Προανήγγειλαν "μερική" οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο! Κίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας





Την επικίνδυνη "Μερική" Οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο υπαινίχθηκε καθαρά ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ (10-6-2020) και την εκπομπή "Σήμερα" της Μ. Αναστασοπούλου και του Δ. Οικονόμου.

Από: ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ






Έπειτα από την υπογραφή ΑΟΖ με την Ιταλία (αναμένουμε τις επίσημες συντεταγμένες και τον χάρτη αυτών), με τις εκπτώσεις - όπως ακούγεται - σε επήρεια Διαποντίων και Στροφάδων και μελλοντικά χωρικά ύδατα +6 μιλίων στα οποία θα μπορούν να ψαρεύουν οι Ιταλοί κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, φαίνεται πως έρχεται βαριά έκπτωση και στην ΑΟΖ με την Αίγυπτο, όπου, από την απάντηση του Υπουργού, διαφαίνεται ότι πηγαίνουμε σε Μερική Οριοθέτηση ΑΟΖ, με πιθανή εξαίρεση της επήρειας του συμπλέγματος Καστελορίζου (Ρω, Μεγίστη, Στρογγύλη).

Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Θα πάμε και σε αυτό, αλλά να μείνουμε λίγο στα της Αιγύπτου. Στόχος δικός σας, στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, είναι μια συμφωνία με την Αίγυπτο, ακόμα και εάν μιλάμε για τμηματική συμφωνία, κ. Υπουργέ;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όταν δεν μπορείς να λύσεις το σύνολο και είναι ωφέλιμο να λύσεις ένα μέρος - και αυτό ίσως στο πλαίσιο του να δεις τι είδους συμφωνία είναι - είναι κάτι το οποίο θα μπορούσες να συζητήσεις. Άλλωστε, ξέρετε, πολλές φορές έχει σημασία να κάνεις μια αρχή....

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ



Βλέποντας το δέντρο και όχι το δάσος, το ΥΠΕΞ, με όλη την φιλότιμη προσπάθειά του, προσπαθεί να αναχαιτίσει το Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο, διακινδυνεύοντας όμως να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου για το Καστελόριζο και την επήρειά του στον καθορισμό της Ελλαδικής ΑΟΖ, δικαιώνοντας έτσι άθελά του την τουρκική επιθετικότητα! (Δεν τολμούμε να φανταστούμε ότι αυτή η πλαγιολίσθηση μπορεί να είναι εσκεμμένη για να προετοιμάσει το έδαφος...)


Η ΑΟΖ με την Αίγυπτο, πρέπει να υπογραφεί με τα ίδια μέτρα και σταθμά με τα οποία υπογράφηκε με την Κύπρο, στην αρχή της πλήρους επήρειας των νήσων και της μέσης γραμμής! Οτιδήποτε άλλο είναι εθνική έκπτωση και κατάπτωση, εθνική αυτοκτονία, που θα μας βάλει σε νέες, χειρότερες περιπέτειες!



Είναι καλύτερο να μην υπογραφεί καθόλου ΑΟΖ, παρά να υπογραφεί "κουτσά, στραβά και ανάποδα", δείχνοντας ότι δεν ισχύει το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά το Άδικο των Τούρκων!

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να μην κάνει το σφάλμα της εξαίρεσης του νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης, διότι θα είναι παραδοχή ήττας και αρχή "διμερούς διαλόγου" που θα οδηγήσει στην πλήρη παράκαμψη του Διεθνούς Δικαίου και σε νέο "Θαλάσσιο Αττίλα"!

Εξάλλου, οποιαδήποτε τέτοια "Μερική" Οριοθέτηση, τινάζει στον αέρα και τον υποθαλάσσιο Αγωγό EastMed (Ανατολικής Μεσογείου), που θα συνδέει Ισραήλ, Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία...

Αν στην Αίγυπτο υπάρχουν άντρες, ας προχωρήσουν σε Ολική Οριοθέτηση εδώ και τώρα, χωρίς κλάψες και ανατολίτικα παζάρια. Αλλιώς, ας περιμένουν τον Σουλτάνο Ερντογάν και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, από την "Κερκόπορτα" της Λιβύης...


ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η δε Ελλάς να προχωρήσει άμεσα σε διπλή, παράλληλη παραγγελία υπερσύγχρονων Φρεγατών και από Γαλλία και από ΗΠΑ, κερδίζοντας διπλά και γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά, αναβαθμίζοντας παλαιά κομμάτια και βάζοντας και τα ελληνικά Ναυπηγεία, να δουλέψουν στο φουλ! Η Κύπρος θα διαθέσει μέρος του ποσού, καθώς και σύσσωμη η Ομογένεια.

Μπορούμε να παίξουμε δυνατά. Μην περιμένουμε από άλλους να το κάνουν για εμάς. Ας το κάνουμε εμείς οι Έλληνες μόνοι μας, όπως ξέρουμε από την δοξασμένη Ιστορία μας! Από το θρυλικό ΄21 της Πίστεως και της Πατρίδας! Μπορούμε!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
http://www.freepen.gr/2020/06/blog-post_705.html?fbclid=IwAR3T8VIwWFHdAN5RdsxROiVVFn86bryKSpTmEVeqLICA5Yqbng2_IoljdSw

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια