Ερντογάν προς εθελοτυφλούντες: Θα συνεχίσουμε έως το τέλος τη δουλειά που έχουμε αρχίσει σε Ανατ. Μεσόγειο και Αιγαίο







Ο Erdogan διαμηνύει ότι η Τουρκία δεν αλλάζει στάση όσον αφορά τις διεκδικήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

Την ελληνοτουρκική κόντρα συντηρεί με νέες του δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip
Erdogan, λίγες ημέρες από η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε το πάγωμα των εργασιών του Oruc Reis.
Σήμερα (30/7/2020), ο Erdogan αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να εκτοξεύσει νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.
«Θα συνεχίσουμε έως το τέλος τη δουλειά που έχουμε αρχίσει στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο ώστε να προστατέψουμε τα δικαιώματα μας» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.


Των δηλώσεων Erdogan, προηγήθηκε ανακοίνωση του State Department, που ζητά από την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες προκλητικά βήματα τα οποία κλιμακώνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν βαθιά προβληματισμένες από τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων εντός των υδάτων της Κύπρου.

Αυτά τα προκλητικά βήματα αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του State Department.

Σημειώνεται ότι το Barbaros έδωσε λίγο μετά τις 06:00 σήμερα Πέμπτη 30 Ιουλίου το πρωί στίγμα κοντά στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

https://hellas-now.com/erntogan-pros-ethelotyfloyntes-tha-synechisoyme-eos-to-telos/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια