Ας μην έχουμε αυταπάτες: Μόλις τελειώσει η πανδημία η Γερμανία θα ζητήσει τα «κεφάλια» μας






Ελπίζω να το καταλάβατε όλοι, η περίοδος χάριτος στο «ξοδεύουμε όσα λεφτά χρειάζονται για να προστατέψουμε τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας» θα λάβει άμεσα τέλος μόλις η Γερμανία προλάβει να συνέλθει πρώτη από τα αποτελέσματα της πανδημίας του κορωνοϊού.



Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Εν ολίγοις εάν η Γερμανία πάρει μπροστά πρώτη από όλους τους άλλους τότε... λυπηθείτε μας.

Οι προθέσεις δεν κρύβονται. Οι Γερμανοί είναι οπορτουνιστικό έθνος, όπως ακριβώς είναι όλα τα έθνη που έχουν νομαδική καταγωγή, όταν βρίσκονται σε πρόβλημα ζητούν από όλους αυτοσυγκράτηση μέχρι και συμπόνοια, όταν όμως βρίσκονται στην θέση του οδηγού, τότε δεν υπάρχει έλεος για όσους είχαν «ατυχίες».

Η κρίση αυτή για να ξεπεραστεί θέλει αφθονία χρήματος. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν κυριολεκτικά «εξαφανίσει» από μόνα τους τις οικονομίες τους για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού και ρίχνουν από το πουθενά δισεκατομμύρια ευρώ για να μην καταρρεύσουν οι επιχειρήσεις τους και για να τις ξαναβρούν ανοικτές οι εργαζόμενοι όταν επιστρέψουν.


Αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι ακριβώς τα χρήματα αυτά. Θα είναι δανεικά όπως θέλουν οι Γερμανοί; Γιατί τότε αυτό σημαίνει πως πρέπει να επιστραφούν και σημαίνει «γδάρσιμο» όλων των ευρωπαϊκών λαών προς χαρά και τέρψη των Γερμανών.

Εάν εκδίδονταν ένα ευρωομόλογο, τότε δεν θα επρόκειτο για δανεικά αλλά για πραγματική αλληλεγγύη, δηλαδή το χρέος θα πήγαινε σε όλη την ευρωζώνη χωρίς να γίνονται διακρίσεις.

Εδώ τώρα έρχεται η νομαδική φύση των Γερμανών.

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας: Ας υποθέσουμε πως η πανδημία για διάφορους λόγους κτυπούσε την Γερμανία όπως κτυπάει τώρα την Ιταλία τι στάση θα κρατούσε τότε το Βερολίνο; Πολύ απλά θα παρακαλούσε μέρα και νύχτα τα χρέη να διαχέονταν στην ευρωζώνη θα μιλούσε για αλληλεγγύη και θα ανακάλυπταν και άλλες βαρύγδουπες εκφράσεις.

Τώρα όμως που θεωρούν ότι οι άλλοι έχουν κτυπηθεί περισσότερο και οι οικονομίες τους θα εκμηδενιστούν δεν θέλει ούτε να ακούσει για αλληλεγγύη.

Άλλωστε το βρίσκει μια καταπληκτική ευκαιρία για να ισοπεδωθούν μια για πάντα οι ανταγωνιστές της, που είναι η Ιταλία και η Γαλλία οι οποίες διαθέτουν ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εννιά χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία, έχουν ζητήσει ευρωομόλογα, αλλά η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία και η Φινλανδία αντιτίθενται για έναν απλό λόγο. Θεωρούν πως αυτές θα κτυπηθούν λιγότερο από τον κορωνοϊό διότι διαθέτουν πολύ καλύτερα συστήματα υγείας και θεωρούν πως θα συνέλθουν πολύ γρηγορότερα.

Κοινώς τα καλά και συμφέροντα!

Οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου και κυρίως η Ιταλία και η Ισπανία επιμένουν σε δραστικά μέτρα, όπως η δημιουργία των εν λόγω «κορωνο-ομολόγων»- οι χώρες του βορρά ωστόσο (ειδικά η Γερμανία και η Ολλανδία) δεν θέλουν να υπάρξουν τέτοιες δραστικές λύσεις άμεσα, χωρίς να υπάρχει σαφήνεια για το πόσο θα διαρκέσει η κρίση και ποιες είναι οι οικονομικές της επιπτώσεις.

Θέλουν να ξέρουν ότι δεν θα τους «αρπάξει» πολύ, τουλάχιστον όχι όσο τους άλλους. Για τόση αλληλεγγύη μιλάμε στην ΕΕ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τις εκκλήσεις των χωρών του ευρωπαϊκού νότου υποστήριξε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ- ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η αντίσταση της Γερμανίας και της Ολλανδίας δεν κάμφθηκε.

Παρόλα αυτά, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, φάνηκε να συμφωνεί όταν η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως η ένωση είναι αντιμέτωπη με μια κρίση επικών διαστάσεων.΄

Βασικά αυτό το είπε για το θεαθήναι, γιατί την κοίταζαν όλοι με μισό μάτι όταν πούλαγε «ανετηλίκι»
στην Σύνοδο Κορυφής που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Στο κοινό ανακοινωθέν των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρεται πως «η πανδημία του νέου κορονοϊού συνιστά μια πρωτοφανή πρόκληση για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο».

Η κρίση απαιτεί επείγουσα, αποφασιστική και συνολική δράση σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, υπογραμμίζεται.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας και να ξεπεράσουμε την κρίση, διατηρώντας παράλληλα τις ευρωπαϊκές αξίες και τον τρόπο ζωής».

Σε ομιλία του στη Γερουσία της Ιταλίας εν όψει της συνόδου, ο Κόντε ζήτησε ευρωπαϊκά ομόλογα ανάκαμψης (ευρω-ομόλογα ή «κορωνο-ομόλογα»), με σκοπό τη χρηματοδότηση μιας «θαρραλέας οικονομικής αντίδρασης στο ξέσπασμα του ιού, που έχει εξαπλωθεί ανά τον κόσμο...Η Ευρώπη θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το σοκ μόνο με ασυνήθιστα και εξαιρετικά μέτρα» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε βουλευτές, προσθέτοντας ότι όλη η Ευρώπη θα πληγεί από μια βαθιά ύφεση.

Τα πράγματα είναι απλά: Η Γερμανία έχει εμμονές. Θεωρεί πως όλοι είμαστε ερωτευμένοι με την ΕΕ και πως θα μείνουμε σε αυτήν ακόμα κι αν δεν μας προσφέρει τίποτα και φτωχοποιεί τους λαούς μας.

Βέβαια της δώσαμε δικαιώματα να το πιστεύει αυτό όμως τώρα τα ψέματα τελείωσαν. Εάν δεν υπάρξει αλληλεγγύη, που σημαίνει προσφορά χρήματος χωρίς απαίτηση επιστροφής τους, τότε το μέλλον της ΕΕ θα είναι πολύ... μικρό.

Εάν δεν προσφέρει αυτό για το οποίο ιδρύθηκε, τότε δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Οι Γερμανοί όμως είπαμε έχουν εμμονές, «η παρτάρα μας ueber alles» για να μην κοροϊδευόμαστε.

Όσο για εμάς στην Ελλάδα, να μην έχουμε αυταπάτες, μόλις τελειώσει η πανδημία θα πρέπει ήδη να βρισκόμαστε σε κατάσταση φουλ λειτουργίας, εκτός εάν οι Γερμανοί κτυπηθούν από τον κορωνοϊό τις επόμενες εβδομάδες περισσότερο από ότι τώρα. Τότε θα μας ζητήσουν αυτοί ευρωομόλογο...
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/04/blog-post_12.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια