Η Χάγη ανοίγει την πόρτα της διχοτόμησης του Αιγαίου

Περιέργως εμμονικός με τη Χάγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης…


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφουΣτις 6 Νοεμβρίου 2016 έγραφα σε άρθρο μου: “Γκριζάρουν το Αιγαίο ΗΠΑ και Γερμανία” μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω:

«Όταν γράφεις πάντα την ακρίβεια της πληροφορίας σου, χωρίς να αμβλύνεις τις γωνίες της, τότε υπάρχουν Πατριώτες που σου εμπιστεύονται αυτά που βλέπουν και αυτά που ακούν.

Έτσι, ο “ωτακουστής” του Ερντογάν μου μετέφερε ένα εφιαλτικό σενάριο που μπορούσε να παρουσιαστεί σε ταινία επιστημονικής φαντασίας ή ταινία τρόμου αλλά Χίτσκοκ. Που όμως, εάν παρακολουθήσουμε τις Παγκόσμιες εξελίξεις, θα διαπιστώσουμε πως δεν είναι ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε σενάριο τρόμου.

Έτσι, με δεδομένη την κατάληψη των νησιών του Αιγαίου μας από “πρόσφυγες – μετανάστες”, το σχέδιο του Ερντογάν είναι το ακόλουθο:

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πυκνώσει ο εποικισμός των νησιών μας. Θα μεταφερθούν στα νησιά του Αιγαίου μας μουσουλμανικοί θύλακες. Τότε η Τουρκία θα εμφανιστεί ως προστάτης – νταβατζής όλων αυτών των θυλάκων ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συνδιοίκησης στο Αιγαίο (Α΄ φάση). Που η διοίκηση του Αιγαίου Πελάγους δεν θα είναι ούτε ελληνική, ούτε τουρκική. Που όμως, για την άσκηση διοίκησης θα πρέπει να έχει λόγο και η Τουρκία.

Στη Β΄ φάση προβλέπεται η δημιουργία μιας ανώμαλης κατάστασης στα νησιά μας προκειμένου η Τουρκία να επιβάλλει την πολιτιστική μετάλλαξη των νησιών μας του Αιγαίου.

Στην Γ΄ φάση προβλέπεται η αποστρατικοποίηση των νησιών μας, γιατί πλέον δεν θα χρειάζεται ο στρατός μας στα νησιά μας.

Έτσι, θα ολοκληρωθεί το σχέδιο συγκυριαρχίας και συνεκμετάλλευσης του αμύθητου ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο μας. Γιατί, γι΄ αυτόν τον τεράστιο πλούτο γίνεται ο καυγάς. Που τελικά θα οδηγήσει στη διχοτόμηση του Αιγαίου μας που είναι και ο διακαής πόθος των Παγκοσμιοποιητών Αμερικανών και της ΝΤΠ…».

Αυτά έγραφα τρεισήμισι χρόνια πριν. Που δυστυχώς αυτό το εφιαλτικό σενάριο – όπως το αποκαλούσα – λαμβάνει σήμερα σάρκα και οστά.


Π

ροαποφασισμένη η συγκυριαρχία και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου…

Στις 5 Νοεμβρίου 2017 σε επίσης δημοσιευμένο άρθρο μου με τον τίτλο ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΗΠΑ αναφερόμουν σε υψηλή πληροφόρηση, η οποία προερχόταν από εγκυρότατη πηγή μου και η οποία μετείχε κατά κάποιον τρόπο σε συναντήσεις αυτού του σχεδιασμού. Αυτές οι αποκαλύψεις έρχονταν στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά και σκοπό είχαν να προσπαθήσουν να βάλουν ένα λιθαράκι στην αποτροπή όλων εκείνων των σεναρίων που ακρωτηριάζουν το ελληνικό Αιγαίο.

«Έτσι η πηγή μου, μου έκανε την πρώτη αποκάλυψη, πως δηλαδή είχε αποφασισθεί να συγκροτηθεί μια εταιρεία συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου από εταιρεία στην οποία θα συμμετείχαν, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Κύπρος, οι ΗΠΑ και για άγνωστο λόγο, η Ιορδανία. Όπως αντιλαμβάνεστε, χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας.

Σε αυτήν την συμφωνία, βεβαίως, επικύρωνε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας έτσι το πράσινο φως της συνάντησης στη Θεσσαλονίκη των Πρωθυπουργών της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη.

Σε αυτήν την τριμερή συνάντηση κορυφής την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 ως κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ενέργεια και οι αγωγοί φυσικού αερίου. Αυτό τουλάχιστον δόθηκε ως αιτία της συνάντησης στα εγχώρια και διεθνή Μέσα. Όλοι όμως γνώριζαν πως η συγκεκριμένη συνάντηση τύγχανε υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και του Προέδρου της Ντόναλντ Τραμπ.

Η δεύτερη αποκάλυψη που μου έκανε η πηγή μου, ήταν πως στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αθήνα, η οποία ήταν υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και στην οποία συμμετείχαν εκτός του Αμερικανού Πρέσβη: Η πρέσβης του Ισραήλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας), ο Κώστας Γαβρόγλου (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), ο Τέρενς – Σπένσερ – Νικόλαος Κουίκ (Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό), ο Γιάννης Αμανατίδης (Υφυπουργός Εξωτερικών), ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης (πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση Σαμαρά), εκπρόσωπος του Κ.Ι.Σ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο) και ένας Εβραίος του Εβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ (σημειώστε ότι την ημέρα εκείνη είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα).

Εκεί – όπως μας διαβεβαιώνει η αξιόπιστη πηγή μας – μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν τα παρακάτω:

Ενίσχυση του τριγώνου Τελ – Αβίβ, Λευκωσίας και Αθήνας.

Ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδος – ΗΠΑ, Ελλάδος – Ισραήλ και Ισραήλ – ΗΠΑ.

Συνεργασία και αλληλεγγύη των δυο λόμπι της Αμερικής, το ελληνικό και το εβραϊκό.

Κατανόηση για τις μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη, οι περισσότερες των οποίων διέρχονται από την Ελλάδα.

Τέλος, να γίνεται αναφορά στα σχολεία περί του ολοκαυτώματος.

Ωστόσο, μεγάλη απορία γεννά η συμμετοχή σε αυτήν την σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά και Καραγκούνη. Με ποια ιδιότητα συμμετείχαν σε αυτή τη σύσκεψη;

Ενδεχομένως, αυτή η συνάντηση να υπήρξε το διαβατήριο της παρουσίας του Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Ρώμη στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, όπου μίλησε για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την Ευρώπη η ανεξέλεγκτη μετανάστευση. Με αυτήν την κίνηση σηματοδοτείται ότι ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, με έναν ρόλο στην ΕΕ που θα τον μάθουμε προσεχώς.

Αλλά η αξιόπιστη και υψηλότατη πηγή μας, μας ενημέρωσε ότι οι παραπάνω “υψηλές” και υπόγειες συσκέψεις “άνοιξαν” την πόρτα του αεροπλάνου για να μεταβεί ο Αλέξης Τσίπρας στις ΗΠΑ και να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 17 Οκτωβρίου στον Λευκό Οίκο.


Ακολούθησε το “περίεργο” ταξίδι του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Τουρκία, όπου συναντήθηκε στις 24 Οκτωβρίου με τον Πρόεδρό της Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν και τον ΥΠΕΞ της Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η επίσημη ανακοίνωση της επισκέψεως αυτής του Έλληνα ΥΠΕΞ: Διμερή και περιφερειακά θέματα (;;;).

Ήδη την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου βρέθηκε στην Αθήνα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου, σκληρός ισλαμιστής που αποκαλεί την Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως Τουρκική. Και η τουλάχιστον αφελής ελληνική κυβέρνηση του επιτρέπει να μεταβεί στην Κομοτηνή και την Ξάνθη. Τελικά, πιο συχνά επισκέπτονται τη Θράκη μας Τούρκοι Υπουργοί από ότι Έλληνες Υπουργοί.

Όμως, αυτή η έλευσή του στην Ελλάδα σηματοδοτεί την προετοιμασία του ταξιδιού του Σουλτάνου της Τουρκίας Ερντογάν στην Αθήνα, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ή στην αρχή του Δεκεμβρίου.


Το ταξίδι λοιπόν του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, αλλά και ο ερχομός στην Ελλάδα του Τούρκου Σουλτάνου σηματοδοτεί – σύμφωνα με την αξιόπιστη πηγή μας – τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου με την Τουρκία. Με την ίδρυση Ελληνό-Τουρκικής εταιρείας στην οποία θα συμμετέχει και η Αμερικανική πλευρά, η οποία θα αναλάβει τις εξορύξεις με ανάλογα ποσοστά.

Αυτή η συνεκμετάλλευση θα είναι διάρκειας 50 χρόνων.

Στην περίπτωση αυτή θα κηρυχτεί ΑΟΖ στην οποία θα συμμετέχει η Τουρκία. Συν τω χρόνω θα περάσουν στην Ελληνό-Τουρκική συγκυριαρχία του Αιγαίου ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, σε ότι αφορά αρχικά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Εδώ επαληθεύεται η προεκλογική δήλωση του Τσίπρα πως, δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Άλλωστε, γι΄ αυτό γίνεται ο αθρόος εποικισμός από παράνομους μετανάστες αυτών των νησιών μας. Οι οποίοι είναι στρατευμένοι έποικοι του Ερντογάν για τη δημιουργία Τούρκο-μουσουλμανικού θύλακα (βλέπε Κύπρο με τη Συνθήκη της Ζυρίχης το 1959 και την κατάληξή της το 1974).».


Έχει αποφασισθεί η προσφυγή στη Χάγη…


Στις 24 Φεβρουαρίου 2020 έγραφα μεταξύ των άλλων στο άρθρο μου ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ: ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ:

«Από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει (περιέργως; – υπόπτως;) την προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, προκειμένου να μας επιλύσει εκείνο τις διαφορές μας (;;;) με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα, τις θαλάσσιες ζώνες και το Καστελόριζο. Όταν για εμάς δεν υφίσταται κανένα ζήτημα διαφοράς με την Τουρκία, αφού τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα από διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες είχε αποδεχτεί και η Τουρκία. Και δυστυχώς ο Πρωθυπουργός πράττει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο, που τόσες φορές επικαλείται.

Σε μια προσπάθεια εκφοβισμού του ελληνικού λαού, μιας προσπάθειας επιβολής της εγκληματικής άποψης περί της χρησιμότητας της προσφυγής της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που ο κ. Κώστας Λάβδας (Καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής, Διευθυντής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου) το χαρακτηρίζει ως:

“Δικαστήριο εξιδανικευμένης διαιτησίας, η οποία προβάλλεται με τον μανδύα δικαστικής αυθεντίας, που όμως η νομολογία έχει δείξει ότι αναζητά κατά το δυνατόν να μη δυσαρεστήσει καμία πλευρά”.

Άρα κάτι θα πρέπει η Ελλάς να χάσει, όπως άλλωστε είπε και ο κ. Χρήστος Ροζάκης στην κρατική τηλεόραση πριν δυο – τρεις μέρες:

“Δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα με το μέρος μας, θα πρέπει να δώσουμε και κάτι”.

Μάλιστα. Ο κ. Ροζάκης, όπως και κ. Μητσοτάκης θα χαρίσουν κομμάτια ελληνικής επικράτειας στους Τούρκους, λες και αυτά τους ανήκουν, αφού ενδεχομένως να τα κληρονόμησαν από τον πατέρα τους
(;;;).

Ωστόσο, αυτή η μειοδοτική δήλωση του κ. Χρήστου Ροζάκη (Συμβούλου του Πρωθυπουργού;) ακολούθησε της πολιτικής σύναξης, της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020, όπου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε “Δημόσια Συζήτηση” με θέμα: “Μας συμφέρει η Χάγη;”. Την “Δημόσια Συζήτηση” συντόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης. Ομιλητές είχαν ορισθεί: Ο πρώην Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου. Η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην ΥΠΕΞ, Βουλευτής της ΝΔ, αδελφή του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κόρη του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, πρώην ΥΠΕΞ, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και βέβαια ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Χρήστος Ροζάκης.

Όλα τα παραπάνω πολιτικά πρόσωπα, ως γνωστόν, ήταν υπέρμαχοι του Σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, που βεβαίως και δεν εξυπηρετούσε το εθνικό συμφέρον της Κύπρου μας. Ήταν υπέρμαχοι της αναστολής – διακοπής της συνεργασίας Ελλάδος – Ρωσίας στην υλοποίηση των διακρατικών ενεργειακών συμφωνιών (της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή) South Stream και Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως εκείνης της κοινοβουλευτικής περιόδου. Ήταν όλοι τους υπέρμαχοι της “Συμφωνίας των Πρεσπών” που παραχώρησε η Ελλάς, ελαφρά την καρδία, στους γείτονες Σκοπιανούς το όνομα, την γλώσσα και την εθνότητα της Μακεδονίας μας. Ήταν όλοι τους υπέρμαχοι των καταστροφικών για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, Μνημονίων. Ο Γιώργος Παπανδρέου υποχρέωσε την Ελλάδα να “αλυσοδεθεί” στις δαγκάνες του Διεθνούς Συστήματος (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ στις 23 Απριλίου 2010). Η Ντόρα Μπακογιάννη στις 6 Μαΐου 2010 διαγράφεται από τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, γιατί ενώ σύσσωμη η ΝΔ καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, εκείνη μόνη από την Κ.Ο. της ΝΔ το υπερψήφισε, μη υπακούοντας στην κομματική πειθαρχία καταψηφίσεως του Μνημονίου. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν από τους κύριους υποστηριχτές της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του τρίτου Μνημονίου.».
Πάμε για τις Πρέσπες του Αιγαίου…


Προ ολίγων ημερών ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το οικονομικό φόρουμ των Δελφών, χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αφορμή, δήλωσε:


«… Ήμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες κι αν τελικά συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, υπάρχουν πάντα τρόποι να μεταφέρουμε το θέμα στη Χάγη».
Αυτές οι δηλώσεις μας ανησυχούν ιδιαίτερα για άλλη μια φορά και δείχνουν το ξεδίπλωμα του αντεθνικού σχεδίου.Ενός σχεδίου, που όπως και η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει με δημοψήφισμα από τον ελληνικό λαό παρ΄ ότι αντιδρά η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.


Ωστόσο, για άλλη μια φορά θα υπενθυμίσουμε στον κύριο Πρωθυπουργό, ότι στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να πάει ώστε να επιλυθούν διάφορα υπό αμφισβήτηση δικαιώματα που ανήκουν σε εκείνον και την οικογένειά του. Όχι όμως κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος μας. Τα οποία αποκτήθηκαν με το αίμα των Ελλήνων. Με αγώνες και θυσίες των προγόνων μας.


Στην Ελλάδα ανήκουν όλα αυτά, που είναι κατοχυρωμένα από διεθνείς Συμφωνίες και Συνθήκες. Αν η Τουρκία αμφισβητεί τις διεθνείς Συμφωνίες και Συνθήκες, τότε να προσφύγει εκείνη στη Χάγη. Όχι να πάμε εμείς σε ένα στημένο Διεθνές Δικαστήριο, που θα δικαιώσει την Ελλάδα κατά τα 8/10, αλλά θα δώσει στην Τουρκία – τουλάχιστον – τα 2/10, από τα 10/10 που μας ανήκουν.


Διαφορετικά, ελληνική προσφυγή στην Χάγη για Ελληνοτουρκικά τάχατες ζητήματα, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη προδοσία από αυτήν της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την “Συμφωνία των Πρεσπών”.


Ο “προφήτης” Κωνσταντίνος Καραμανλής…


Πιστεύω μετά τα παραπάνω, αξίζει να σας θυμίσω για μια ακόμη φορά, τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, στις 16 Ιουλίου 1991 υποδεχόμενος τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στο προεδρικό μέγαρο:


«…Το Αιγαίο είναι πάντως κατοχυρωμένο με την Συνθήκη της Λωζάννης. Αν οι Τούρκοι πάρουν μέρος υφαλοκρηπίδας μεγαλύτερης έκτασης αυτής που δικαιούνται, τότε τα ελληνικά νησιά θα ενταχθούν στον χώρο της Τουρκίας. Και έτσι διασπάται η εθνική ενότητα της Ελλάδος. Το Αιγαίο είναι 50% ελληνικός χώρος, 42% διεθνής και 8% τουρκικός. Και πάρα ταύτα οι Τούρκοι θέλουν να τον μοιράσουμε στην μέση. Αν γίνει αυτό, διχοτομείται η ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για περίπλοκο πρόβλημα…»..
http://www.freepen.gr/2020/06/blog-post_263.html?fbclid=IwAR0cpYDkq3z2LPzfU-7_gCLjoItbnQb3FaFoREe1J2ZywQcg7J3_O848JBw

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια