για να το γνωρίζουν και οι participants.



Για το λόγο αυτό η εφαρμογή του Webex θα πρέπει να είναι ενημερωμένη ή να έχετε κατεβάσει και εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση.

Ανοίγοντας την εφαρμογή αν στο πάνω μέρος δείτε την ένδειξη update θα πρέπει να πατήσετε εκεί ώστε να εγκατασταθεί η νέα έκδοση.

Δείτε την εικόνα που ακολουθεί η ένδειξη update αν υπάρχει θα είναι στο κόκκινο πλαίσιο.



Το χαρακτηριστικό αυτό μπορείτε να το απενεργοποιήσετε και να ενημερώνει τους μαθητές η εφαρμογή αν ο εκπαιδευτικός κάνει unmute το μικρόφωνο, από το προσωπικό σας δωμάτιο.

Πηγαίνετε αριστερά στο μενού στο Preferenses, επιλέγετε My Personal Room και αποεπιλέγετε Allow the host and cohosts to unmute participants (Moderated unmute mode).



(Πηγή: alfavita.gr)

_______________________

Ο κηδεμόνας φυσικά
διατηρεί δικαίωμα να υποβάλει μια απλή Δήλωση Εναντίωσης στον Δντη του Σχολείου, ώστε να του διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει η χρήση της εφαρμογής αυτής από κανέναν εκπαιδευτικό προς τον ανηλικο μαθητή".

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δεν πρόλαβε ακόμη να "στεγνώσει" η ψηφιακή μας "μελάνη" και επαληθευτήκαμε: Πληροφορηθήκαμε από μαθητές ότι άγνωστοι μπήκαν την ώρα του διαδικτυακού μαθήματος σε Δημοτικό Σχολείο μέσα στο λογαρισμό του δασκάλου και αφού τον απέβαλαν (2) δύο φορές από το περιβάλλον του, άρχισαν να ανοιγοκλείνουν εξ'αποστάσεως τα μικρόφωνα των μαθητών και να τους γράφουν υβριστικά μηνύματα στο Chat. Περιμένουμε την έρευνα και το "Πόρισμα" του ΥΠΑΙΘ, που ελπίζουμε αυτή τη φορά να είναι ειλικρινές με τον εαυτό του.




id-ont.org

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2021/02/webex.html

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια