Ποιά Νησιά Πιστεύουν Οι ΗΠΑ Ότι Η Ελλάδα Θα Χάσει Σε Ένα Πόλεμο Με Την Τουρκία Και Γιατί Η Ρωσία Δέν Θα Βοηθήσει Την Ελλάδα!


Τι θα κάνει η Ρωσία στην περίπτωση ενός Ελληνοτουρκικού Πολεμου, και ποιές Χώρες θα πάρουν θέση Υπέρ της Ελλάδας!


Η Ρωσία δέν έχει κανένα λόγο να βοηθήσει την Ελλάδα αν ξεσπάσει ένας Ελληνοτουρκικός Πόλεμος με αφορμή τα χωρικά ύδατα-υφαλοκρηπίδα, μιας και σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές, η Ελλάδα έχει γίνει ένα απέραντο Νατοικό Προτεκτοράτο, με Στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ διασκορπισμένες από άκρη σε άκρη σε όλη την επικράτεια,απειλώντας τα Ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή!


Τι θα κάνει η Ρωσία στην περίπτωση ενός Ελληνοτουρκικού Πολεμου, και ποιές Χώρες θα πάρουν θέση Υπέρ της Ελλάδας!

Η Ρωσία θα προτιμήσει να μείνει ουδέτερη σε ένα Ελληνοτουρκικό Πόλεμο, αφού μια σύγκρουση δύο Κρατών Μελών του ΝΑΤΟ, εξυπηρετεί τα Ρωσικά Σχέδια για αποδυνάμωση, η ακόμα καλύτερα την διάλυση του ΝΑΤΟ που μπορεί να φέρει αυτή η σύγκρουση, μιας και αναγκαστικά πολλές Χώρες της ΕΕ, θα πρέπει να επιλέξουν Στρατόπεδο,πράγμα που θα διχάσει πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες, και θα κινδυνέψει η συνοχή της ΕΕ!

Ο Ρόλος των ΗΠΑ-Αγγλίας σε ένα Ελληνοτουρκικό Πόλεμο!

Οι ΗΠΑ και Αγγλία θέλουν να φαίνονται οτι είναι 50-50 απέναντι σε Ελλάδα-Τουρκία, αλλά στην πραγματικότητα είναι 60% υπέρ Τουρκίας και 40% υπέρ Ελλάδας!

Αναλυτικά: Οι ΗΠΑ θέλουν σε ένα Ελληνοτουρκικό Πόλεμο η Τουρκία να καταλάβει το σύμπλεγμα Καστελλόριζου ή σύμπλεγμα Μεγίστης, που περιλαμβάνει τις νησίδες και βραχονησίδες: Άγιος Γεώργιος, Αγριέλαια, Βουτσάκια, Μεγάλο Μαύρο Ποϊνί, Μικρό Μαύρο Ποϊνί, Πολύφαδος ένα, Πολύφαδος δύο, Ρω, Σαβούρα, Στρογγυλή, Τραγονέρα, Ψωμί και Ψωραδιά, που ανήκουν στην Ελλάδα.

Οι συγκεκριμένες απώλειες αυτών των νησίδων-βραχονησίδες, θα φέρει ικανοποιήσει στην Τουρκία, και τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας ώς αίσθημα Ηττημένου, με την λιγότερη απώλεια Ελληνικού εδάφους που θα μπορούσε να προκύψει σε αυτόν τον Πόλεμο!

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι τα Περισσότερα Ελληνικά Κόμματα μπορούν να συμβιβαστούν σε αυτές τις απώλειες, παρά η Ελλάδα να χάσει
π χ 2 με 3 μεγάλα Νησιά στο Αιγαίο, όπου εκεί ο Πόλεμος θα γενικευτεί από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, από το Αιγαίο ως το Έβρο! Όσον αφορά τα συμφέροντα της Αγγλίας, αυτά προορίζονται αποκλειστικά στο να διατηρήσει της Βάσης της στην Κύπρο, με την διχοτόμηση του Νησιού να παραμένει!



Οι Χώρες της ΕΕ που θα στηρίξουν την Ελλάδα στα Λόγια αλλά ΟΧΙ στις πράξεις!

ΘΑ ΕΙΝΑΙ: Ιταλία,Ισπανία,Γερμανία!

Η Γαλλία ίσως κάνει την διαφορά, αλλά θα είναι απελπιστικά μόνη,και μάλλον δεν θα μάς βοηθήσει με αποστολή Στρατιωτικών Δυνάμεων που θα εμπλακούν άμεσα στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο, παρά μόνο με αποστολή πυρομαχικών,και κάποιον Στρατιωτικών υλικών!

Σε κάθε περίπτωση Η ΕΛΛΑΔΑ θα ναι μόνη!

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης email:spyros.priftis76@yahoo.gr

priftisnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια