Βόμβα Καλεντερίδη: Μην εκπλαγείτε αν αύριο Ισραήλ-Παλαιστίνη-Αίγυπτος υπογράψουν με την Τουρκία και μας εξαφανίσουν




Freepen.gr - Στο στούντιο των «Αντιθέσεων», ήταν κεντρικός καλεσμένος ο Γεωπολιτικός Αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμων», Σάββας Καλεντερίδης. Βασικό μενού της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας συζήτησης ήταν:


- Οι Τουρκικές προκλήσεις, οι Ελληνοτουρκικές
σχέσεις και οι Γεωπολιτικές Μεταβλητές σε Μεσόγειο και Ευρασία, ο ρόλος της Ε.Ε. του ΝΑΤΟ και των μεγάλων παικτών ισχύος.

- Η «Μυστική Διπλωματία», οι επιδιώξεις της Γερμανίας, ο Γαλλικός παράγοντας και οι επιδιώξεις ΗΠΑ- Ρωσίας από τον Καύκασο έως την Λιβύη.

- Ο Γεωπολιτικός και όχι μόνο συμβολισμός της μετατροπής σε τζαμί, της Αγίας Σοφίας! Οι κρυφές και φανερές επιδιώξεις στην Ελληνοτουρκική διελκυστίνδα. Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ , το Κυπριακό και η εσωτερική συζήτηση για την βάση εκκίνησης μίας Εθνικής Στρατηγικής.

Η συζήτηση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι Αντιθέσεις του Γιώργου Σαχίνη είναι η μοναδική ίσως εκπομπή που ασχολείται επίμονα και αποκαλυπτικά με την ευρύτερη υπό διαμόρφωση αναδιάταξη του σκηνικού και της γεωγραφίας της περιοχής μας. Ωστόσο σημειώνουμε την αποστροφή του Σάββα Καλεντερίδη σχετικά με την απόπειρα της Τουρκίας να μοιράσει ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ, δηλαδή ξένα χωράφια, με τις υπόλοιπες χώρες τις περιοχής.


Αποκαλύπτει χαρακτηριστικά ότι Τουρκία και Ισραήλ βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με το Ισραήλ για το μοίρασμα της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας τονίζοντας με νόημα να μην ακούμε τις εκάστοτε διαψεύσεις.


«Και να μην εκπλαγούμε αν δούμε αύριο και το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και μεθαύριο την Αίγυπτο να υπογράφουν με την Τουρκία να εξαφανίζουν την Κύπρο και στην ουσία και την Ελλάδα»


Ο Σάββας
Καλεντερίδης αναφέρει ότι παρά το αγκάθι που λέγεται Σίσι για την Τουρκία, η Αγκυρα στέλνει σήματα και στο Κάιρο στοχεύοντας στο τέλος να καταστήσει την ανατολική Μεσόγειο μια τουρκική λίμνη.



Η λύση κατά το Σάββα Καλεντερίδη είναι κάτι που έχουμε σημειώσει κι εμείς αρκετές φορές σε κείμενά μας. Άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και οριοθέτηση με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Στην εκπομπή παρεμβαίνουν επίσης:


- Ο Ομότιμος Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης
- Ο συντάκτης και αναλυτής στην Εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, συγγραφέας –ερευνητής, Κώστας Βενιζέλος
- Ο Νομικός – Οθωμανολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος

Και οι Βασίλης Λύκος Διδάκτορας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Τηλέμαχος Μουδατσάκης Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης / Συγγραφέας - Σκηνοθέτης
http://www.freepen.gr/2020/07/blog-post_528.html?fbclid=IwAR0jAMicx2FpqyslciZvq31G3LnmqI_DVVwJCoRg2PAu2HeSHgQvcgKp2Fg

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια