Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-Με Αφορμή Την Σχεδόν Μηδενική Αντίδραση Της Δύσης Στην Μετατροπή Της Αγίας Σοφiας Σε Τζαμί…



Ποτέ δεν είναι ,ό,τι φαίνεται…Το είπαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, οι στυλοβάτες της παγκόσμιας φιλοσοφίας. Επί του προκειμένου λοιπόν. Η «Αγιά Σοφιά» πάλι τζαμί…
Η Αγιά Σοφιά μας, των θρύλων και των ανεκπλήρωτων ονείρων του τάλανος ελληνοχριστιανικού πολιτισμού και καθημαγμένου δυστυχώς λαού ,δοκιμάζεται και πάλι από τις δαιμονικές εξάρσεις ενός παραπαίοντος Οθωμανού ηγέτη, του πόντιου εξωμότη Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν. Φυσικά και η θλίψη κάθε Έλληνα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη ,όταν παρατηρεί το μογιλάλο ύφος μιας “άβουλης Δύσης” σε όσα ανίερα εξήγγειλε πριν από λίγες ημέρες ο σύγχρονος “Σουλτάνος”, σε μια προσπάθεια να συσκοτίσει τα όσα πλείστα προβλήματα αντιμετωπίζει η χώρα του, στο όνομα ενός άκαρπου και χωρίς πραγματικό αντίκρισμα , μεγαλοϊδεατισμού.


Γιατί όμως φτάσαμε έως εδώ ,γιατί ο νεόκοπος ,ισλαμικής ροπής και επιρροής ,
” Στάλιν και Χίτλερ “συνάμα ,έφτασε να υλοποιεί χωρίς αντιδράσεις ,όσα πριν από λίγο καιρό διασάλπισε ,δίχως φόβο και δέος ,έναντι Θεού και ανθρώπων…;!

Οι πραγματικές αιτίες πρέπει να αναζητηθούν πολλές εκατονταετίες πίσω. Το μικρόβιο της ανθρώπινης αλαζονείας και ξιπασιάς χτύπησε και τον Χριστιανικό κόσμο. Οι Χριστιανοί της Ανατολής και Δύσης διαφωνούσαν για τις παπικές αξιώσεις και το Filioque. Ήσαν οι κύριες αιτίες και διαφορές που οδήγησαν στο Σχίσμα της αδιαίρετης Χριστιανικής εκκλησίας, το μη σωτήριο έτος 1054 μ.Χ .Το μυσαρό και συνάμα καταστροφικό Σχίσμα σταδιακά αποξένωσε τις σχέσεις Ορθόδοξης Ανατολής και της Λατινικής Δύσης.

Η επιδείνωση των σχέσεων των επιταχύνθηκε από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις που σημειώθηκαν κυρίως στον 8ο αιώνα .Αποτέλεσμα των κοινωνικοπολιτικών αυτών εξελίξεων υπήρξε η ανασύσταση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τους Φράγκους που ορθώθηκε δυστυχώς ως ανταγωνίστρια δύναμη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η Ρώμη που μέχρι τότε ήταν τμήμα του Βυζαντινού Κόσμου, περνούσε προοδευτικά στην επιρροή των Φράγκων, ιδιαίτερα από την εποχή του Καρλομάγνου. Από την περίοδο εκείνη γεννήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για το λεγόμενο μεγάλο Σχίσμα και έλλειπαν μόνο οι αφορμές ,που δεν άργησαν να έλθουν…

Όπως αναφέρθηκε τα δυο μεγάλα αγκάθια που οδήγησαν στο Σχίσμα ήταν οι παπικές αξιώσεις και το Filioque. Οι παπικές αξιώσεις συνοψίζονται στο Πρωτείο του Ποντίφικα έναντι των άλλων τεσσάρων Πατριαρχών της Ανατολής (Κων/πόλεως, Αλεξανδρείας ,Αντιοχείας και Ιεροσολύμων).Η άλλη μεγάλη δυσκολία το Filioque, δηλαδή η διαμάχη με την διατύπωση του συμβόλου της Πίστεως (πιστεύω)για το “Άγιο Πνεύμα” εκπορευόμενο όχι μόνο από τον Πατέρα Θεό αλλά και από τον Υιό. Μια σειρά γεγονότων θα ροκανίσουν την ραχοκοκαλιά της Κωνσταντινούπολης ,γιατί ο λατίνος Πάπας δεν ανέχεται να χάσει το Πρωτείο.

Η διαμάχη Ιγνατίου και Φωτίου για τον θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 857 οδήγησε τελικά με την στήριξη του αυτοκράτορα Βασιλείου του Α στην επιβολή του Ιγνατίου ,εκλεκτού του Πάπα…Νέα διαμάχη ,νέα διχόνοια επί Πατριαρχίας του Μιχαήλ Κηρουλαρίου που θέλησε να αντιπαρατεθεί στις προσπάθειες του Πάπα να ελέγξει τις βυζαντινές επαρχίες της Κάτω Ιταλίας .Ο Πάπας από την πλευρά του αμφισβήτησε τον τίτλο του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Μιχαήλ και ζήτησε να υπαχθούν στη δικαιοδοσία του οι εκκλησίες της Βουλγαρίας και Ιλλυρίας …Οι αμοιβαίοι αφορισμοί ήταν η φυσική εξέλιξη της καταστροφικής αυτής εκκλησιαστικής διχόνοιας. Δεν θέλει πολύ αλλά από εκεί και πέρα η παπική αδιαλλαξία οδηγεί στο πρώτο χτύπημα για την άλωση της “Πόλης”.

Την κατάληψη της από τους αιμοσταγείς Φράγκους σταυροφόρους το έτος 1204μ.Χ .Έστω κι αν οι Βυζαντινοί ανακατέλαβαν την Κων/πολη το 1261 ,οι δυτικοί δεν έπαψαν να ασκούν μια άνευ προηγουμένου επιρροή σε πολλά μέρη της παλιάς Αυτοκρατορίας .Τελικά προτίμησαν να την εγκαταλείψουν ,βορά στους Οθωμανούς, παρά να την υπερασπιστούν .Γιατί δεν αντέχουν την Ορθοδοξία ούτε τον Ελληνισμό.
.! Τους ήταν ως φαίνεται αδιάφορο ,ότι η Πόλη έπεσε σε χέρια αλλοθρήσκων…έστω κι αν οι Βυζαντινοί λίγο πριν την πτώση της Βασιλεύουσας υπήρξαν αποδεδειγμένα ενωτικοί και δεν επιδίωκαν διατήρηση του Σχίσματος !

Οι παπικοί και γενικότερα οι Χριστιανοί της Δύσης (π.χ Προτεστάντες ,Καλβινιστές και άλλοι λογής- λογής υποτιθέμενοι Χριστιανοί)αναδεικνύουν μια άνευ προηγουμένου αποστροφή ακόμη και τώρα σε οτιδήποτε Ορθόδοξο .Γι αυτό και δεν τους νοιάζει ,αν η μεγαλοπρεπής Αγία του Θεού Σοφία ,βεβηλώνεται από τον “καλικάντζαρο” Ερντογάν. Δεν τους νοιάζει, αν την μαγαρίζουν οι ψαλμωδίες του Ιμάμη…Αφού οι ίδιοι οι ακατονόμαστοι “Χριστιανοί της Δύσης” την ταπείνωσαν τόσους αιώνες πριν ,προκειμένου να μπουν μέσα σε αυτήν οι ορδές των βαρβάρων ,για να σφάξουν ,να ρημάξουν ,να καταστρέψουν…Γιατί δεν άντεχαν την καθαρότητα της Ορθόδοξης Πίστης ,της Πίστης που σώζει, μακριά από αιρέσεις ,από θολές δοξασίες .Της Ορθόδοξης Πίστης ,που αναβλύζει από τον ζωοδότη Χριστό! Γιατί δυστυχώς όλοι έχουμε δει ,την έχουμε αισθανθεί, την προσπάθεια ένταξης της καθαρής ζείδωρης Πίστης μας στην δαιμονικής προέλευσης και κατεύθυνσης “πανθρησκεία…”.Και βέβαια σε αυτό συνυπαίτια είναι μια σεβαστή μερίδα και του δικού μας υψηλόβαθμου κλήρου ,που έχει συμβιβαστεί με όλα αυτά ,δεν μιλάει, δεν αντιδρά, τα ανέχεται ,μακριά από την αποστολή και τον προορισμό της …

Καταλάβατε τώρα Συνέλληνες ,γιατί η αδράνεια της δύσης και η ανοχή των δικών μας είναι ίσως μέρος ενός καλά οργανωμένου σχεδίου..;! Μερικοί από εσάς ,διαβάζοντας τις σκέψεις αυτές θα φρίξετε…Αναρωτηθείτε όμως ,τι έχετε να αντιτάξετε στον ανηλεή διωγμό της Ορθόδοξης Πίστης στον Χριστό μας ,εκτός από γύμνια επιχειρημάτων και έρημο ψυχής …Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν εγρήγορση…!

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο


https://voicenews.gr/
https://www.ksipnistere.com/2020/07/i.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια