Καλώς τους...επενδυτές! - «Πρόσφυγες» φτάνουν στην Ευρώπη με σκύλο, smartphone και κοσμήματα





Σήμανε νέο συναγερμό ο Σαλβίνι-Λιγότερο από το 40% των απελαθέντων παράνομων μεταναστών εγκαταλείπουν την ΕΕ
Την Τρίτη, ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Ιταλία
έγινε viral παρουσιάζοντας τους λεγόμενους πρόσφυγες από την Τυνησία που φθάνουν σε ένα ιταλικό λιμάνι και οι ίδιοι οι μετανάστες μοιάζουν περισσότερο με τουρίστες παρά αιτούντες άσυλο που χρειάζονται προστασία.

Ένας από αυτούς που εφιστά την προσοχή στο βίντεο είναι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματτέο Σαλβίνι. Η Ιταλία και οι Ιταλοί χλευάζονται εδώ χάρη στη νέα κυβέρνηση, ήταν το “τιτίβισμα” του Salvini.

Λιγότερο από το 40% των απελαθέντων παράνομων μεταναστών εγκαταλείπουν την ΕΕ

Στο μεταξύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), λιγότερο από το 40% των απελαθέντων παράνομων μεταναστών επιστρέφουν τελικά στη χώρα καταγωγής τους ή σε τρίτη χώρα. Αυτό είναι προφανές από ένα δείγμα ελέγχου από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ECA). Από το 2008, περίπου 500.000 παράνομοι μετανάστες διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ετησίως. Κατά μέσο όρο, μόνο το 38% εξ αυτών επιστρέφουν τελικά στη χώρα καταγωγής τους ή στη χώρα από την οποία ταξίδεψαν στην ΕΕ. Για επιστροφές σε χώρες εκτός της ευρωπαϊκής ηπείρου, το ποσοστό αυτό πέφτει κάτω από το 30%. Για το 2018,
αυτά τα στοιχεία ήταν μόνο 36% και 25% αντίστοιχα.

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο εξετάζει την πολιτική επιστροφής της ΕΕ για τους παράνομους μετανάστες. Για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε ένα σχέδιο δράσης για την επιστροφή το 2015. Δήλωσε ότι η επανεισδοχή παράνομων μεταναστών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στις σχέσεις με τρίτες χώρες. Ένα «πλαίσιο εταιρικής σχέσης για τη μετανάστευση» εισήχθη το 2016, το οποίο περιελάμβανε τη διευκόλυνση των θεωρήσεων και την αναπτυξιακή βοήθεια για ορισμένες χώρες με αντάλλαγμα τη δέσμευσή τους να επιστρέψουν περισσότερους μετανάστες. Ένα ανανεωμένο σχέδιο δράσης με νέες προτάσεις ακολούθησε το 2017. Η ΕΕ συνήψε 18 νομικά δεσμευτικές συμφωνίες επανεισδοχής με τρίτες χώρες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, πολλές χώρες συχνά δεν επιθυμούν να συνάψουν μια τέτοια συμφωνία. Ακόμη και σε πολλές χώρες με τις οποίες έχουν ήδη συναφθεί συμφωνίες, το ποσοστό απόδοσης παραμένει εξαιρετικά χαμηλό.


Άγγελος Ρούσσος
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/07/smartphone.html





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια